Elismerést kaptak az életmentő rendőrök

Írta:  8200 Veszprém augusztus 15 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy idős férfi életét mentették meg a napokban Veszprémben.

Veszprém város polgármestere és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette azt a két rendőrt, akik megmentették egy idős férfi életét Veszprémben.  A bajba jutott férfi munkáltatójának képviselője tárgyjutalommal köszönte meg a segítségnyújtást a két járőrnek hétfőn. 

 

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Szabó Roland rendőr őrmestert, a Veszprémi Rendőrkapitányság, és Molnár Zsolt próbaidős rendőr őrmestert, a Készenléti Rendőrség járőrét 2017. augusztus 10-én délután szolgálatuk teljesítése közben egy állampolgár értesítette arról, hogy ismerőse egy benzinkút területén rosszul lett. A járőrök az idős férfihoz siettek, és értesítették a mentőket. A rendőrök szabad légutakat biztosítottak a férfinál, figyelték pulzusát, majd Szabó Roland rendőr őrmester a mentőszolgálat utasításának megfelelően megkezdte a mellkasi kompresszió alkalmazását. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai az idős férfi állapotát stabilizálták, majd őt a veszprémi kórházba szállították.

Szabó Roland rendőr őrmestert és Molnár Zsolt próbaidős rendőr őrmestert Némedi Lajos alpolgármester 2017. augusztus 14-én fogadta hivatalában. A városvezető tárgyjutalmak átadásával ismerte el a két rendőr életmentő segítségnyújtását. Kiemelkedő helytállásukért emlékplakettet adományozott a járőröknek dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, a jutalmat Anda György rendőr ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes és Pálmann László rendőr ezredes, veszprémi kapitányságvezető-helyettes adta át. Szintén tárgyjutalommal köszönte meg a gyors közreműködést Merhala Béla a segítségre szoruló férfit foglalkoztató vállalat képviseletében - írja a police.hu. 

Ezt már olvasta!?

Ez magában foglalja a 17 milliárdos adósság konszolidációját is.

Több milliárd forint jut egészségfejlesztési irodák létrehozására

Uniós forrásból a konvergenciarégiókban 4,5 milliárd forintból nyílhat 50-60 új egészségfejlesztési iroda.

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Közeledik az év vége, így kérjen fizetésemelést

Ha úgy érzi, hogy eljött az ideje fizetésemeléshez folyamodni, akkor nem árt előtte felkészülni.

Na-Bed