Drasztikus változás a belvárosi forgalomban

Írta:  8200 Veszprém július 05 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Lezárják a Jutasi úti körforgalom Budapest felé vezető ágát hétfőn. A buszok is kerülőúton közlekednek.

Csatornaépítési munkálatok miatt jelentős forgalomkorlátozásra lehet számítani Veszprémben. Július 10-től lezárják a Budapest úton a városközpontból kifelé haladó sávot a Jutasi úti körforgalom és a Kabay utca között. A kivezető forgalmat az Almádi és a Cholnoky utakon keresztül terelik el.

A Budapest út irányából a belváros felé a forgalom zavartalanul haladhat sebességkorlátozás mellett. A Budapest úti buszmegálló (Kabay utca felől) a munkálatok ideje alatt megszűnik. Az autóbusz forgalom a lezárást elkerülve az Ady Endre és a Diófa utcákon keresztül halad - hangzott el a projekt ismertető sajtótájékoztatón hétfőn az érintett szakasz előtt. A forgalom a nyár végére állhat ismét helyre.

Lamos Péter, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, a Széchenyi 2020 Program keretében valósul meg Veszprém Kertváros részének csapadékvíz elvezető rendszerének rekonstrukciója. A vissza nem térítendő támogatás összege 290 millió forint. Elhangzott, az érintett terület csapadékvíz elvezetésének rendezése érdekében egyrészt a meglévő elvezető csatornákat átépítik, illetve új hálózatokat is elhelyeznek. A fejlesztés eredményeként mintegy 1322 folyamméter csapadékvíz elvezető csatorna kiépítése, kapacitás bővítése történik meg.


Július 10., hétfőtől itt nem lehet majd Budapest felé kikanyarodni. Nagyot kell kerülni. A munkák során a Budapest úton a meglévő főgyűjtőként funkcionáló zárt rendszerű csapadékvíz elvezető csatorna kapacitását bővítik, továbbá zárt rendszerű csapadékvíz elvezető csatorna építése történik meg a Tulipán, a Mikszáth Kálmán, a Muskátli, a Rózsa, a Balaton és a Kabay János utcákban, csatlakozva a településrészen már megépülő zárt rendszerhez.

A teljes beruházás hozzájárul a további környezeti káresemények, vízkárok megelőzéséhez, az igényes és komfortos lakókörnyezet kialakításához a környezeti károk csökkentéséhez - húzták alá a kivitelezők.
 

Ezt már olvasta!?

Kéménytüzek adnak munkát a tűzoltóknak

Az év első hetében több mint tíz esetben riasztották a tűzoltókat olyan kéményekhez a megyében, melyekből jobb esetben csak szikrák, rosszabb esetben lángcsóvák csaptak ki.

Czunyiné Bertalan Judit a digitális tartalomfejlesztésért felel majd kormánybiztosként.

Változatos programok a veszprémi Gizella-napok kínálatában

Kiállítások, koncertek, gyermekprogramok és újdonságként sportprogramok is várják az érdeklődőket május 4. és 13. között. 

A mezei tücsök lett a 2016 rovara

A Magyar Természettudományi Múzeum blogján lehetett szavazni.

Konferenciát tartottak a Tolerancia világnapján

Elfogadás – szemlélet és valóság címmel rendeztek konferenciát a Tolerancia Nemzetközi Napja alkalmából Veszprémben.

Na-Bed