Megállják helyüket a munkaerőpiacon

Írta:  8200 Veszprém június 02 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek próbálhatták ki magukat az álom munkahelyükön.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program tájékoztatóján elhangzott, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek 2017 tavaszán fél napot tölthetnek el egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, úgy, hogy egy konkrét kolléga napját követik nyomon - ismertette a szervező Munkaerőpiacon Maradás Egyesület programkoordinátora, Baradits-Szabó Veronika. Mint mondta, e speciális nyílt nap folyamán a résztvevők megismerkednek az általuk választott munkahellyel, munkakörrel, kipróbálhatják magukat egy olyan közegben és szerepben, amire eddig még nem volt lehetőségük. A részvétel kapcsán a fogyatékos, valamint megváltozott munkaképességű embereknek nem csak egy álma teljesül, hanem reálisabb elképzeléseik lesznek a munkavállalási lehetőségeikre vonatkozóan. Hozzátette, a program célja nem a munkaközvetítés, hanem a tapasztalatszerzés, a személyes találkozás, egymás megismerése.


Dr, Vajda Viktória

 

A megváltozott munkaképességű személyes munkaerő-piaci javulása kedvező gazdasági és társadalmi hatással bírna - húzta alá az esemény kapcsán dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Elmondta, a foglalkoztatásuk jelentős előnyökkel jár a munkáltató oldaláról is. A megváltozott munkaképességű munkavállalók szempontjából nézve foglalkoztatásuk elősegíti egyéni érvényesülésüket, élethelyzetük javítását, munkatapasztalatokra, munkagyakorlatra tesznek szert, amely foglalkoztathatóságukat és jövőben elhelyezkedési esélyeiket nagymértékben javítja.


Gyöngyösy Dóra (b) a programon kívül szeptember óta a Petőfi Színház társulati tagja. Mellette Kellerné Egresi Zsuzska, a színház igazgató-helyettese.

 

A programhoz kapcsolódó foglalkoztatók elmondták, nagy segítséget kaptak a hozzájuk kerülő dolgozóktól, akik hatalmas lelkesedéssel végezték a rájuk bízott feladatokat, akik cukrászként, állatorvosi asszisztensként, vagy éppen szakácsként álltak helyt.  

Ezt már olvasta!?

Kutyával, macskával, gyerekkel kizárt!

Parázs vita alakult ki a napokban egy veszprémi adok-veszek csoportban a Facebookon egy albérleti hirdetés kapcsán.

Iskolák újulnak meg

Közel 1 milliárd forint értékben indulhatnak el beruházások a Veszprémi Tankerületi Központhoz tartozó 4 iskolában.

Élőben folytatódott a netes szájkarate

Vádemelési javaslattal zárták le a veszprémi rendőrök  a garázdaság miatt indult nyomozást.

Állatkínzás miatt kell felelnie

Állatkínzás vétség elkövetése miatt indult nyomozás vizsgálatát fejezték be a balatonalmádi rendőrök egy 69 éves veszprémi férfival szemben.

Mi lesz, ha elfogynak a fizikai munkát végzők?

Veszprémbe érkezett a fizikai munkát végzők megbecsüléséért létrejövő “Köszönjük Neked!” kampány.

Na-Bed