Átszervezik a tömegközlekedést

Írta:  8200 Veszprém április 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Jelentősen módosulhat a helyi járatos közlekedés Veszprémben a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elé került előterjesztés szerint.

A javaslat szerint a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. keretein belül hoznának létre egy Közlekedési Igazgatóságot, ehhez tartozna 2019-től a városi helyi járati közlekedés. A bizottsági ülésen szó volt arról is, hogy a Városi Művelődési Központ egykori épületét bérbeadással hasznosítaná az önkormányzat - tudósított a .

Jövőre lejár az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központtal a megállapodás, ezt követően a szolgáltatás biztosításával a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-t bíznák meg. Az átszervezéssel a tervek szerint menetrendváltozás és a buszpark cseréje is együtt jár majd - mondta el az egyik előterjesztés kapcsán a bizottság alelnöke, Baumgartner Lajos. A cég egy közlekedési hatóság keretében rendezné és képviselnél a helyi járatos tömegközlekedést. 

A bizottsági ülésen szó volt arról is, hogy eredménytelenül zárult Városi Művelődési Központ eladására kiírt pályázat. Az önkormmányzat most bérbadással hasznosítaná az épületet. 

Ezt már olvasta!?

Mentesítő éjszakai buszok indulnak

Az Utcazene Fesztivál programjait követően mentesítő járatokat közlekedtet az ÉNYKK Herend, Zirc, Gyulafirátót, Balatonalmádi és Balatonfüred felé.

Parkolólezárások Veszprémben

Rendezvény miatt két közterületi parkolót is lezárnak Veszprémben.

Már ezen a nyáron életbe léphet a dróntörvény

Elkészült a magyar dróntörvény, amely idén nyáron léphet hatályba.

Emelte bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Négyszáz pályamű érkezett

Egy szabadtéri kiállítás részeként már megtekinthető, milyen új külsőt kap a Városháza és a Tűztorony.

Na-Bed