A rendőr is ember

Írta:  8200 Veszprém szeptember 15 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A rendőrök mindennapi életét bemutató fotókiállítás nyílt a városháza aulájában pénteken Életünk az utakon címmel.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében emlékeztetett, ez a rendezvény az idei Európai Mobilitási hét nyitóeseménye. “Különleges kiállítást láthatunk, hiszen a rendőrségnek ezt az arcát még nem láthattuk” - fogalmazott. Mint mondta, művészi erejű képek láthatók, amik az életet mutatják. A fényképezőgépek mögött nemcsak rendőrök, hanem emberek állnak, ami visszaköszön a felvételeken - vélekedett.

 

Dr. Tarcsa Csaba megyei rendőrfőkapitány a fotókat ismertetve elmondta, négy csoportra oszthatók a felvételek. “Az első szakasz az elrettentés, itt összetört autókat láthatunk, ami megmutatja, mennyire törékeny a technika, amit használunk. A második rész a segítő szándékot mutatja. Van egy sorozat, ami a természet szépségeit rejti, ami megmutatja, hogy a morcos külsejű rendőr mögött érző lelkű ember lakik. Az utolsó szakasz bizonyítja,a rendőr is ember” - húzta alá.

A mobilitási hét további programjai itt olvashatók. 

Ezt már olvasta!?

Belefulladt egy 19 éves fiú a Balatonba

A fiatalember társát a vízirendőrök mentették meg.

Ingyenes lesz a kéményseprés

Ingyenes lesz a kötelező kéményellenőrzés és -tisztítás július 1-jétől a lakosságnak, ennek költségeit az állam állja.

Érkeznek a motorosok

Már javában tart az alsóörsi motoros találkozó, a hagyományoknak megfelelően szombaton lesz a nagy felvonulás, forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

Veszélyes is lehet a napozás

A káros UV sugárzás öregíti a bőrt, és akár bőrrák kialakulásához is vezethet.

Könnyebb sérüléssel megúszta

Az elmúlt 24 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel járó és kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Na-Bed