Jelentősen javult a fiatalok életminősége

Írta:  8200 Veszprém szeptember 14 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elkészült a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium épületegyüttes kollégiumi épületrészének energetikai felújítása.

Az egész épületszárny egy 16 centiméteres hőszigetelést kapott, valamennyi nyílászárót kicserélték, tetőtéri ablakokat építettek be, illetve javították a villany és fűtési hálózatot, továbbá napelemeket, napkollektorokat helyeztek el - hangzott el a projektzáró eseményen a napokban.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója emlékeztett, 88 fős kollégium energetikai korszerűsítése történt meg, ami annak fényében fontos lépés, hogy itt a hétvégén is diákok tartózkodnak, illetve a nyáron is magas a létszám az egyes sportfoglalkozásoknak köszönhetően.

Sándor Mátyás igazgató kiemelte, egy iskola életében mindig fontos a megújulás. "A kollégiumban tartózkodók életminőségét radikálisan javítja ez a felújítás" - fogalmazott.

A beruházás 103,5 millió forintból valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében. 

Ezt már olvasta!?

A járdán ütötte el a gyalogost

A 48 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. 

A korábban balatoni fejlesztésekre szánt 280 milliárd forintnyi uniós keret körülbelül 20 százalékkal nőtt.

Munkában a hóügyelet

Az útfelületeket városszerte oldott sóval, a meredek mellékutakat és a járdákat pedig bazaltzúzalék kiszórásával teszik járhatóvá Veszprémben.

Sokan nem használják a biztonsági övet

Az európai szintű fokozott ellenőrzét tartottak a rendőrök az elmúlt napokban, ezalatt célzottan ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát.

Elvitte a pulton felejtett pénztárcát

A veszprémi rendőrök két órán belül elfogták a lopással gyanúsított 43 éves helyi férfit.

Na-Bed