Ez történt a szeptemberi közgyűlésen Kép: Google Maps

Ez történt a szeptemberi közgyűlésen

Írta:  8200 Veszprém október 01 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Többek között arról is szó volt, hogy új funkciót kap és megújul a várban lévő egykori piarista gimnázium. (VIDEÓ)

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) a kötelezően Magyarországra kényszerített migránsokkal kapcsolatban tette fel kérdését.

Harmann Ferenc (Demokraták Veszprémért frakcióvezető) a férfi kézilabda csapat sorsával kapcsolatban a város által kölcsönadott közpénzért aggódot.

Katanics Sándor (Demokratiku Koalíció) a királyszentistváni hulladékkezelőnél kialakul elviselhetetlen mértékű bűzhatást hozta fel.

Gerstmár Ferenc (LMP) a sziklatetőn lévő meteorológiai állomás működtetéséről érdeklődött a polgármesternél.

Budapesten kívül hat régióban lesz jövő év áprilisától közigazgatási bíróság. A Veszprémi Törvényszék épületében nincs hely ennek kialakítására, ezért az elképzelések szerint az egykori piarista gimnáziumban helyeznék el az új bíróságot a felújítás után. Az önkormányzat úgy döntött, tartós használtba adja az épület egy részét. Amíg a felújítás elkészül, addig a Völgyhíd téren lévő egykori Dohnányi zeneművészeti szakközépiskola épületébe költözik a bíróság.

A napirendek között szerepelt a Kabóca Bábszínház új igazgatójának kinevezése. Székely Andrea tíz évig vezette a teátrumot, mandátuma jövő év január végén lejár. Utóda Szőke Kavinszki András lesz, aki már régóta tagja a társulatnak.

Jó hír az Egyetem városrészben élőknek, hogy a Wollák ABC néven ismert üzlet hamarosan újra megnyílik, amely mellett újabb parkolókat is kialakítanak.

A képviselőtestület úgy döntött, hogy három csapatsportágban szereplő klubnak megemeli a támogatását. A VLS Veszprém 53, a HOYA kosárlabda 25, a futsal klub 30 millió forintra számíthat három éven keresztül a költségvetésében - derült ki a  Önkormányzati krónika című műsorából. 

 

 

Ezt már olvasta!?

Kiváló minőségű, hibátlan műszaki állapotban lévő helikoptereket vásárolt, az elérhető legjobb ár-érték arány figyelembevételével a rendőrség.

Négy tűzszerész meghalt egy hortobágyi robbanásban

Négy honvédségi tűzszerész életét vesztette, egy pedig megsérült egy robbanásban a Hortobágyi Nemzeti Park területén, a volt bombázótéren péntek délután.

Terjed az influenza

Az országban kb. 31 600 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten.

Erre vigyázz, ha a barátnőd szervez programot

A nők többsége el akarja cipelni a párját A sötét ötven árnyalatára.

Ingyenesen látogathatják a Veszprémi Petőfi Színház előadásait a nyugdíjasok

A 75 év feletti színházba járóknak kedveskedik ezzel a teártrum. 

Na-Bed