Megállják helyüket a munkaerőpiacon

Írta:  8200 Veszprém június 02 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek próbálhatták ki magukat az álom munkahelyükön.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program tájékoztatóján elhangzott, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek 2017 tavaszán fél napot tölthetnek el egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, úgy, hogy egy konkrét kolléga napját követik nyomon - ismertette a szervező Munkaerőpiacon Maradás Egyesület programkoordinátora, Baradits-Szabó Veronika. Mint mondta, e speciális nyílt nap folyamán a résztvevők megismerkednek az általuk választott munkahellyel, munkakörrel, kipróbálhatják magukat egy olyan közegben és szerepben, amire eddig még nem volt lehetőségük. A részvétel kapcsán a fogyatékos, valamint megváltozott munkaképességű embereknek nem csak egy álma teljesül, hanem reálisabb elképzeléseik lesznek a munkavállalási lehetőségeikre vonatkozóan. Hozzátette, a program célja nem a munkaközvetítés, hanem a tapasztalatszerzés, a személyes találkozás, egymás megismerése.


Dr, Vajda Viktória

 

A megváltozott munkaképességű személyes munkaerő-piaci javulása kedvező gazdasági és társadalmi hatással bírna - húzta alá az esemény kapcsán dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Elmondta, a foglalkoztatásuk jelentős előnyökkel jár a munkáltató oldaláról is. A megváltozott munkaképességű munkavállalók szempontjából nézve foglalkoztatásuk elősegíti egyéni érvényesülésüket, élethelyzetük javítását, munkatapasztalatokra, munkagyakorlatra tesznek szert, amely foglalkoztathatóságukat és jövőben elhelyezkedési esélyeiket nagymértékben javítja.


Gyöngyösy Dóra (b) a programon kívül szeptember óta a Petőfi Színház társulati tagja. Mellette Kellerné Egresi Zsuzska, a színház igazgató-helyettese.

 

A programhoz kapcsolódó foglalkoztatók elmondták, nagy segítséget kaptak a hozzájuk kerülő dolgozóktól, akik hatalmas lelkesedéssel végezték a rájuk bízott feladatokat, akik cukrászként, állatorvosi asszisztensként, vagy éppen szakácsként álltak helyt.  

Ezt már olvasta!?

Több eljárás indult pirotechnikai eszközök miatt

Egy hatéves gyermek is megsérült.

Ittasan vezetett, kidöntötte a villanyoszlopot

Az új év első órájában történt a baleset. 

Az szja 1+1 százalékáról az előző évekhez hasonlóan május 20-áig lehet rendelkezni.

Több mint tízezren igényelték eddig a kedvezményt

Több mint tízezren igényelték eddig az új családi otthonteremtési kedvezményt (csok) a bankoknál.

Jótékonysági bálra készülnek

„Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek” - ez lesz a mottója a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület idei jótékonysági gálaestjének.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika