Jelentősen javult a fiatalok életminősége

Írta:  8200 Veszprém szeptember 14 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elkészült a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium épületegyüttes kollégiumi épületrészének energetikai felújítása.

Az egész épületszárny egy 16 centiméteres hőszigetelést kapott, valamennyi nyílászárót kicserélték, tetőtéri ablakokat építettek be, illetve javították a villany és fűtési hálózatot, továbbá napelemeket, napkollektorokat helyeztek el - hangzott el a projektzáró eseményen a napokban.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója emlékeztett, 88 fős kollégium energetikai korszerűsítése történt meg, ami annak fényében fontos lépés, hogy itt a hétvégén is diákok tartózkodnak, illetve a nyáron is magas a létszám az egyes sportfoglalkozásoknak köszönhetően.

Sándor Mátyás igazgató kiemelte, egy iskola életében mindig fontos a megújulás. "A kollégiumban tartózkodók életminőségét radikálisan javítja ez a felújítás" - fogalmazott.

A beruházás 103,5 millió forintból valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében. 

Ezt már olvasta!?

Ízelítő a veszprémi piac áraiból

Az őstermelők 63 asztalon zöldséget, gyümölcsöt, savanyúságot, tojást, mézet, gombát, erdei termékeket, lekvárt, vágott baromfit, füstölt árut, tejtermékeket árulnak.

A popzene történetének egyik legsikeresebb előadója 2017. augusztus 23-án ad koncertet a Groupama Arénában.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán páros mozi belépőket nyerhetnek.

Önkéntesek a kórházban

Önkénteskedésre és társadalmi felelősségvállalásra buzdítja a fiatalokat a Lélektér Alapítvány "Adni jó - add a hangod hozzá" programjával.

Felgyulladt az adventi koszorú második gyertyája

Ilyenkor mindig kicsit érzékenyebbek vagyunk, jobban észrevesszük a szükséget, teret adunk a szeretetnek.

Na-Bed