Megújul a rendelőintézet Kádártán

Írta:  8200 Veszprém július 28 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ideiglenesen kizárólag Veszprémben látják el a betegeket.

A Területfejlesztési Operatív Program (TOP) a városi közszolgáltatások bővítésére közel 500 millió forintos keretet biztosít - emlékeztetett Brányi Mária alpolgármester a pénteki kádártai sajtótájékoztató alkalmával, hozzátéve, ezt a keretet felhasználva tudják megújítani az alapellátást biztosító helyeket.

Czaun János önkormányzati képviselő elmondta, a közelmúltban új helyre költözött a közösségi ház, amivel a régi épület felszabadult, így itt alakítják ki az új orvosi rendelőt Kádártán. Ez azonban azzal is jár, hogy átmenetileg megszűnik az orvosi rendelés, ami a veszprémi, Cserhát 1. szám alatti rendelőbe költözik. "Akinek ez egészségügyi okoból problémát jelent, annak az önkormányzat segítséget nyújt" - húzta alá.


Brányi Mária és Czaun János a sajtótájékoztatón, az új rendelőintézet helyszínén

 

Elhangzott, szeptemberben nyújtják be a szükséges pályázatot, a jövő év elején pedig elkezdődhetnek a munkálatok, amik várhatóan 3 hónapot vesznek igénybe. A beavatkozás során létrejövő rendelő a gyermek és a felnőtt ellátásnak egyaránt használható lesz, továbbá mosdókat, várótermet, vetkőzőket is kialakítanak, illetve az akadálymentes közlekedést is biztosítják.

A beruházás várható költsége 33 millió forint, amit a TOP-os keret biztosít. 

Ezt már olvasta!?

Balaton Bajnokság hatvanadszor

Még lehet szintet teljesíteni az augusztusi felnőtt atlétikai Európa-bajnokságra a július 21-én megrendezendő Balaton Bajnokságon.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Éheztette kutyáját

Egy állatkínzás miatt indult nyomozást fejeztek be a veszprémi rendőrök.

Emelte bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Kiváló minőségű a Balaton vize

A Balaton vizének hőmérséklete meghaladta a 25 Celsius-fokot a június végi kánikulában, miközben megőrizte kiváló minőségét.

Bakony Média névjegykártya