Két nap a környezetünk védelméért

Írta:  8200 Veszprém április 11 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Családi napokat tartanak a Veszprémvölgyben a Föld napjához kapcsolódva. Az eseményen a fenntarthatóság témakörét járják körbe.

A „VKSZ”Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. küldetése és önkéntes társadalmi szerepvállalásának tükrében kiemelt jelentőséget tulajdonít a környezeti nevelésre, a fenntarthatóság elméletének és gyakorlatának népszerűsítésére - hangzott el az eseményt beharangodó sajtótájékoztatón kedden délelőtt a városházán.


Dékány Donát, Brányi Mária és Temesvári Balázs a sajtótájékoztatón

 

Ezzel a szemlélettel nincs egyedül a cég - mutatott rá Temesvári Balázs vezérigazgató. Számos olyan partnert találtak, akiknél valamilyen formában szerepet játszik a fenntarthatóság, de önállóan kevés emberhez jut el az általuk közölt információ. “Gazdasági társaságok, civil szervezetek, önkormányzati intézmények összefogva ismertetjük meg a fenntarthatóság fogalmával a látogatókat egy élményközpontú környezetvédelmi rendezvény részeként” - húzta alá.

Az április 21-22-én életre hívott “Fenntarthatóság mindenKOR” című esemény egy idővonal mentén kívánja interaktívan bemutatni a fenntarthatóságot a régmúlt energiahatékonysági megoldásaitól a jelen és jövőbeli megújuló energia felhasználásig. A rendezvény a Kolostorok és kertek rendezvényterületen belül több helyszínen zajlik egyszerre, mely lehetővé teszi a résztvevők széleskörű megszólítását.

 

Brányi Mária a sajtótájékoztatón rámutatott, 2006 óta létezik az a fenntarthatósági stratégia, ami mentén halad a város. A mostani esemény segít megérteni a folyamatokat, azok jelentőségét, környezetünk védelmének fontosságát.

Az eseményhez kapcsolódva az Evopro-Group egy elektromos buszt hoz Veszprémbe. Mint Dékány Donát, a vállalat ügyvezetője elmondta, a közösségi közlekedésben is kipróbálhatják a járművet az érdeklődők, 19-én és 20-án főként a 12-es és a 22-es vonalán ismerkedhetnek meg a különleges buszokkal az utazók, a rendezvény napjain pedig bárki felszállhat rá.

Ezeken túl számos program színesíti még a rendezvényt. Az óvodás és alsótagozatos kisdiákok megmenthetik a Földet egy óriás társasjátékban, egyúttal a szelektív hulladékgyűjtést is megismerhetik; válaszolhatnak az ökomata furmányos kérdéseire, hulladékból előállított játékokkal játszhatnak és el is készíthetik azokat, komposztálhatnak, rovarhotelt építhetnek, naptávcsőben nézhetnek napkitöréseket, megnézhetik hogyan lesz a víz energiájából elektromosság, de a népi játszótéren karikát hajthatnak vagy gólyalábakon járhatnak. A nagyobbak megismerkedhetnek a szennyvízben rejlőenergiával, a régi korok fenntarthatósági trükkjeivel, a jövő energiafelhasználásával, vagy mérhetik a Séd vízminőségét. Annak érdekében, hogy a család minden tagja találjon magának tartalmas kikapcsolódást, helyi termelők vására és bolhapiaccal is készülnek a szervezők.

 

 

Ezt már olvasta!?

 Halálra gázolt a vonat egy férfit Ajka és Kolontár között csütörtök délután.

Több hétig is eltarthat a tavaszi fáradtság

Több hétig is eltarthat a tavaszi fáradtság Pintér Ferenc meteogyógyász szerint, amit az erős hőmérséklet-különbség és a megemelkedett UV-sugárzás tovább súlyosbíthat.

Erősödik a harc a hazai online kereskedelemben

Továbbra is az Extreme Digital áll a magyarországi online kereskedelmi toplista élén.

Új völgyhíd épül Veszprémben

A Modern városok program részeként összekötik a 8-as és 82-es utat, és új völgyhíd épül Veszprémben.

Veszprémi fiatalokat figyelt Bernd Storck

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az U12, U13 és U14-es megyeválogatott felkészülésére érkezett városunkba péntek délután.

Na-Bed