Fegyverropogás és tűzoltás Veszprémben Fotó: katasztrofavédelem

Fegyverropogás és tűzoltás Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém május 11 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Nagyszabású rendezvény keretében mutatkoznak be a fegyveres és rendvédelmi szervek május 18-án Veszprémben. 

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében megvalósuló programon dinamikus és statikus bemutatókon keresztül láthatják az érdeklődők, hogyan is kell egy Ellenőrző és Áteresztő Pontot ért támadást elhárítani, hogyan is zajlik egy fegyveres elfogás és egy kutyás bemutató, valamint, hogy milyen mozzanatai vannak egy magas épületben keletkezett tűz eloltásának.

A rendezvényen valamennyi fegyveres és rendvédelmi szerv képviselteti magát, így a látogatóknak lehetőségük nyílik a honvédség, a rendőrség a büntetés-végrehajtás, a mentőszolgálat, valamint a katasztrófavédelem egyes gépjárműveinek, technikai eszközeinek és felszereléseinek megismerésére.

A szervezők május 18-án várják az érdeklődőket.

A rendezvény nyitányaként reggel kilenc órától a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Központi Zenekara ad műsort az Óváros téren, majd innen a résztvevők a Pannon Egyetemhez vonulnak és az „A” épület mögötti parkolót veszik birtokba. Ez a helyszín ad majd otthont a dinamikus és statikus bemutatóknak, amelyeken keresztül az érdeklődők testközelből élhetik át, mi történik egy káresemény felszámolása, vagy éppen egy rendőri elfogás során.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Központi Zenekarának műsora után egy felvonulás indul a rendezvény helyszínére, amely az Óváros tér – Rákóczi Ferenc utca – Szabadság tér – Megyeház tér – Komakút tér – Egyetem utca vonalát érinti. A vonulás ideje alatt a belvárosban forgalomkorlátozásra kell számítani.

Részletes program

 

Ezt már olvasta!?

A sajtónappal kedden megnyílt a 86. Genfi Autószalon, amelyen 120 világ- és európai bemutatót tartottak a kiállítók.

Kigyulladt egy családi ház Úrkúton

Eddig tisztázatlan körülmények között kapott lángra Úrkúton a Béke utcában egy családi ház padlástere csütörtökön a reggeli órákban.

Kidöntötte a villanyoszlopot az autó

Egy ember megsérült a balesetben.

Eddig több mint 34 ezer család vette igénybe a csokot

Ez 81,5 milliárd forintos támogatást jelent.

Veszprém évek óta a legbiztonságosabb megyeszékhely

2016-ban csökkent az elkövetett bűncselekmények száma.

Na-Bed