Ismertették a Rozé, Rizling, Jazz Fesztivál programját

Írta:  8200 Veszprém június 08 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A VeszprémFest kísérőrendezvénye mára önálló mini fesztivállá nőtte ki magát. Idén július 7-16. között várják a kikapcsolódni vágyókat.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Mészáros Zoltán a VeszprémFest ügyvezető igazgatója az elmúlt évek felméréseit közölve elmondta, a nézők örömmel fogadják a közel másfél hetes, ingyenesen látogatható programsorozatot. Sokan ehhez igazítják már a nyári szabadságukat, nemcsak a városból és környékéről, hanem országosan is, hiszen egyes napokon a látogatók mintegy 40 százaléka Veszprémen kívülről érkezik az Óváros térre.

 

Porga Gyula polgármester azt hangsúlyozta, hogy a fesztivál sikere a jó fellépőkön és a jó borokon múlik, ez pedig idén is adott lesz, ráadásul néhny napra ismét mediterrán hangulatot kölcsönöznek az Városháza előtti területnek.

Lakatos Antal, az eseményt támogató bank elnöke arról beszélt, bízik benne, hogy ismét jó hangulatú, kellemes esték zajlanak az Óváros téren, amely erősíti a VeszprémFest művészeti értékét.

A teljes zenei program itt olvasható.

A sajtótájékoztatón bemutatták a fesztivál idei borait is. Zsandár Tamás bormenedzser elmondta, a Rozé, Rizling és Jazz Napok egy 10 napos gasztro-kulturális rendezvény, ahol a „30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében kifejezetten a Balatoni Borrégió pincészetei lakják be az Óváros téri borfalut. A színpadon esténként három zenekar mutatkozik be, a koncertek ingyenesek. A rendezvény a bor-gasztronómia tekintetében a „terroir” szemlélet mentén válogatja össze a balatoni borrégió borászatait, a vezető pincészetek (Jásdi, Figula, Légli, Konyári, Laposa) mellett a feltörekvő, kevésbé ismert borászatoknak is lehetőséget adva. Idén a Móri Borrégió lesz a vendég.

A zenei kínálattal kapcsolatban elhangzott, csak magyar produkciók szerepelnek a programban. A környékbeli, vagy éppen kisebb zenekarok mellett olyan nagy nevek is színpadra lépnek, mint Kökény Attila, Koós-Hutás Áron, Falusi Mariann, vagy éppen Zséda.

 

A sajtótájékoztatót követően az Én Házam - Én Tornyom – Én Városom rajzpályázat eredményhirdetését is megtartották. A fesztivál 10 napja alatt 10-10 alkotás színesíti a Tűztorony, illetve a városháza homlokzatát.

 

 

 

Ezt már olvasta!?

Börtönbe akart kerülni

Egy 21 éves halimbai lakos azért törte be az ajkai buszpályaudvar ajtaját, hogy börtönbe kerüljön. Meglepő az indok.

Indul a fűnyírási szezon

Gyorsabb és hatékonyabb lesz a parkgondozás Veszprémben.

A rendőrök is készültek a nőnapra

A szabályosan közlekedők ajándékot kaptak március 8-án. 

Elkezdődött a lomtalanítás

A lomtalanítás szolgáltatás idén is házhoz megy Veszprémben.

Szociális dolgozókat díjaztak

Átadták a Hornig-díjakat, amellyel a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, vagy szociálisan rászorulók támogatását végzők munkáját ismeri el a város.

Na-Bed