Tíz éve költözött Veszprémbe Pablo Fotó: Veszprémi Állatkert

Tíz éve költözött Veszprémbe Pablo

Írta:  8200 Veszprém június 28 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

2007-ben érkezett hozzánk, mint a Veszprémi Állatkert első szélesszájú orrszarvúja.

1977-ben született a San Diego-i Állatkertben, idén szeptemberben tehát már 40-edik születésnapját ünnepli. Rendkívüli természetével, barátságos viselkedésével és tiszteletet parancsoló megjelenésével hamar a látogatók egyik kedvencévé vált, mára pedig már talán mondhatjuk, hogy a Veszprémi Állatkert legikonikusabb alakja - ismertették.

Hogy ne érezze magát egyedül, folyamatosan új társakat kap, Rebeka és Naruna, két szélesszájú orrszarvú tehén 2010 óta színesíti Pablo, és a látogatók mindennapjait. 2014 óta Rafiki, a fiatal tenyészbika is nálunk található, valamint Makoubu, a 22 éves orrszarvú tehén is csatlakozott hozzájuk, így jelenleg a Veszprémi Állatkertben található Magyarország legnagyobb, öt fős orrszarvú csapata.

Pablo és társai minden nap láthatóak Magyarország legnagyobb Szavanna kifutóján.

Ezt már olvasta!?

Eltiltották, mégis vezetett

Veszprémben a Budapest úton egy Volkswagen típusú személygépkocsit és az azzal közlekedő berhidai férfit ellenőriztek a rendőrök a hétvégi éjszakán. 

Gyenge hidegfrontot hoz a hétvége

A pénteki napos idő után szombaton gyenge hidegfront érkezik. 

Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt..

Négynapos SÖRömködés

Nívósabb fellépőket, több pavilont és rengeteg szórakoztató programot ígérnek a szervezők az 5. Veszprémi Sörfesztiválra.

Na-Bed