Hideg, szél és akár még havazás is jöhet

Írta:  8200 Veszprém április 15 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Viharkár, nagy mennyiségű csapadék, hófúvás - akár ezek az időjárási elemek is megjelenhetnek a jövő héten.

A VMeteo.hu közösségi oldalán tette közzé hosszú távú előrejelzését, ami szerint gyökeres fordulat következhet be időjárásunkban. Mint írják: "Tőlünk délre várhatóan egy mediterrán ciklon alakul ki, mely a mostani számítások szerint a Kárpát-medence keleti felén vonul át középpontjával. Hatására mi végig a ciklon előoldalán maradunk, mely biztosítja észak felől az igen hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg beáramlását."

Az előrejelzés szerint már kedden északnyugatira fordul és megélénkül a szél, kevés napsütésre még számíthatunk, de délután már csak 10°C várható. Ami a folytatást illet: "Szerdán már jórészt borult lesz az ég, eső is várható, a hőmérséklet 10°C alatt marad. Csütörtökön lehet hozzánk a legközelebb a ciklon centruma, viharossá erősödik a szél, jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, mely síkvidéken vegyes halmazállapotú is lehet, de átmeneti havazás is kialakulhat. A mostani modellfutások a Bakonyra megmaradó hóréteg és hófúvás kialakulását is támogatják. Mivel mediterrán ciklonról beszélünk, ez egy lehetséges, de nem teljesen biztos forgatókönyv, sok múlik a ciklonközéppont útvonalán. Még pénteken is lehet zápor, hózápor, csak lassan csillapodik a szél."

A jövő hét végére már barátságosabb arcát idézi az időjárás, de még mindig inkább március elejének megfelelő, hűvös, szeles idő a legvalószínűbb - jósolják.  

Ezt már olvasta!?

Az Egyesült Államok keleti parti nagyvárosaiban óriási hó- és szélviharokra készülnek.

Itt a bizonyíték, Veszprém világváros

A megyeszékhely egyes részein gyakori vendég volt a köd szombaton, máshol szinte semmi nem zavarta a napsütést.

Tojást a gázpedál alá

Fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartanak a megyében. A gyorshajtókra vadásznak. 

Zajlanak a nyári iskolai felújítások

Tisztasági festés a tantermekben, mosdók, vizes blokkok felújítása, iskolaudvarok karbantartása, parkettacsiszolás.

2,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak

Februárban a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, egy hónap alatt 0,4 százalékkal nőttek.

Na-Bed