Óriási kézilabda fesztivált rendeznek Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém augusztus 02 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

23 ország 141 csapatával idén már a 21. alkalommal rendezik meg a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált 2017. augusztus 6. és 12. között.

Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda fesztiváljára a nevezések lezárta után ebben az évben 23 ország több mint 142 csapata jelentkezett, amelyek között nagy múltú, ismert klubok utánpótlás együttesei is vannak összesen öt korosztályban, férfi/fiú és női/lány 10 kategóriákban – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

A Cell-Cup mérkőzései több helyszínen zajlanak. A központ, Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota is helyet biztosít a látványos küzdelmeknek összesen 10 sportcsarnokban. A legjobbak a 6000 fő befogadására alkalmas Veszprém Arénában mérkőznek meg egymással, olyan nagyszerű hangulatban és környezetben, amely a Bajnokok Ligája legizgalmasabb összecsapásait idézi.

A helyezett csapatok egyedi érem, oklevél és egyedi korona díjazásban részesülnek, a legjobbak pedig értékes sportfelszereléseket is kapnak. Kategóriánként a legjobb játékos különdíjat vehet át. Díjazzák továbbá a legszebb népviseletben megjelenő, a nyitógálán a legjobb hangulatot teremtő és a legsportszerűbb csapat is.

A torna Veszprém kiemelt rendezvénye dr. Simicskó István Miniszter tiszteletbeli és Dr. Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár fővédnökségével, valamint Porga Gyula polgármester, Némedi Lajos alpolgármester, védnökségével, a veszprémi és az érintett települések önkormányzatainak támogatásával.

Némedi Lajos alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, a Cell-Cup fontos eseménye a városnak, aminek idén már 14. alkalommal adnak otthont.

Süle Nándor a szervezők részéről arról beszélt, kevés hasonló torna létezik Európában, ahol ilyen széles korcsoportban versenyezhetnek a kézilabdázók. Ráadásul egyre ismertebb a Cell Cup, így idén már Mexikóból és Kínából is érkeznek versenyzők.

Süle Dániel szervező rámutatott, az ázsiai régióból összesen 10 csapat érkezik és hosszú távú együttműködésben gondolkodnak. Elmondta, sokan rendszeres résztvevői a tornának és nem csak a sport miatt érkeznek, a nyaralásukat is ebben a régióban töltik el.

További információ a tornáról, valamint a nyilvános eseményekről: www.cellcup.hu

Ezt már olvasta!?

Főszerepben a tánc

1600 táncos 380 koreográfiája mutatkozik be most szombaton és vasárnap az ötödik Connector Táncfesztivál részeként.

Nem fogadták el Kálomista Gábor lemondását

A Veszprém Handball Zrt. Igazgatósága szerint munkájára alapvető szüksége van a veszprémi csapatnak.

Lisa Stansfield is fellép a VeszprémFesten

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató péntek délelőtt ismertette a tizenharmadik VeszprémFest műsorát a városházán.

A szobatársától lopott

Vádemelési javaslattal zártak le a napokban a veszprémi rendőrök egy lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Itt tankolhatja fel hűtőjét

Él a boltzár, ennek ellenére több helyen vásárolhatunk most vasárnap.

Na-Bed