Nagy Attila kapta a Bujtor-emlékgyűrűt petofiszinhaz.hu

Nagy Attila kapta a Bujtor-emlékgyűrűt

Írta:  MTI december 22 2015 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A díjat a színházi háttérdolgozók elismerésére alapított Bujtor István színész-rendező özvegye.

Nagy Attila, a veszprémi Petőfi Színház cipésze vehette át a Bujtor-emlékgyűrűt. Bujtor Judit a keddi veszprémi ünnepségen elmondta: büszkeséggel tölti el, hogy az emlékgyűrűt már ötödik alkalommal adják át azoknak az embereknek, akiket Bujtor István a csapatmunkában a legfontosabbaknak tartott: a színházi háttérdolgozóknak.

Tóth Attila, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy az idén szervezetük vette át a Bujtor-gyűrű szavazásának lebonyolítását. Hozzátette, a gyűrűt ettől az évtől a dolgozók javaslatai alapján felsővezetők nem kaphatják meg.

A Bujtor-emlékgyűrűt minden évben a színházi dolgozók titkos szavazatai alapján ítélik oda. Az arany pecsétgyűrű közepébe Bujtor István arcképét foglalták, az egyik oldalán két álarc, a másikon pedig színházi függöny látható.

Az elismerést először 2011-ben Somogyi György fővilágosító, 2012-ben Török Virág kellékes, 2013-ban Petrik Péter lakatostár-vezető, 2014-ben pedig Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető vehette át.

Ezt már olvasta!?

A biztonsági öv használatát ellenőrizte a rendőrség

Egyhetes ellenőrzés során több mint 4 ezer esetben tapasztalták a rendőrök a biztonsági öv használatának elmulasztását - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

Mesekönyv segíti az integrációt

Hiánypótló kiadvány jelent meg Csillagbusz címmel, amely az autizmussal élő gyermekek integrációját segíti az alsó tagozatos osztályokba.

Néhány napra elbúcsúzhatunk a nyártól

Markáns hidegfront érkezik zivatarokkal - figyelmeztet a VMeteo.hu. Ma még 30°C is lehet, holnaptól alig emelkedik 20°C fölé a hőmérséklet.

2014-hez képest három helyet esett vissza Magyarország.

Módosítják Veszprém költségvetését

A nehéz helyzetben fájdalmas döntéseket kellett meghoznunk annak érdekében, hogy a költségvetés egyensúlyba kerüljön - olvasható Porga Gyula polgármester közleményében. 

Bakony Média névjegykártya