Még most sem késő felkészülni

Írta:  8200 Veszprém október 03 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét.

Hivatalosan minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő időszak még elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet ugyanis a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Mint írják, elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. A legcélszerűbb az első fűtés előtt szakemberrel megvizsgáltatni és kitisztíttatni. Abban a csaknem fél évben, amíg nem kellett fűteni, por és szennyeződés rakódhat le a nyílt égésterű fűtőeszközökön, ami rontja az égés minőségét és balesetekhez is vezethet. A rendszeresen karbantartott és kitisztított fűtőeszköz nemcsak biztonságos, de gazdaságosabb is.

A szennyeződések, eltömődések és a szabálytalan házi kivitelezés miatt az égéstermék visszaáramolhat, a tüzelő-fűtőberendezés pedig meghibásodhat. A zárt térbe visszajutó gázok már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek az emberekre és a háziállatokra. A mérges gázok közül legnagyobb veszélyt a „csendes gyilkos”, vagyis a szén-monoxid jelenti. Ez a gáz színtelen, szagtalan, jól elkeveredik a szoba levegőjével és rendkívül mérgező. Hogy biztonságban tudja saját magát és szeretteit, ajánlott egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelő beszerzése, amelyek legegyszerűbben a tüzeléstechnikai szakboltokban érhetők el. A katasztrófavédelem weboldalán megtalálható az ellenőrzéseken megfelelt és a megbukott érzékelők listája is. 

Ezt már olvasta!?

Törtek az autók a hét utolsó napján

Két személyi sérüléssel járó és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei vasárnap.

 Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Megnyitották Európa első sörszökőkútját Szlovéniában

Megnyitották Európa első sörszökőkútját, a Zöld Aranyat a szlovéniai Zalec városában - közölte a helyi média szerdán.

Uniós fejlesztések nyílt napja

Az országos programsorozat november 13-án, vasárnap a Veszprém Agórába érkezik. Előadások, szórakoztató bemutatók, koncertek várnak mindenkit. 

A 2016/17-es tanév rendjé

A tanítás szeptember elsején, csütörtökön kezdődik, és 2017. június 15-éig tart.

Na-Bed