Elismerést kaptak az életmentő rendőrök

Írta:  8200 Veszprém augusztus 15 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy idős férfi életét mentették meg a napokban Veszprémben.

Veszprém város polgármestere és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette azt a két rendőrt, akik megmentették egy idős férfi életét Veszprémben.  A bajba jutott férfi munkáltatójának képviselője tárgyjutalommal köszönte meg a segítségnyújtást a két járőrnek hétfőn. 

 

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Szabó Roland rendőr őrmestert, a Veszprémi Rendőrkapitányság, és Molnár Zsolt próbaidős rendőr őrmestert, a Készenléti Rendőrség járőrét 2017. augusztus 10-én délután szolgálatuk teljesítése közben egy állampolgár értesítette arról, hogy ismerőse egy benzinkút területén rosszul lett. A járőrök az idős férfihoz siettek, és értesítették a mentőket. A rendőrök szabad légutakat biztosítottak a férfinál, figyelték pulzusát, majd Szabó Roland rendőr őrmester a mentőszolgálat utasításának megfelelően megkezdte a mellkasi kompresszió alkalmazását. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai az idős férfi állapotát stabilizálták, majd őt a veszprémi kórházba szállították.

Szabó Roland rendőr őrmestert és Molnár Zsolt próbaidős rendőr őrmestert Némedi Lajos alpolgármester 2017. augusztus 14-én fogadta hivatalában. A városvezető tárgyjutalmak átadásával ismerte el a két rendőr életmentő segítségnyújtását. Kiemelkedő helytállásukért emlékplakettet adományozott a járőröknek dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, a jutalmat Anda György rendőr ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes és Pálmann László rendőr ezredes, veszprémi kapitányságvezető-helyettes adta át. Szintén tárgyjutalommal köszönte meg a gyors közreműködést Merhala Béla a segítségre szoruló férfit foglalkoztató vállalat képviseletében - írja a police.hu. 

Ezt már olvasta!?

Az OTP lett az év bankja 2016-ban

Az OTP lett a Mastercard - év bankja 2016 verseny fődíjasa.

Gyerekkel együtt lopta el az autót

Egy órán belül elfogták a rendőrök azt a 23 éves férfit, aki jogtalanul elvitt egy gépjárművet az abban utazó kisgyermekkel együtt. 

Pénzt tett a gépkocsi iratai közé

Így akarta elősegíteni a sikeres műszaki vizsgát.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Bővült a duális képzések listája

Immár négy tudományterületen 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is.

Na-Bed