A veszprémi Nagy László (j), valamint a francia Baptiste Bonnefond (b) és Ludovic Fabregas (b2) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Telekom Veszprém - Montpellier HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2017. április 22-én. A veszprémi Nagy László (j), valamint a francia Baptiste Bonnefond (b) és Ludovic Fabregas (b2) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Telekom Veszprém - Montpellier HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2017. április 22-én. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

Írta:  MTI április 30 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Telekom Veszprém 30-25-re nyert a francia Montpellier otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének vasárnapi visszavágóján.

Az első mérkőzést hazai pályán három góllal megnyerő Veszprém keretéből a visszavágón Gulyás Péter, Ancsin Gábor és Marko Kopljar hiányzott, vagyis ismét Nagy László volt az egyedüli jobbátlövő. A franciáknál a kétszeres olimpiai, négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok balszélső, Michaël Guigou, valamint a szlovén jobbátlövő, Vid Kavticnik nem játszhatott.

A kezdés után szokatlanul kitolta védőfalát a Montpellier, játékosai igyekeztek minél távolabb tartani kapujuktól az ellenfelet. Kemény, kellemetlen stílusuk eredményre vezetett (6-3), ráadásul támadásban is hatékonyan kézilabdáztak, így magabiztosan őrizték az előnyüket (13-9). A veszprémiek nagy akarással játszottak, de nem tudtak közelebb kerülni a gyorsabb, pontosabb franciákhoz.

Cristian Ugalde beállítása remek edzői döntésnek bizonyult, mert a spanyol balszélső a második felvonás elején lendületet adott a vendégcsapatnak, amely 16-11-es francia vezetésről hat perc alatt egyenlített (17-17), majd a meccs során először a vezetést is átvette (18-19).

A Mikler Roland helyére beállt Mirko Alilovicnak volt néhány bravúros védése, ezzel jelentőse hozzájárult, hogy csapata növelni tudta előnyét (23-27). A hajrában a veszprémiek szlovén beállóját, Blaz Blagotinseket azonnali piros lappal kiállították, társai azonban nem érezték meg a hiányát, tovább növelték előnyüket és végül kettős győzelemmel jutottak a négy közé, ahol sorozatban negyedik alkalommal szerepelhetnek.

A Montpellier - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa a szlovén Jure Dolenec volt kilenc góllal.

A Veszprém gólszerzői: Palmarsson 7, Gajic 5, Nilsson, Nagy L. 4-4, Ugalde 3, Marguc, Sulic, Lékai 2-2, Iváncsik G. 1.

Az elődöntő párosításait kedden sorsolják. A négyes döntőt június első hétvégéjén rendezik Kölnben.

Korábban játszották:

Szombat:
Paris Saint-Germain (francia) - MOL-Pick Szeged 30-30 (16-17)
Tj.: a PSG 60-57-es összesítéssel.

Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német) 23-18 (13-9)
Tj.: a Barcelona 49-46-os összesítéssel.

Csütörtök:
Vardar Szkopje (macedón) - Flensburg-Handewitt (német) 35-27 (15-10)
Tj.: a Vardar Szkopje kettős győzelemmel, 63-53-as összesítéssel. 

Ezt már olvasta!?

Megérkeztek a dinoszauruszok!

Újra megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállítása 2017. április 13-án, csütörtökön a Veszprémi Állatkertben.

Megkerült az ellopott babakocsi

Visszakapta a gazdája a dekorációként használt, nagy értékű babakocsit. 

Megszerezte a brit EU-tagságról tartott népszavazás voksainak többségét a kilépést pártoló tábor.

Negyed évszázados Gizella Napok

Rendkívül gazdag, színes és szórakoztató programok lesznek a Gizella Napokon május 2. és 8. között Veszprémben.

Késsel karcolta meg az autót

Az Ady Endre utcában sétált az a férfi, aki késsel megkarcolt egy parkoló autót.

Na-Bed