Megállják helyüket a munkaerőpiacon

Írta:  8200 Veszprém június 02 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek próbálhatták ki magukat az álom munkahelyükön.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program tájékoztatóján elhangzott, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek 2017 tavaszán fél napot tölthetnek el egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, úgy, hogy egy konkrét kolléga napját követik nyomon - ismertette a szervező Munkaerőpiacon Maradás Egyesület programkoordinátora, Baradits-Szabó Veronika. Mint mondta, e speciális nyílt nap folyamán a résztvevők megismerkednek az általuk választott munkahellyel, munkakörrel, kipróbálhatják magukat egy olyan közegben és szerepben, amire eddig még nem volt lehetőségük. A részvétel kapcsán a fogyatékos, valamint megváltozott munkaképességű embereknek nem csak egy álma teljesül, hanem reálisabb elképzeléseik lesznek a munkavállalási lehetőségeikre vonatkozóan. Hozzátette, a program célja nem a munkaközvetítés, hanem a tapasztalatszerzés, a személyes találkozás, egymás megismerése.


Dr, Vajda Viktória

 

A megváltozott munkaképességű személyes munkaerő-piaci javulása kedvező gazdasági és társadalmi hatással bírna - húzta alá az esemény kapcsán dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Elmondta, a foglalkoztatásuk jelentős előnyökkel jár a munkáltató oldaláról is. A megváltozott munkaképességű munkavállalók szempontjából nézve foglalkoztatásuk elősegíti egyéni érvényesülésüket, élethelyzetük javítását, munkatapasztalatokra, munkagyakorlatra tesznek szert, amely foglalkoztathatóságukat és jövőben elhelyezkedési esélyeiket nagymértékben javítja.


Gyöngyösy Dóra (b) a programon kívül szeptember óta a Petőfi Színház társulati tagja. Mellette Kellerné Egresi Zsuzska, a színház igazgató-helyettese.

 

A programhoz kapcsolódó foglalkoztatók elmondták, nagy segítséget kaptak a hozzájuk kerülő dolgozóktól, akik hatalmas lelkesedéssel végezték a rájuk bízott feladatokat, akik cukrászként, állatorvosi asszisztensként, vagy éppen szakácsként álltak helyt.  

Ezt már olvasta!?

55 balatoni strand újul meg az idén

344 beruházás, felújítás valósul meg az idén.

Veszprémi siker a Dal 2018-ban

Süle Zsolt a “Zöld a május” című saját szerzeményével képviseli a királynék városát.

Oscar-díj - A víz érintése négy kategóriában diadalmaskodott

Tizenhárom jelölésből négyet váltott díjra A víz érintése a 90. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben. 

Megdőlt a napi országos hidegrekord

Mostanáig ezen a napon 1912-ben Kecskeméten volt a leghidegebb, akkor 4,2 Celsius-fokot mértek.

Nem lehet elég korán kezdeni

Az óvodás kisgyermekek mozgásigényét kiszolgáló focipályát avattak Veszprémben.

Na-Bed