Óriási kézilabda fesztivált rendeznek Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém augusztus 02 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

23 ország 141 csapatával idén már a 21. alkalommal rendezik meg a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált 2017. augusztus 6. és 12. között.

Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda fesztiváljára a nevezések lezárta után ebben az évben 23 ország több mint 142 csapata jelentkezett, amelyek között nagy múltú, ismert klubok utánpótlás együttesei is vannak összesen öt korosztályban, férfi/fiú és női/lány 10 kategóriákban – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

A Cell-Cup mérkőzései több helyszínen zajlanak. A központ, Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota is helyet biztosít a látványos küzdelmeknek összesen 10 sportcsarnokban. A legjobbak a 6000 fő befogadására alkalmas Veszprém Arénában mérkőznek meg egymással, olyan nagyszerű hangulatban és környezetben, amely a Bajnokok Ligája legizgalmasabb összecsapásait idézi.

A helyezett csapatok egyedi érem, oklevél és egyedi korona díjazásban részesülnek, a legjobbak pedig értékes sportfelszereléseket is kapnak. Kategóriánként a legjobb játékos különdíjat vehet át. Díjazzák továbbá a legszebb népviseletben megjelenő, a nyitógálán a legjobb hangulatot teremtő és a legsportszerűbb csapat is.

A torna Veszprém kiemelt rendezvénye dr. Simicskó István Miniszter tiszteletbeli és Dr. Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár fővédnökségével, valamint Porga Gyula polgármester, Némedi Lajos alpolgármester, védnökségével, a veszprémi és az érintett települések önkormányzatainak támogatásával.

Némedi Lajos alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, a Cell-Cup fontos eseménye a városnak, aminek idén már 14. alkalommal adnak otthont.

Süle Nándor a szervezők részéről arról beszélt, kevés hasonló torna létezik Európában, ahol ilyen széles korcsoportban versenyezhetnek a kézilabdázók. Ráadásul egyre ismertebb a Cell Cup, így idén már Mexikóból és Kínából is érkeznek versenyzők.

Süle Dániel szervező rámutatott, az ázsiai régióból összesen 10 csapat érkezik és hosszú távú együttműködésben gondolkodnak. Elmondta, sokan rendszeres résztvevői a tornának és nem csak a sport miatt érkeznek, a nyaralásukat is ebben a régióban töltik el.

További információ a tornáról, valamint a nyilvános eseményekről: www.cellcup.hu

Ezt már olvasta!?

Az adófizetési kötelezettséget vallók száma 4,111 millióról 4,166 millióra, az egy főre jutó adó összege pedig 346 ezerről 369 ezer forintra nőtt.

Folyamatosan zajlik a viharkárok felszámolása

Eddig összesen mintegy negyven alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak káreseményeknél Veszprém megyében.

Veszprémi fiatalokat figyelt Bernd Storck

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az U12, U13 és U14-es megyeválogatott felkészülésére érkezett városunkba péntek délután.

Gyermekellátási szolgáltatások és egészségügyi alapellátások is bővülnek

Egészségházra, óvodai bővítésre, valamint idős emberek segítésére is nyújtott be pályázatot az önkormányzat.

Webkamerán követhető egy rétisaspár költése

A megfigyeléstől a kutatók azt várják, hogy új ismereteket szerezhetnek a költés és nevelés időszakáról.

Na-Bed