A biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet

Írta:  8200 Veszprém március 29 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Többek között ügyességi pályák, dikitális interaktív oktatás és vezetéstechnikai feladatok várják az érdeklődőket péntekig a Tesco parkolóban.

A Magyar Autóklub 2006-ban indította útra a "Biztonságosan közlekedni egy életúton" címet viselő oktató, nevelő programot, amely fiataloknak és felnőtteknek egyaránt színes és érdekes feladatokat kínál. A rendezvénysorozat márciustól októberig mintegy 30 helyszínen lesz jelen az országban, melynek célja a közlekedésbiztonság javítása - hangzott el az esemény veszprémi megnyitóján kedden.

 

Némedi Lajos alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a Magyar Autóklub elhozta Veszprémbe a közlekedésbiztonsági rendezvényét. "Fontos, hogy a fiatalok a közlekedés alapszabályait, annak kulturáját elsajátítsák" - fogalmazott.

Dr. Tarcsa Csaba Veszprém megyei rendőr-főkapitány emlékeztetett, az aktív közúti rendőrségi jelenlét jelentősen mérsékelte a gépjárművekkel történő balesetek számát, azonban ezzel párhuzamosan megnőtt a gyalogosok és kerékpáros balesetek száma, éppen ezért már fiatal korban el kell sajátítani mindenkinek a felelős közlekedést.

 

Miskolczi Tibor, a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese arról beszélt, hogy a fiatalok minden esetben körültekintően közlekedjenek, hiszen hiányzik még nem tettek szert megfelelő rutinra. "Mindenkit hazavárnak!" - húzta alá.

A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági rendezvénye péntekig várja az érdeklődőket a körgyűrűnél található Tesco parkolóban.  

Ezt már olvasta!?

Eső, havas eső, viharos szél vár ránk a következő napokban

Viharos szél, eső, de havas eső, a magasban havazás is lehet a hét közepén. 

Csökken az üzemanyagok ára

A benzinesek és a diselesek is jól járnak.

Kiemelkedő szakmai munka

Az orvostudomány területén, a belgyógyászat és a gasztroenterológia szakterületén nyújtott tevékenységéért jutalmazták dr. Lakatos László belgyógyász, gasztroenterológus szakorvost.

A jármű teljesen kiégett. 16-an meghaltak.

Videó a Teréz körúti robbantásról

A rendőrség közzé tette a budapesti, Teréz körúton történt robbantás helyszínén készült biztonsági kamera felvételét.

Na-Bed