F-16-os vadászgépek a város felett

Hét ország részvételével zajlik a "Load Diffuser 2017” elnevezésű nemzetközi gyakorlat.

A Magyar Honvédség idei legnagyobb volumenű légierős gyakorlata Veszprémet is érinti, bár a bázist Kecskemét adja. A Magyar Honvédség Bakony Kiképzőközpont tájékoztatása szerint június 9-ig a Hajmáskéri Gyakorló és Lőtér területén naponta 9 és 24 óra között számíthatunk közepes zajhatásra katonai gépjárműmozgással, a repülők pedig alacson magasságú átrepüléseket hajthatnak végre. 

A június 9-ig tartó gyakorlat résztvevői: az US OHANG (United States Ohio Air National Guard, Ohio Légi Nemzeti Gárda) kilenc F-16 vadászgépe és két C-130 Hercules teherszállítója, a horvát légierő Mi-17 helikopterei, valamint a szlovén véderő PC-9 repülőgépei – ezek mind Kecskemétre települnek és onnan hajtják végre feladataikat. A cseh légierő JAS-39 Gripenjei és L-159-esei valamint a szlovák légierő MIG-29, L-39 repülőgépei és és Mi-8 helikopterei csehországi, illetve szlovákiai bázisról érkeznek minden nap, és a kijelölt légtérben bekapcsolódnak a feladatokba. Az utolsó héten csatlakozik az Egyesült Királyság négy, Romániában állomásozó Eurofighter Typhoon vadászgépe is - írja a honvedelem.hu.  

Ezt már olvasta!?

Leeresztik a Balaton víztöbbletét

Megkezdték a Balaton víztöbbletének leeresztését - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerdán az MTI-vel.

Szombaton Bereczki Zoltán, az MDC és Radics Gigi lép a Napsugár strand színpadára.

Élőben folytatódott a netes szájkarate

Vádemelési javaslattal zárták le a veszprémi rendőrök  a garázdaság miatt indult nyomozást.

Ünnepelt a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A rendezvényen főigazgatói és igazgatói elismeréseket adtak át.

Kiváló minőségű a Balaton vize

A Balaton vizének hőmérséklete meghaladta a 25 Celsius-fokot a június végi kánikulában, miközben megőrizte kiváló minőségét.

Na-Bed