Hideg, szél és akár még havazás is jöhet

Írta:  8200 Veszprém április 15 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Viharkár, nagy mennyiségű csapadék, hófúvás - akár ezek az időjárási elemek is megjelenhetnek a jövő héten.

A VMeteo.hu közösségi oldalán tette közzé hosszú távú előrejelzését, ami szerint gyökeres fordulat következhet be időjárásunkban. Mint írják: "Tőlünk délre várhatóan egy mediterrán ciklon alakul ki, mely a mostani számítások szerint a Kárpát-medence keleti felén vonul át középpontjával. Hatására mi végig a ciklon előoldalán maradunk, mely biztosítja észak felől az igen hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg beáramlását."

Az előrejelzés szerint már kedden északnyugatira fordul és megélénkül a szél, kevés napsütésre még számíthatunk, de délután már csak 10°C várható. Ami a folytatást illet: "Szerdán már jórészt borult lesz az ég, eső is várható, a hőmérséklet 10°C alatt marad. Csütörtökön lehet hozzánk a legközelebb a ciklon centruma, viharossá erősödik a szél, jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, mely síkvidéken vegyes halmazállapotú is lehet, de átmeneti havazás is kialakulhat. A mostani modellfutások a Bakonyra megmaradó hóréteg és hófúvás kialakulását is támogatják. Mivel mediterrán ciklonról beszélünk, ez egy lehetséges, de nem teljesen biztos forgatókönyv, sok múlik a ciklonközéppont útvonalán. Még pénteken is lehet zápor, hózápor, csak lassan csillapodik a szél."

A jövő hét végére már barátságosabb arcát idézi az időjárás, de még mindig inkább március elejének megfelelő, hűvös, szeles idő a legvalószínűbb - jósolják.  

Ezt már olvasta!?

Ozone Zöld Díj a VKSZ Zrt-nek

Az Ozone Zöld-Díj 2017 ezüstérmese nagyvállalati kategóriában a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

A járművek téli felkészítését ellenőrzik

2017 november 8. és 10. között kell számítani a fokozott ellenőrzésre.

Hóembert ma még nem építhetünk

Hétfőn borongós idő lesz, a déli órákig számíthatunk kevés csapadékra.

Befejeződött kedden Buda legforgalmasabb csomópontja, a Széll Kálmán tér rekonstrukciója - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Őskori maradványokat is rejtő ásatáson várják az érdeklődőket

Több mint hatezer éves település maradványait őrző ásatás területén idézik meg az elődök életét.

Na-Bed