Hideg, szél és akár még havazás is jöhet

Írta:  8200 Veszprém április 15 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Viharkár, nagy mennyiségű csapadék, hófúvás - akár ezek az időjárási elemek is megjelenhetnek a jövő héten.

A VMeteo.hu közösségi oldalán tette közzé hosszú távú előrejelzését, ami szerint gyökeres fordulat következhet be időjárásunkban. Mint írják: "Tőlünk délre várhatóan egy mediterrán ciklon alakul ki, mely a mostani számítások szerint a Kárpát-medence keleti felén vonul át középpontjával. Hatására mi végig a ciklon előoldalán maradunk, mely biztosítja észak felől az igen hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg beáramlását."

Az előrejelzés szerint már kedden északnyugatira fordul és megélénkül a szél, kevés napsütésre még számíthatunk, de délután már csak 10°C várható. Ami a folytatást illet: "Szerdán már jórészt borult lesz az ég, eső is várható, a hőmérséklet 10°C alatt marad. Csütörtökön lehet hozzánk a legközelebb a ciklon centruma, viharossá erősödik a szél, jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, mely síkvidéken vegyes halmazállapotú is lehet, de átmeneti havazás is kialakulhat. A mostani modellfutások a Bakonyra megmaradó hóréteg és hófúvás kialakulását is támogatják. Mivel mediterrán ciklonról beszélünk, ez egy lehetséges, de nem teljesen biztos forgatókönyv, sok múlik a ciklonközéppont útvonalán. Még pénteken is lehet zápor, hózápor, csak lassan csillapodik a szél."

A jövő hét végére már barátságosabb arcát idézi az időjárás, de még mindig inkább március elejének megfelelő, hűvös, szeles idő a legvalószínűbb - jósolják.  

Ezt már olvasta!?

Fekete medvékkel ismerkedhetünk

A Veszprémi Állatkert fennállása óta először lesznek láthatóak fekete medvék, másnéven baribálok.

Mától hosszabbodnak a nappalok

Hajnalban átléptük a téli napfordulót, így az év leghosszabb éjszakáján vagyunk túl keddre virradóra.

Újabb tíz százalékkal drágulnak a horvát autópályadíjak

Az áprilisi öt százalékos növekedés után újabb tíz százalékkal drágulnak a horvát autópályadíjak július 1-jétől.

A gázolajért és a benzinért is többet kell fizetnünk szerdától.

Egyre többen akarnak a Pannon Egyetemen tanulni

Országosan mintegy hat százalékkal jelentkeztek többen felsőfokú tanulmányokra idén mint korábban. A veszprémi Pannon Egyetem iránt érdeklődők száma ennél is nagyobb mértékben nőtt.

Na-Bed