Még most sem késő felkészülni

Írta:  8200 Veszprém október 03 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét.

Hivatalosan minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő időszak még elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet ugyanis a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Mint írják, elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. A legcélszerűbb az első fűtés előtt szakemberrel megvizsgáltatni és kitisztíttatni. Abban a csaknem fél évben, amíg nem kellett fűteni, por és szennyeződés rakódhat le a nyílt égésterű fűtőeszközökön, ami rontja az égés minőségét és balesetekhez is vezethet. A rendszeresen karbantartott és kitisztított fűtőeszköz nemcsak biztonságos, de gazdaságosabb is.

A szennyeződések, eltömődések és a szabálytalan házi kivitelezés miatt az égéstermék visszaáramolhat, a tüzelő-fűtőberendezés pedig meghibásodhat. A zárt térbe visszajutó gázok már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek az emberekre és a háziállatokra. A mérges gázok közül legnagyobb veszélyt a „csendes gyilkos”, vagyis a szén-monoxid jelenti. Ez a gáz színtelen, szagtalan, jól elkeveredik a szoba levegőjével és rendkívül mérgező. Hogy biztonságban tudja saját magát és szeretteit, ajánlott egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelő beszerzése, amelyek legegyszerűbben a tüzeléstechnikai szakboltokban érhetők el. A katasztrófavédelem weboldalán megtalálható az ellenőrzéseken megfelelt és a megbukott érzékelők listája is. 

Ezt már olvasta!?

Hazánkban lassult az influenza terjedése

 

Hétfőtől látogatási tilalom a veszprémi kórház egyes osztályain.

Sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok

25°C-nál is melegebb volt szombat hajnalban a fővárosban, ahol pénteken napközben is rekord meleget mértek. Veszprémben sem fáztunk. 

A második negyedévben nőtt a csok-kihelyezés

Április-júniusban összesen hozzávetőleg 20 milliárd forint támogatást juttattak el az ügyfelekhez a bankok. 

Összefogással érhetünk el valós eredményeket

Több mint kilenc millió forintot fordítanak Veszprém biztonságosabbá tételére.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Na-Bed