Hideg, szél és akár még havazás is jöhet

Írta:  8200 Veszprém április 15 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Viharkár, nagy mennyiségű csapadék, hófúvás - akár ezek az időjárási elemek is megjelenhetnek a jövő héten.

A VMeteo.hu közösségi oldalán tette közzé hosszú távú előrejelzését, ami szerint gyökeres fordulat következhet be időjárásunkban. Mint írják: "Tőlünk délre várhatóan egy mediterrán ciklon alakul ki, mely a mostani számítások szerint a Kárpát-medence keleti felén vonul át középpontjával. Hatására mi végig a ciklon előoldalán maradunk, mely biztosítja észak felől az igen hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg beáramlását."

Az előrejelzés szerint már kedden északnyugatira fordul és megélénkül a szél, kevés napsütésre még számíthatunk, de délután már csak 10°C várható. Ami a folytatást illet: "Szerdán már jórészt borult lesz az ég, eső is várható, a hőmérséklet 10°C alatt marad. Csütörtökön lehet hozzánk a legközelebb a ciklon centruma, viharossá erősödik a szél, jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, mely síkvidéken vegyes halmazállapotú is lehet, de átmeneti havazás is kialakulhat. A mostani modellfutások a Bakonyra megmaradó hóréteg és hófúvás kialakulását is támogatják. Mivel mediterrán ciklonról beszélünk, ez egy lehetséges, de nem teljesen biztos forgatókönyv, sok múlik a ciklonközéppont útvonalán. Még pénteken is lehet zápor, hózápor, csak lassan csillapodik a szél."

A jövő hét végére már barátságosabb arcát idézi az időjárás, de még mindig inkább március elejének megfelelő, hűvös, szeles idő a legvalószínűbb - jósolják.  

Ezt már olvasta!?

Sokan a megfázásra is antibiotikumot vesznek be

Az antibiotikum "okos" használatára figyelmeztet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

A szorgalmat és a tehetséget támogatják

Négy veszprémi iskola összesen 2 millió forintos támogatásban részesül ebben az évben.

Az ország középső részén lévő Amatrice városában szerda hajnalban rengett a föld.

Véget ért a szezonális viharjelzés a tavaknál

Jóval több vihart jeleztek idén az április 1. és október 31. között működő viharjelző rendszerek a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál, mint tavaly.

A Föld visszafordíthatatlanul veszélyes üvegházzá válhat

Jelenleg a globális átlaghőmérséklet egy Celsius-fokkal magasabb az iparosodás előtti időszakhoz képest.

Na-Bed