Új kifutót kaptak az Axis szarvasok

Írta:  8200 Veszprém június 12 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A következő egy évben további egymilliárd forintos beruházást hajtanak végre a Veszprémi Állatkertben.

Erről Ovádi Péter önkormányzati képviselő beszélt hétfőn délelőtt az új Axis szarvas kifútó átadója alkalmával. Mint mondta, az új beruházás 50 millió forintos támogatást kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, de a következő egy évben további egymilliárd forintos forrás érkezik az állatkerthez.


Ovádi Péter és Török László

 

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelentek szerint a Modern városok program részeként az idei évben 765 millió forint támogatást kap az állatkert a fejlesztéseihez, jövőre ehhez további 235 millió forint társul - ismertette Ovádi Péter. Hozzátette, méltán lehet a város legnagyobb turisztikai attrakciója az állatkert, amely 2016-ban 416 ezer látogatót vonzott.

Ez a látogatószám egy 60 ezres város életében nemcsak Magyarországon számít kiemelkedőnek - húzta alá Török László, a Veszprémi Állatkert igazgatója. "2014-ben 1,2 milliárd forint értékben indulhatott el egy fejlesztés sorozat, az állatkert addigi életének legnagyobb beruházása kezdődhetett meg. Mozgalmas évek állnak mögöttünk, megépült az elefántpark, a fóka és pingvin bemutató, orrszarvú ház épült, illetve nálunk valósult meg az országban a legnagyobb madárkomplexum" - emlékeztetett.

 

A következő fejlesztési csomagban a turisztikai célú építkezések mellett nagyobb hangsúlyt kapnak az infrastruktúrális beruházások, hiszen az állatkert ma már több mint 30 hektáron terül el, közel 60 dolgozó gondoskodik az állatokról és a látogatókról, valamint több mint 600 lakója van - hangzott el. "Elengedhetetlen már egy új állatorvosi klinika, vizsgáló, kezelő, karantén terület, takarmánykonyha, illetve szociális helyiség a dolgozóknak" - mondta Török László. Emellett megújul a dromedál és teve kifutó, a szavanna kifutó, a tevék pedig egy új, lényegesen nagyobb területre költözhetnek.

A tervek szerint idén ősszel elkezdődhet a beruházás, hogy jövőre, a főszezonra ismét egy megszépült állatkert fogadja a látogatókat - hangsúlyozta az állatkert igazgatója, aki sajtótájékoztató apropójából közölte, több mint 2000 négyzetméter áll az állatok rendelkezésére a most átadott új Axis szarvas kifutóban.

 

 

Ezt már olvasta!?

Törtek az autók a hét utolsó napján

Két személyi sérüléssel járó és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei vasárnap.

Visszahívtak egy bizottsági elnököt

Leváltották Katanics Sándort, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnökét az önkormányzat csütörtöki közgyűlésén.

Kis-Balaton Bajnokság: több mint kétszáz nevezés

Futó, ügyességi és dobószámokban mérték össze tudásukat a résztvevők a Kis-Balaton Bajnokságon.

Megújult a központi kollégium

Összesen 200 millió forintos pályázati forrásból szépült meg a Veszprémi Tankerület két intézménye, a központi középiskolai kollégium és a Bárczi Gusztáv speciális iskola. 

Tartósan vízhiányos időszakot hirdetett a belügyminiszter

A belügyminiszter augusztus 15-i kezdőnappal kihirdette az úgynevezett tartósan vízhiányos időszakot. 

Na-Bed