Átszervezik a tömegközlekedést

Írta:  8200 Veszprém április 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Jelentősen módosulhat a helyi járatos közlekedés Veszprémben a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elé került előterjesztés szerint.

A javaslat szerint a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. keretein belül hoznának létre egy Közlekedési Igazgatóságot, ehhez tartozna 2019-től a városi helyi járati közlekedés. A bizottsági ülésen szó volt arról is, hogy a Városi Művelődési Központ egykori épületét bérbeadással hasznosítaná az önkormányzat - tudósított a .

Jövőre lejár az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központtal a megállapodás, ezt követően a szolgáltatás biztosításával a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-t bíznák meg. Az átszervezéssel a tervek szerint menetrendváltozás és a buszpark cseréje is együtt jár majd - mondta el az egyik előterjesztés kapcsán a bizottság alelnöke, Baumgartner Lajos. A cég egy közlekedési hatóság keretében rendezné és képviselnél a helyi járatos tömegközlekedést. 

A bizottsági ülésen szó volt arról is, hogy eredménytelenül zárult Városi Művelődési Központ eladására kiírt pályázat. Az önkormmányzat most bérbadással hasznosítaná az épületet. 

Ezt már olvasta!?

Csatornaépítésre pályáztak

Hamarosan megoldódnak a Dózsavárosban tapasztalt csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos problémák.

Elismerések és kinevezések a nemzeti ünnep alkalmából

A szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismeréseket adott át több munkatársának.

 Tavaly egy kisvárosnyi gyerek eltűnését jelentették a rendőrségnek.

430 ezren módosítás nélkül elfogadták az adóbevallásukat

A NAV kérés nélkül mintegy 3,8 millió magánszemélynek készítette el az adóbevallási tervezetét.

Gazdag ősz a Laczkó Dezső Múzeumban

Utcatárlat, tárlatvezetés, folyóirat-bemutató és új kiállítások várják ősszel az érdeklődőket a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum szervezésében - mondta keddi sajtótájékoztatóján az intézmény igazgatója.

Na-Bed