A biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet

Írta:  8200 Veszprém március 29 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Többek között ügyességi pályák, dikitális interaktív oktatás és vezetéstechnikai feladatok várják az érdeklődőket péntekig a Tesco parkolóban.

A Magyar Autóklub 2006-ban indította útra a "Biztonságosan közlekedni egy életúton" címet viselő oktató, nevelő programot, amely fiataloknak és felnőtteknek egyaránt színes és érdekes feladatokat kínál. A rendezvénysorozat márciustól októberig mintegy 30 helyszínen lesz jelen az országban, melynek célja a közlekedésbiztonság javítása - hangzott el az esemény veszprémi megnyitóján kedden.

 

Némedi Lajos alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a Magyar Autóklub elhozta Veszprémbe a közlekedésbiztonsági rendezvényét. "Fontos, hogy a fiatalok a közlekedés alapszabályait, annak kulturáját elsajátítsák" - fogalmazott.

Dr. Tarcsa Csaba Veszprém megyei rendőr-főkapitány emlékeztetett, az aktív közúti rendőrségi jelenlét jelentősen mérsékelte a gépjárművekkel történő balesetek számát, azonban ezzel párhuzamosan megnőtt a gyalogosok és kerékpáros balesetek száma, éppen ezért már fiatal korban el kell sajátítani mindenkinek a felelős közlekedést.

 

Miskolczi Tibor, a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese arról beszélt, hogy a fiatalok minden esetben körültekintően közlekedjenek, hiszen hiányzik még nem tettek szert megfelelő rutinra. "Mindenkit hazavárnak!" - húzta alá.

A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági rendezvénye péntekig várja az érdeklődőket a körgyűrűnél található Tesco parkolóban.  

Ezt már olvasta!?

Még sosem kelt el ennyi okostelefon

Rekordévet zárt 2015-ben az okostelefonok világpiaca.

Elismerést kapott a költő, író, képzőművész

Veszprém város nemzetközi hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Fenyvesi Ottó költő, író, képzőművész részére Cholnoky emlékdíjat kapott.

Az ittas vezetők kiszűrése volt a cél

Közel ötszáz gépkocsit állítottak meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a háromnapos ellenőrzés során.

Babaköszöntő

Egy fiatal házaspár harmadik gyermekeként január elsején délután született Zsebe Olivér Bence. Ő lett az idei esztendő első veszprémi babája.

Még egy hétig lehet kérni az szja-bevallás tervezetének postázását

A NAV idén 3,8 millió adózó számára külön kérés nélkül készítik el az szja-bevallási tervezetet.

Na-Bed