A VeszprémFest rajzpályázata általános- és középiskolás diákok részére

Írta:  8200 Veszprém április 25 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A rajzpályázatban Veszprém két ikonikus épületét rajzolhatják meg, festhetik ki kedvükre a jelentkezők.

A VeszprémFest rajzpályázata általános- és középiskolás diákok részére

A VeszprémFest részeként az Óváros téren megrendezésre kerülő Rozé, Rizling és Jazz Napokhoz kötődően – a tavalyi év sikerén felbuzdulva, amikor is 400 pályamű érkezett a felhívásra – ismét rajzpályázatot hirdetnek. A pályázaton a Veszprém Megyei Jogú Város területén található általános és középiskolák iskolák tanulói vehetnek részt.

A pályázat célja

A rajzpályázatban Veszprém két ikonikus épületét rajzolhatják meg, festhetik ki kedvükre a pályázók: a Tűztorony és a Városháza homlokzatának egyedi „díszítése” a pályázat célja.
Pályázni mindkét épületre, vagy csak az egyikre készült munkával egyaránt lehet. Minden terv külön pályamunkának számít.
A pályázatra kizárólag színes alkotásokat várnak. A nyertes pályaműveket a Rozé, Rizling és Jazz Napok estéin, július 7. és július 16. között kivetítik a Tűztorony és a Városháza felületeire.

Az elbírálás módja

A beérkezett pályaműveket egy szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Hegyeshalmi László, festőművész, a Művészetek Háza igazgatója. A zsűri a beérkezett pályaművekből épületenként 10 db-ot (összesen tehát 20-at) választ ki nyertesnek. A zsűri – függően a beérkezett pályamunkák számától és minőségétől – fenntartja a jogot arra, hogy épületenként 10-nél kevesebb pályamunkát válasszon a győztesek közé. A pályázaton kizárólag új pályamunkákat fogadnak el, a 2016-os pályázaton már részt vett tervekkel nem indulhatnak a pályázók!

Technikai feltételek

A VeszprémFest a Tűztorony és a Városháza homlokzatának sematikus rajzát (vetítési felületének rajzát) mind papír, mind digitális alapon a pályázók rendelkezésére bocsátja. Az épületek rajzolatai digitálisan a veszpremfest.hu/sajto-media/letoltesek menüpontból tölthetők le.
Mindazoknak, akik az A3 nyomtatást nem tudják maguk megoldani, a homlokzatok rajzai (template) A3-as méretben kinyomtatva elérhetőek a Tourinform Veszprém Irodájában (8200 Veszprém, Óváros Tér 2.).
Az épületek vetítési területre eső elemei (a template-en szürkével jelölt ablakok, hajlatok) a tervezést nem kell, hogy befolyásolják, azok ugyanúgy a vetítési terület részét képezik.
Csak az épületek template-jeire illeszkedő rajzokat fogadják be, mert így oldható meg a nyertes pályaművek pontos kivetítése a felületekre. 

Pályázat beadása

Papír alapon:
Kizárólag A3 méretben adhatóak be az alábbiak szerint:
- személyesen a Tourinform Veszprém Irodájában: 8200 Veszprém, Óváros Tér 2. ,
- postai úton ugyanerre a címre (A4 méretű borítékban, egyszer, középen meghajtva).

Digitálisan:
Az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldve.

Digitális paraméterek a beadáshoz:
Formátum: JPG, TIFF, PDF vagy CDR
Méret és felbontás: A4 esetén 300 DPI, vagy A3 esetén 150 DPI

A pályázat beadásának határideje

A pályaműveknek 2017. május 15-ig kell beérkezniük a megadott címekre, mind digitális, mind személyes, mind postai úton történő beküldés esetén. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket várják az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A pályázat elbírálása

A beérkezett pályaműveket a zsűri május 23-ig elbírálja, a nyerteseket értesíti. A nyertes pályaművek a fesztivál facebook oldalán és a weblapján is elérhetők lesznek.

Díjak

Az épületenként legfeljebb 10 nyertes pályamunka mindegyike a fesztivál egy-egy napján - a július 7-16. közötti 10 napos időszak alatt - esténként élőben, kivetítve lesz látható az adott épület falán (amennyiben ezt az időjárási viszonyok lehetővé teszik). A nyertes pályaművek a veszpremfest.hu weboldalon és a fesztivál facebook oldalán is megjelennek.

A VeszprémFest a nyertes pályázók részére további nyereményeket ajánl fel. Valamennyi nyertes pályázó megkapja a pályázat hivatalos pólóját, és emellett további értékes – nyertesenként különböző – nyeremények kerülnek kiosztásra, pl: állatkert-családi belépő, Sobri Kalandpark-családi belépő, bob-pálya belépő, aqua-park bérletek, számos koncert és mozijegy. A nyeremények köre folyamatosan bővül.

Ezt már olvasta!?

Programok a prevenció és a jótékonyság jegyében

Idén harmadik alkalommal rendezik meg Veszprémben az Egészség útja című prevenciós programsorozatot április 16-án, szombaton.

Megszépült a belváros

Több kereskedelmi egység és irodahely létesült az Ádám Iván utca elején.

Kevesebben tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Az együttes minimális tartozásuk 178,5 milliárd forintra rúg, de ez a szám ennél sokkal magasabb is lehet. 

Hivatalosan is kinyitott a karácsonyi vásár

December 24-ig a portékák mellett számos program várja a belvárosban járókat.

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Na-Bed