Épülete teljes rekonstrukcióját tervezi a Veszprémi Petőfi Színház

Írta:  MTI augusztus 22 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A tervekről - az új szezon bemutatói mellett - a hétfői évadnyitó társulati ülésen beszélt a színház igazgatója.

Oberfrank Pál elmondta, hogy elkészült egy részletes megvalósíthatósági tanulmány a színház épületének megújítására, a munkák a jelenlegi tervek szerint egy év múlva kezdődnek meg. Hozzátette: az átalakítás idejére a színház minden bizonnyal a közelbe, a Városi Művelődési Központ egykori Dózsa György úti épületébe költözik.

A színházigazgató szerint mozgalmas nyarat zárt a társulat: a Bob herceget kétszer is játszották Egerben, de Balatonfüreden, Tihanyban és Balatonföldváron, valamint Budapesten is voltak előadásaik. Emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt évadban 19 ezer fölé emelkedett a bérleteseik száma.

 

A 2017/18-as évad első premierje egy gyermekdarab lesz, a Kincskereső kisködmön, amelyet a Bob herceg című operett követ. November elején mutatják be a Holt költők társasága című film színpadi adaptációját, az eredeti, Oscar-díjas forgatókönyvet is jegyző Tom Schulman darabját, amelyet Magyarországon most állítanak színpadra először.

Karácsony előtt láthatja a közönség Bálint Andrással a főszerepben az Isten pénze című musicalt, a jövő évben pedig a Kurázsi mama és gyermekei, valamint az Életrevalók című darabokat mutatja be a színház.

A társulathoz szerződött a Marosvásárhelyen színész-rendező szakon végzett Gaál Attila Csaba, Kondrik István pedig színháztechnikai szakemberként erősíti a Petőfi Színház csapatát. Oberfrank Pál hozzátette: mellettük Kaposvárról és Budapestről is érkeznek egyetemisták, akiket a Holt költők társaságában, az Isten pénzében, valamint a Kurázsi mama és gyermekeiben is láthat a közönség.

A fenntartó képviseletében Brányi Mária veszprémi alpolgármester a színháznak a város és a térség kulturális életében betöltött szerepét méltatva hangoztatta, a bérletesek és a színházlátogatók magas száma is mutatja, hogy a közönség igényli és szereti azt a kulturális kínálatot, amelyet a Petőfi Színház nyújt számukra.

Ezt már olvasta!?

Veszélyes lehet a Balaton!

Augusztus elsejéig 13 esetben végződött tragédiával a balatoni fürdőzés.

Önkénteseket vár a kórház

Egészségügyi végzettség nem szükséges.

430 ezren módosítás nélkül elfogadták az adóbevallásukat

A NAV kérés nélkül mintegy 3,8 millió magánszemélynek készítette el az adóbevallási tervezetét.

Felfrissülést hoz a hétfő

A hétvégi strandidőnek egy hidegfront vet véget, senki ne csodálkozzon, ha dörgésre ébred hajnalban.

Nyári táborok a múzeumban

A Laczkó Dezső Múzeum Villa Romana Balácán és a Bakonyi Házban (Veszprémben) is rendez idén nyári múzeumi tábort gyermekek számára.

Na-Bed