Megújul a Szilágyi iskola Fotó: VeszprémTV

Megújul a Szilágyi iskola

Írta:  8200 Veszprém április 08 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Homlokzat felújítás, épületgépészeti beruházások, új diákmenza építése és két udvar felújítása is megkezdődik júliustól a Szilágyi Keresztény Iskola épületében.

A beruházás értéke nettó 299 millió forint, melyet a magyar kormány által az egyházi iskolák felújítására juttatott összegből valósít meg a Veszprémi Főegyházmegye. A város egyik legpatinásabb épületét Martin Gábor műépítész tervei alapján újítják fel a szakemberek - számolt be róla a .

A jelenlegi rideg beton burkolatot modern anyagokkal váltják fel és sportolási, pihenési lehetőséget is biztosítanak a tanulóknak. A felújításra kiírt közbeszerzési eljárás várhatóan júniusban lezárul, így júliustól elkezdődhetnek a munkálatok.

A Szilágyi iskolát 1860-ban építették egy része műemlék, később elkészült részei pedig helyi védettség alá tartozó épületnek minősülnek, így a felújítás egyedi szaktusát igényel. A beurházás várhatóan 2017 decemberére készül el véglegesen.  

Ezt már olvasta!?

Együtt indultunk el Köln felé

Lőrincz Balázs Boldizsár - ezúttal utitársakkal - ismét nekivágott, hogy kerékpárral tegye meg az utat Veszprémből a férfi kézilabda Bajnokok-ligája döntőjének helyszínére.

Megérkezett a Rio de Janeiro államban lévő Paratyba az olimpiai láng - adta hírül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos honlapja.

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Itt a lista, mire költ idén a város

A Családok éve 2017 - ez az irányvonal határozza meg az idei költségvetés tervezetét - hangsúlyozta Porga Gyula polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.

Erősödik a harc a hazai online kereskedelemben

Továbbra is az Extreme Digital áll a magyarországi online kereskedelmi toplista élén.

Na-Bed