Jelentősen javult a fiatalok életminősége

Írta:  8200 Veszprém szeptember 14 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elkészült a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium épületegyüttes kollégiumi épületrészének energetikai felújítása.

Az egész épületszárny egy 16 centiméteres hőszigetelést kapott, valamennyi nyílászárót kicserélték, tetőtéri ablakokat építettek be, illetve javították a villany és fűtési hálózatot, továbbá napelemeket, napkollektorokat helyeztek el - hangzott el a projektzáró eseményen a napokban.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója emlékeztett, 88 fős kollégium energetikai korszerűsítése történt meg, ami annak fényében fontos lépés, hogy itt a hétvégén is diákok tartózkodnak, illetve a nyáron is magas a létszám az egyes sportfoglalkozásoknak köszönhetően.

Sándor Mátyás igazgató kiemelte, egy iskola életében mindig fontos a megújulás. "A kollégiumban tartózkodók életminőségét radikálisan javítja ez a felújítás" - fogalmazott.

A beruházás 103,5 millió forintból valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében. 

Ezt már olvasta!?

Így épült a Veszprém Aréna

Az építkezésnek volt egy olyan szakasza, amikor inkább egy amfiteátrum hasonlított az aréna, mint sportcsarnokra. 

Megújul a rendelőintézet Kádártán

Ideiglenesen kizárólag Veszprémben látják el a betegeket.

Szőke András kapta a Karinthy-gyűrűt

A Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotóit és előadóit elismerő díjat szerdát adták át a Magyar Rádió Márványtermében.

Emelkedik az üzemanyagok ára

A Mol Nyrt. bruttó 7 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Ferenczi Gábor maradt Devecser polgármestere

Devecserben képviselőket is választottak, a hat helyért tizenkilenc jelölt indult.

Na-Bed