Drasztikus változás a belvárosi forgalomban

Írta:  8200 Veszprém július 05 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Lezárják a Jutasi úti körforgalom Budapest felé vezető ágát hétfőn. A buszok is kerülőúton közlekednek.

Csatornaépítési munkálatok miatt jelentős forgalomkorlátozásra lehet számítani Veszprémben. Július 10-től lezárják a Budapest úton a városközpontból kifelé haladó sávot a Jutasi úti körforgalom és a Kabay utca között. A kivezető forgalmat az Almádi és a Cholnoky utakon keresztül terelik el.

A Budapest út irányából a belváros felé a forgalom zavartalanul haladhat sebességkorlátozás mellett. A Budapest úti buszmegálló (Kabay utca felől) a munkálatok ideje alatt megszűnik. Az autóbusz forgalom a lezárást elkerülve az Ady Endre és a Diófa utcákon keresztül halad - hangzott el a projekt ismertető sajtótájékoztatón hétfőn az érintett szakasz előtt. A forgalom a nyár végére állhat ismét helyre.

Lamos Péter, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, a Széchenyi 2020 Program keretében valósul meg Veszprém Kertváros részének csapadékvíz elvezető rendszerének rekonstrukciója. A vissza nem térítendő támogatás összege 290 millió forint. Elhangzott, az érintett terület csapadékvíz elvezetésének rendezése érdekében egyrészt a meglévő elvezető csatornákat átépítik, illetve új hálózatokat is elhelyeznek. A fejlesztés eredményeként mintegy 1322 folyamméter csapadékvíz elvezető csatorna kiépítése, kapacitás bővítése történik meg.


Július 10., hétfőtől itt nem lehet majd Budapest felé kikanyarodni. Nagyot kell kerülni. A munkák során a Budapest úton a meglévő főgyűjtőként funkcionáló zárt rendszerű csapadékvíz elvezető csatorna kapacitását bővítik, továbbá zárt rendszerű csapadékvíz elvezető csatorna építése történik meg a Tulipán, a Mikszáth Kálmán, a Muskátli, a Rózsa, a Balaton és a Kabay János utcákban, csatlakozva a településrészen már megépülő zárt rendszerhez.

A teljes beruházás hozzájárul a további környezeti káresemények, vízkárok megelőzéséhez, az igényes és komfortos lakókörnyezet kialakításához a környezeti károk csökkentéséhez - húzták alá a kivitelezők.
 

Ezt már olvasta!?

Rendhagyó gyermeknap a katasztrófavédelemnél

Minden gyermek szeretne egyszer tűzoltó lenni, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. 

A néma olvasás élvezetét ünnepeljük

Sokunknak a szellemet, lelket és a lélek erejével testet is építő táplálék az írott szó - hangsúlyozta Brányi Mária alpolgármester a Veszprémi Ünnepi Könyvhét megnyitóján.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Az órákat hajnali 2 órakor 3 órára kell állítani.

Havazást is hozhat a hétvége

Pénteken még 6°C-os maximumot is mérhetünk Veszprémben, a hétvégén azonban havazásra kell készülni. 

Idén 4 százalékhoz közeli ütemben emelkedhet a reálbér a Takarékbank és az Erste Bank elemzői szerint.

Na-Bed