Átszervezik a tömegközlekedést

Írta:  8200 Veszprém április 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Jelentősen módosulhat a helyi járatos közlekedés Veszprémben a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elé került előterjesztés szerint.

A javaslat szerint a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. keretein belül hoznának létre egy Közlekedési Igazgatóságot, ehhez tartozna 2019-től a városi helyi járati közlekedés. A bizottsági ülésen szó volt arról is, hogy a Városi Művelődési Központ egykori épületét bérbeadással hasznosítaná az önkormányzat - tudósított a .

Jövőre lejár az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központtal a megállapodás, ezt követően a szolgáltatás biztosításával a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-t bíznák meg. Az átszervezéssel a tervek szerint menetrendváltozás és a buszpark cseréje is együtt jár majd - mondta el az egyik előterjesztés kapcsán a bizottság alelnöke, Baumgartner Lajos. A cég egy közlekedési hatóság keretében rendezné és képviselnél a helyi járatos tömegközlekedést. 

A bizottsági ülésen szó volt arról is, hogy eredménytelenül zárult Városi Művelődési Központ eladására kiírt pályázat. Az önkormmányzat most bérbadással hasznosítaná az épületet. 

Ezt már olvasta!?

A terrortámadást megelőzően a belgiumi repülőterek biztonságának megerősítésére szólították fel.

A hétvégén átmenetileg szárazabbra fordul az időjárás.

Bűnök és bűnhődések

Színészek közreműködésével tartottak bűn- és baleset-megelőzési előadásokat Veszprémben.

A hétvégén térünk át a nyári időszámításra

Vasárnap hajnal 2 órakor 3 órára kell előreállítani az órákat, emiatt a közösségi közlekedés menetrendje is változik.

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Na-Bed