Berobban a nyár

Írta:  8200 Veszprém június 19 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Már hétfőn is megközelíti a 30°C-ot a hőmérséklet, de ennél még melegebb lesz a héten. Ezzel együtt erős UV-B sugárzásra figyelmeztetnek.

Hétfőn a közelünkben elhelyezkedő anticiklon peremén száraz, meleg levegő érkezik fölénk. Csak kevés felhő jelenik meg az égen. Gyenge, mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 28°C közelében tetőzik - olvasható a VMeteo.hu oldalán. Kedden derült, illetve felhőtlen lesz az ég felettünk. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet a reggeli 16°C-ról délután 30°C-ig emelkedik fel. Szerdán egy gyenge hidegfront közelíti meg térségünket, de számottevő változást nem okoz, marad a nyáriasan meleg idő - ígérik.

A figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,7-es, vagyis nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Azt kérték, hogy mindenki fokozottan védekezzen a leégés ellen. Hangsúlyozták: amennyiben lehetséges, napközben 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használata mindenképpen javasolt - tették hozzá. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon töltött idő után is bőrpír (olyan bőrreakció, égés, amely 24 óra múlva is jól látható) keletkezhet. Közölték: a várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b weboldalon. 

Ezt már olvasta!?

Karácsonyi dekorációk a kórházban

Az egészségyi dolgózók nagyon kreatívak tudnak lenni. 

Az összehangolta árpolitika mellett bizalmas üzleti információkat osztott meg egymással keresztértékesítési együttműködések keretében a két cég.

Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

1,5 fokkal melegebb volt a nyár mint az átlag

Az évszak középhőmérséklete országos átlagban 22 Celsius-fok volt,

Újraindul a konvektorcsere-pályázat

A pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti.

Bakony Média névjegykártya