Drasztikus változás a belvárosi forgalomban

Írta:  8200 Veszprém július 05 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Lezárják a Jutasi úti körforgalom Budapest felé vezető ágát hétfőn. A buszok is kerülőúton közlekednek.

Csatornaépítési munkálatok miatt jelentős forgalomkorlátozásra lehet számítani Veszprémben. Július 10-től lezárják a Budapest úton a városközpontból kifelé haladó sávot a Jutasi úti körforgalom és a Kabay utca között. A kivezető forgalmat az Almádi és a Cholnoky utakon keresztül terelik el.

A Budapest út irányából a belváros felé a forgalom zavartalanul haladhat sebességkorlátozás mellett. A Budapest úti buszmegálló (Kabay utca felől) a munkálatok ideje alatt megszűnik. Az autóbusz forgalom a lezárást elkerülve az Ady Endre és a Diófa utcákon keresztül halad - hangzott el a projekt ismertető sajtótájékoztatón hétfőn az érintett szakasz előtt. A forgalom a nyár végére állhat ismét helyre.

Lamos Péter, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, a Széchenyi 2020 Program keretében valósul meg Veszprém Kertváros részének csapadékvíz elvezető rendszerének rekonstrukciója. A vissza nem térítendő támogatás összege 290 millió forint. Elhangzott, az érintett terület csapadékvíz elvezetésének rendezése érdekében egyrészt a meglévő elvezető csatornákat átépítik, illetve új hálózatokat is elhelyeznek. A fejlesztés eredményeként mintegy 1322 folyamméter csapadékvíz elvezető csatorna kiépítése, kapacitás bővítése történik meg.


Július 10., hétfőtől itt nem lehet majd Budapest felé kikanyarodni. Nagyot kell kerülni. A munkák során a Budapest úton a meglévő főgyűjtőként funkcionáló zárt rendszerű csapadékvíz elvezető csatorna kapacitását bővítik, továbbá zárt rendszerű csapadékvíz elvezető csatorna építése történik meg a Tulipán, a Mikszáth Kálmán, a Muskátli, a Rózsa, a Balaton és a Kabay János utcákban, csatlakozva a településrészen már megépülő zárt rendszerhez.

A teljes beruházás hozzájárul a további környezeti káresemények, vízkárok megelőzéséhez, az igényes és komfortos lakókörnyezet kialakításához a környezeti károk csökkentéséhez - húzták alá a kivitelezők.
 

Ezt már olvasta!?

Együtt indultunk el Köln felé

Lőrincz Balázs Boldizsár - ezúttal utitársakkal - ismét nekivágott, hogy kerékpárral tegye meg az utat Veszprémből a férfi kézilabda Bajnokok-ligája döntőjének helyszínére.

Szőke András kapta a Karinthy-gyűrűt

A Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotóit és előadóit elismerő díjat szerdát adták át a Magyar Rádió Márványtermében.

Időközi választás Veszprémben

Az érintett 5 szavazókörbe (4, 13, 14, 15, 52) összesen 3987 választásra jogosult állampolgár tartozik.

Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

Az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatokra emlékezünk.

Garázdaságba csapott át a vásárlás egy veszprémi trafikban

A veszprémi rendőrök a bejelentést követő másfél órán belül elfogták a garázdasággal gyanúsítható 30 éves helyi férfit.

Na-Bed