F-16-os vadászgépek a város felett

Hét ország részvételével zajlik a "Load Diffuser 2017” elnevezésű nemzetközi gyakorlat.

A Magyar Honvédség idei legnagyobb volumenű légierős gyakorlata Veszprémet is érinti, bár a bázist Kecskemét adja. A Magyar Honvédség Bakony Kiképzőközpont tájékoztatása szerint június 9-ig a Hajmáskéri Gyakorló és Lőtér területén naponta 9 és 24 óra között számíthatunk közepes zajhatásra katonai gépjárműmozgással, a repülők pedig alacson magasságú átrepüléseket hajthatnak végre. 

A június 9-ig tartó gyakorlat résztvevői: az US OHANG (United States Ohio Air National Guard, Ohio Légi Nemzeti Gárda) kilenc F-16 vadászgépe és két C-130 Hercules teherszállítója, a horvát légierő Mi-17 helikopterei, valamint a szlovén véderő PC-9 repülőgépei – ezek mind Kecskemétre települnek és onnan hajtják végre feladataikat. A cseh légierő JAS-39 Gripenjei és L-159-esei valamint a szlovák légierő MIG-29, L-39 repülőgépei és és Mi-8 helikopterei csehországi, illetve szlovákiai bázisról érkeznek minden nap, és a kijelölt légtérben bekapcsolódnak a feladatokba. Az utolsó héten csatlakozik az Egyesült Királyság négy, Romániában állomásozó Eurofighter Typhoon vadászgépe is - írja a honvedelem.hu.  

Ezt már olvasta!?

Sörösüveggel rongált

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy ukrán férfi ellen, az ügyben folytatott vizsgálatot a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte.

Megújul az 500 forintos

2019. február 1-től lehet fizetni majd az új 500 forintos címlettel.

Befejeződött a dózsavárosi orvosi rendelők felújítása

A felnőtt és gyermek háziorvosok ismét a szokott helyen, a Táncsics utcában fogadják a betegeket és a hétvégén visszaköltözött az épületbe a védőnői szolgálat is. 

Éjfél után 18 perccel született az új év első babája vidéken, Győr-Moson-Sopron megyében. 

Gyurcsány Ferenc: Állítsuk meg Brüsszelt! Ebben a tempóban nem érjük utol!

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke tartott lakossági fórumot Veszprémben csütörtök délután.

Na-Bed