Dromedárok a Veszprémi Állatkertben Fotó: Facebook/Veszprémi Állatkert

Dromedárok a Veszprémi Állatkertben

Írta:  8200 Veszprém szeptember 08 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Németországból érkezett 3 fiatal dromedár kanca egyelőre még ismerkedik új környezetével.

A Veszprémi Állatkert dromedár csapata 3 új lakóval bővült, a beszoktatásuk folyamatban van. Barátságos és játékos természetükkel már most elbűvölték az állatkertészeket - közölte a veszprémi állatkert közösségi oldalán. 

Észak-Afrika és a Közel-Kelet sivatagjaiban őshonos állat. Teljes mértékben a szélsőséges körülményekhez alkalmazkodott, a 40%-os testsúlycsökkenést is kibírja, elviseli a legnagyobb forróságot, szegényes táplálékon is megél: sós, száraz, szúrós növényeket, de még csontokat is elfogyaszt. A dromedár púpja a táplálék raktározására szolgál, mérete a tápláltsági állapot szerint változik.

A homok és a por ellen szemét kétsoros szempillája védi, homokvihar esetén pedig képes teljesen bezárni orrnyílásait, ezáltal megakadályozva a por bejutását.

Alapvetően békés állatok, de a hím a párzási időszakban agresszívé válik, ellenfeleit köpködéssel, harapással és rúgásokkal támadja.

A sikeres beszoktatást követően az 5 fősre bővült dromedár csapat a Veszprémi Állatkert Gulya-dombi területén az Afrika szavanna kifutó mellett tekinthető meg. 

Ezt már olvasta!?

Magyarország is a műanyag zacskók betiltását tervezi

Jelentős szigorítást terveznek 2019-től a műanyag zacskók és az egyszer használatos műanyag eszközök kiszorítása érdekében.

Szabadon felhasználhatóvá lesz a Happy Birthday to You című dal

Megszűnik minden olyan műalkotás szerzői jogi védettsége, amelynek utolsó élő szerzője 70 évvel ezelőtt, azaz 1946-ban hunyt el.

Robbanószerkezettel fenyegetőztek

Bombariadó miatt zárta le a rendőrség a Vár utcát csütörtökön a déli órákban.

Gyerekkel együtt lopta el az autót

Egy órán belül elfogták a rendőrök azt a 23 éves férfit, aki jogtalanul elvitt egy gépjárművet az abban utazó kisgyermekkel együtt. 

Orvvadászok rendőrkézen

Az összehangolt akcióról videó is készült. 

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika