Három szervezet nyert támogatást

Írta:  8200 Veszprém április 23 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kihirdette a Tesco a helyi, jótékony kezdeményezéseket támogató „Ön választ, mi segítünk” pályázatának nyerteseit. 

Az áruházlánc vásárlói országosan 61 körzetben szavazással választották ki a nyerteseket, akik együtt összesen több mint 24 millió forint összegű támogatást kapnak. Veszprém megyében 3 szervezet nyert egyenként 400.000 forint összegű támogatást programja megvalósításához. A legtöbb szavazatot a megyében a Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület kapta.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának célja, hogy országszerte olyan helyi kezdeményezéseket támogasson, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol a Tesco vásárlói és munkatársai élnek. Országszerte 61 körzetben 177 helyi civil szervezet ötletére szavazhattak a vásárlók. Ők több mint 2,9 millió szavazatot dobtak be összesen. Veszprém megyében a helyi kezdeményezések összesen 121 334 darab szavazatot szereztek.

Az idei programban országosan a gyermekek, fiatalok oktatását, fejlesztését célzó programok bizonyultak a legnépszerűbbnek, a 61 körzetből 32 helyen ilyen témájú kezdeményezés nyerte el a közösség és vele együtt a Tesco támogatását.

Veszprém megyében 3 helyi pályázó lett a program nyertese: a Mozgássérültek Aktív Egyesülete, a Tapolcai Városszépítő Egyesület és a Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület.

Segítségükkel súlyos fokú fogyatékossággal élők és ép társaik sportolhatnak közösen Ajkán, tapolcai ökoiskola juthat szelektív gyűjtőedényekhez, valamint ismét kellemes kiránduló célponttá válhat a várpalotai Balázs kert.

Az „Ön választ, mi segítünk” programra összesen 569 civil szervezet pályázott, melyek közül az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők választották ki a továbbjutókat, majd a vásárlók szavazták meg a nyerteseket.

Az áruházlánc vásárlói minden vásárlást követően egy darab zsetont kaptak, melyet a számukra legszimpatikusabb szervezet, illetve program neve mellé dobhattak be az áruházakban elhelyezett zsetongyűjtő pontokon. Az egy hónapos szavazási időszak alatt országosan a legtöbb zsetont a Szeged Extra (53 950 darab) és a Székesfehérvár Palota (49 947 darab) hipermarketekben dobták be, a legaktívabbak pedig a sarkadi szupermarket áruház vásárlói voltak, ők a vásárlások 94 százaléka után bedobták a zsetonjukat. Veszprém megyében a zirci Tescóban dobták be a legtöbb zsetont (18 708), és a legaktívabbak is a zirci áruház vásárlói voltak, ahol a vásárlások után adott zsetonok 63,2 százalékát dobták be.

Országos szinten a legtöbb szavazatot, 81 864 darabot a Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért gyűjtötte be, Veszprém megyében pedig a legtöbben a Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesületet (25 822 szavazat) támogatták.

„Az „Ön választ, mi segítünk” remek példája a dolgozók, vásárlók és a programban résztvevő valamennyi partner összefogásának, melynek célja, hogy pozitív hatással legyünk saját helyi közösségeinkre. Fantasztikus, hogy mennyi mindent tehetünk egy apró zsetonnal. Nagyon jó érzés volt látni a kampányoló szervezetek kreatív akcióit áruházainkban! Egyúttal szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatta őket céljaik megvalósításában, tegyenek így a jövőben is.” - nyilatkozta Bill O’Neill, a Tesco közép-európai vezetője.

A nyertes szervezetekről, valamint pályázati programjaikról a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon tájékozódhatnak, ahol a pályázatot összefoglaló kisfilmet is megtekinthetik. 

Ezt már olvasta!?

Még most sem késő felkészülni

Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét.

Újabb mérföldkőhöz érkezett érkezett a várpalotai elkerülő építése

Már használhatják az autósok a pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as számú főutat.

Nem szűnnek meg a lakás-takarékpénztárak

Csak az állami támogatást vonják meg - jelentette ki Bánki Erik fideszes politikus az Országgyűlés keddi ülésén. 

Károkat okozott a vihar vasárnap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több mérőállomásán mértek 120 kilométer/óránál nagyobb szélerősséget.

Focilázban a fűnyíró

Az alábbi kép a Jutasi úton készült, a labdarúgó pályáknál megszokott mintára sikerült lenyírni a füvet a Barátság parkban. Hajrá, magyarok!

Na-Bed