F-16-os vadászgépek a város felett

Hét ország részvételével zajlik a "Load Diffuser 2017” elnevezésű nemzetközi gyakorlat.

A Magyar Honvédség idei legnagyobb volumenű légierős gyakorlata Veszprémet is érinti, bár a bázist Kecskemét adja. A Magyar Honvédség Bakony Kiképzőközpont tájékoztatása szerint június 9-ig a Hajmáskéri Gyakorló és Lőtér területén naponta 9 és 24 óra között számíthatunk közepes zajhatásra katonai gépjárműmozgással, a repülők pedig alacson magasságú átrepüléseket hajthatnak végre. 

A június 9-ig tartó gyakorlat résztvevői: az US OHANG (United States Ohio Air National Guard, Ohio Légi Nemzeti Gárda) kilenc F-16 vadászgépe és két C-130 Hercules teherszállítója, a horvát légierő Mi-17 helikopterei, valamint a szlovén véderő PC-9 repülőgépei – ezek mind Kecskemétre települnek és onnan hajtják végre feladataikat. A cseh légierő JAS-39 Gripenjei és L-159-esei valamint a szlovák légierő MIG-29, L-39 repülőgépei és és Mi-8 helikopterei csehországi, illetve szlovákiai bázisról érkeznek minden nap, és a kijelölt légtérben bekapcsolódnak a feladatokba. Az utolsó héten csatlakozik az Egyesült Királyság négy, Romániában állomásozó Eurofighter Typhoon vadászgépe is - írja a honvedelem.hu.  

Ezt már olvasta!?

A végleges tervezetet más környezetvédő szervezetekhez hasonlóan a Greenpeace is "fordulatnak" minősítette.

Így lehet sérülés nélkül megúszni a szilveszteri tűzijátékozást

Közös ellenőrzést tartott a tűzijáték-termékeket fogalmazó helyeken a rendőrség és a katasztrófavédelem Veszprém megyében.

Veszprém is megjelenik regényeiben

Szélesi Sándor (Anthony Sheenard) író, forgatókönyvíró, szerkesztő volt a vendége kedden este az Utas és holdvilág antikváriumnak.

Rangos kerékpáros megmérettetés rajtol Veszprémből

Idén negyedszer lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” országúti kerékpárversenynek 2017. május 2-án, kedden.

Navracsics: az a jó európai identitás, amely a nemzetieket gazdagítja

A Pannon Egyetemen tartott előadást az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

Na-Bed