Átszervezik a tömegközlekedést

Írta:  8200 Veszprém április 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Jelentősen módosulhat a helyi járatos közlekedés Veszprémben a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elé került előterjesztés szerint.

A javaslat szerint a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. keretein belül hoznának létre egy Közlekedési Igazgatóságot, ehhez tartozna 2019-től a városi helyi járati közlekedés. A bizottsági ülésen szó volt arról is, hogy a Városi Művelődési Központ egykori épületét bérbeadással hasznosítaná az önkormányzat - tudósított a .

Jövőre lejár az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központtal a megállapodás, ezt követően a szolgáltatás biztosításával a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-t bíznák meg. Az átszervezéssel a tervek szerint menetrendváltozás és a buszpark cseréje is együtt jár majd - mondta el az egyik előterjesztés kapcsán a bizottság alelnöke, Baumgartner Lajos. A cég egy közlekedési hatóság keretében rendezné és képviselnél a helyi járatos tömegközlekedést. 

A bizottsági ülésen szó volt arról is, hogy eredménytelenül zárult Városi Művelődési Központ eladására kiírt pályázat. Az önkormmányzat most bérbadással hasznosítaná az épületet. 

Ezt már olvasta!?

2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak jövőre

Készek a nyugdíjemelés későbbi korrekciójára, amennyiben a végleges inflációs adatok változást mutatnak. 

Nagy Attila kapta a Bujtor-emlékgyűrűt

A díjat a színházi háttérdolgozók elismerésére alapított Bujtor István színész-rendező özvegye.

Tíz fokos lehűlés jön a hét utolsó napjára

Szombat este már az ország nyugati határainál járt az a hidegfront, ami jelentősen lehűti a levegőt vasárnapra. 

Bővült a szibériai kőszáli kecskék csapata

Egyre jobban dübörög a tavasz az Veszprémi Állatkertben. Németország fővárosából Berlinből érkezett hozzánk négy fiatal szibériai kőszáli kecske. 

Csúszik a számlázás

Várhatóan szeptemberben kell befizetni az elmaradt szemétdíjat.

Na-Bed