Mitől színes a járda?

Írta:  8200 Veszprém június 27 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Köztéri alkotás lett a repedezett járdából az autóbusz-pályaudvar közelében.

A Kétfarkú Kutya Párt szerevezett országos Négyszín festés akciót a napokban. Ennek alapja a párt honlapja szerint, hogy "a matematikában a négyszín-tétel azt állítja, hogy egy tetszőleges régiókra osztott síkot, akár egy politikai térképet egy ország megyéiről, ki lehet úgy színezni legfeljebb négy szín felhasználásával, hogy ne legyen két azonos színű szomszédos régió." Ezt bizonyítja a veszprémi alkotás is.

 

Ehhez hasonló akciót már lassan egy éve rendez a szervezet, a festések azonban nem egyszer rendőri intézkedéssel fejeződnek be. Beszámolójuk szerint Veszprémben erre nem került sor.  

 

Ezt már olvasta!?

Eredményes matekosok

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a Zrínyi Ilona kétfordulós matematikaversenyt. Íme, a legjobb megyei eredmények. 

Ezúttal 5:4-re a benzin győzött. 

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Így még nem látott embert vattacukrot enni

Egy televíziós vetélkedőben volt ez a feladat: minél előbb elpusztítani egy adag vattacukrot. Ön képes lenne erre 3 másodperc alatt?

Betlehemi jászol kiállítás a Szaléziánumban

Profi és amatőr kézművesek egyaránt jelentkeztek A Magyar Kézművességért Alapítvány felhívására.

Na-Bed