Tartalmas programok a Költészet napjához kapcsolódva

Írta:  MTI április 05 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Versmondásért színházjegyet adnak a költészet napján Veszprémben.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese elmondta, hogy a költészet napján, április 11-én versmondásért egy színházjegyet kapnak azok a vállalkozó kedvű nézők, akik elmondanak egy általuk választott verset a színház dolgozóiból álló néhány fős nézőközönség előtt. Bármelyik műsoron lévő előadásra lehet így egy darab jegyet kapni az elhangzott versek számától függetlenül délelőtt 10 és este 6 óra között - fűzte hozzá.

Ajkán Nagy László vers- és prózamondó találkozót szerveznek a költő nevét viselő szabadidő központban április 8-án és 9-én. Az iszkázi Nagy László emlékházban emlékműsort tartanak szombaton Szvorák Katalin előadóművész és Csörsz Rumen István író közreműködésével - közölte a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ vezetője. Bábics Valéria elmondta, hogy szombaton este Ars poeticák címmel hallhatnak beszélgetést Fehér Ildikó színművésszel, Buda Ferenc költővel, a találkozó díszvendégével és Nagy László fiával, Nagy András grafikussal az ajkai szabadidő központban. A Bicskám és szívem kinyitva című irodalmi est várja az érdeklődőket április 10-én délután a művelődési központ kiállítótermében. Nagy László és felesége, Szécsi Margit művei alapján, Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek előadásában hallgathatnak meg egy verses estet az érdeklődők Rózsássy Barbara költő szerkesztésében, melyben megelevenedik a költő házaspár szenvedélyes kapcsolata - fűzte hozzá az intézményvezető.

Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője elmondta, hogy a város iskoláinak alsó tagozatos diákjait várják játékos kincskeresésre a Tagore sétányon a költészet napjának délelőttjén, akik egy térkép segítségével kutathatják majd fel az elrejtett versrészleteket, melyekből a játék végére összeáll az egész költemény. Ezt követően Dominek Anna színművész és Hatás Andrea előadóművész verses-zenés műsora látható a Kisfaludy Galériában. A program zárásaként Ady! címmel a Kaposvári Egyetem harmadik évfolyamos színművész szakos hallgatóinak előadását láthatják az érdeklődők Kéri Kitty rendezésében szintén a Kisfaludy Galériában - fűzte hozzá.

A költészet napját 1964 óta minden évben József Attila (1905-1937) születésnapján, április 11-én ünneplik.  

Ezt már olvasta!?

Megyei ifjúsági versenyt tartottak a katasztrófavédelemnél

A megmérettetésen elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak a résztvevők.

Hógömbben hangoldóhatunk az ünnepekre

Egy óriási "hógömb" épült az Óváros térre, amely számos programnak ad otthont a következő napokban.

Négyszáz álláshely várta a dolgozni vágyókat

Sokan találhattak munkát a 18. Veszprémi Állásbörzén kedden délelőtt a Agórában.

Rablás miatt keresik ezt a férfit

Egy várpalotai dohányboltba ment be július 28-án, majd az eladót a készpénz átadására kényszerítette és távozott a helyszínről.

Lisa Stansfield is fellép a VeszprémFesten

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató péntek délelőtt ismertette a tizenharmadik VeszprémFest műsorát a városházán.

Na-Bed