Közel megduplázza területét a Valeo

Írta:  8200 Veszprém szeptember 25 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Új logisztikai központot épít Veszprémben a Valeo Kft., amivel közel megduplázza területét a cég.

Porga Gyula polgármester a közelmúltban tartott alapkőletétel alkalmával megjegyezte, ez a mozzanat bizonyítja, erősen hisz a jövőben a vállalat. “Jó látni, hogy a Veszprémben működő gazdasági társaságok is hisznek a jövőben. Ezzel a lépéssel egy nagy múltú, jelentős nemzetközi társaság dönt úgy, hogy tovább bővíti lehetőségét a városban” - fogalmazott a polgármester. Megjegyezte még, ahhoz, hogy Veszprém a legélhetőbb város legyen az országban, alapvető feltétel, hogy biztos és stabil munkahelyeket garantáljunk, ezt támasztja alá a mostani beruházás, és ezt biztosította a Valeo a múltban is.


Porga Gyula

 

Az elmúlt 8 évben közel 4,5-szeresére növeltük a forgalmunkat, ezzel párhuzamosan a létszámunkat megháromszoroztuk. Ehhez kapcsolódóan növeltük a gyártóterületünket 7500, az iroda és szociális részeket 3500 négyzetméterrel - hangoztatta Fonyódi Levente, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint a fejlődés hozza magával, hogy a logisztikát is fejleszteni kell, ezért épül most egy több mint 20 000 négyzetméteres komplex csarnok. “Tovább kell fejlődnünk, mert ez a jövőnk kulcsa” - húzta alá.

Yvan Sainlez, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett, a csarnok építéséhez kapcsolódó földmunkák 2016 nyarán kezdődtek. Mint mondta, nemcsak egy 14 000 négyzetméteres logosztikai központ jön létre, hanem megvalósul 1500 négyzetméternyi gyártófelület, 1000 négyzetméteres oktató központ, továbbá iroda és szociális helyiségek. “Ezzel közel megduplázzuk a jelenlegi Valeo tulajdonban lévő épületek nagyságát” - hangsúlyozta.


Yvan Sainlez és Fonyódi Levente

 

Elhangzott még, a meglévő 2000 dolgozóval ez a gyár a régió legnagyobb munkáltatója. Az épülő logisztikai csarnok lehetőséget kínál arra, hogy megfeleljenek az új technológiák és termékek által felállított elvárásoknak.

A tervek szerint a logisztikai területet 2018 júliusában, az épület egyéb területei 2018 októberében adják át.

 

A Valeo veszprémi gyára személy - és tehergépjárművek elektronikai alkatrészeinek és rendszereinek tervezésére és gyártására specializálódott. A veszprémi telephely prémium kategóriás kapcsolók, szenzorok, elektronikai vezérlőegységek, kameravezérlők széles skáláját gyártja személygépjárművek, teherautók és haszongépjárművek számára.

A Valeo autóipari beszállítóként valamennyi autógyár partnere világszerte. Mint technológiai vállalat, innovatív termékeket és rendszereket kínál, amelyek hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és az intuitív vezetés fejlesztéséhez. A Valeo 168 telephellyel, 20 kutatási, 38 fejlesztési, 15 elosztó központtal, 32 országban 102.900* munkavállalót foglalkoztat világszerte.