Elkészült a veszprémi pályázat arculata

Írta:  MTI október 04 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Bakonyt és a Balatont is magába foglaló egész régió áll a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázat fókuszában.

A civil szervezetek és magánemberek bevonásával megvalósult koncepciót a térséghez kötődő ismert emberek, azaz nagykövetek képviselik - mondta el Veszprém polgármestere a pályázati arculatot bemutató szerdai sajtótájékoztatón. Porga Gyula (Fidesz-KDNP) hozzátette: a nagykövetek azt vállalták, hogy személyiségükkel, presztízsükkel erősítik a koncepciót. A veszprémi EKF 2023-pályázat nagykövete Freund Tamás agykutató, Laposa Zsófia és Bence borász, Miklósa Erika operaénekesnő, M. Tóth Géza filmrendező, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Szakáky György táncművész, Zoób Kati divattervező, Gulyás Péter kézilabdázó és Likó Marcell zenész.

 

Gerhes Gábor, a pályázat arculatát készítő képzőművész azt hangsúlyozta, hogy a Bakony és a Balaton kontúrját sejtető logó a harmónia és a játékosság jegyében született. Hozzátette: a város nevének kiírása, mely "flexibilisen" jelenik meg, "markáns vizuális elemként" kaphat majd szerepet a különböző felületeken, például programfüzeteken, plakátokon, honlapon.

Porga Gyula hangsúlyozta: ha nem nyerne Veszprém pályázata, akkor is fontos a pályázatban megfogalmazott célok megvalósítása.


A projekthez kapcsolódó weboldal a 2023veszprem.hu címen érhető el

 

Az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa viselheti. A 2023-as EKF-pályázat benyújtási határideje december 20. Várhatóan 2018. februárig szakértők bevonásával az Emmi által működtetett tárcaközi bizottság, valamint a brüsszeli szakértői testület is áttekinti a beérkezett pályázatokat, és együttműködve kiválasztják a végső körbe továbbjutó városokat. A második körben a továbbjutó városoknak részletesebben kell kifejteniük konkrét terveiket. Ezt követően 2018 végén derülhet ki, melyik magyar település viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban.

 


 

Ezt már olvasta!?

A parttól 150 méterre süllyedt a vízbe. 

Környezettudatosság, család, természet

Gyerekek rajzai díszítik a városháza auláját.

Eltévedtek a Bakonyban

A Zirci Rendőrőrs munkatársai a társszervek segítségével egy órán belül megtalálták a hétvégén eltévedt turistákat.

Ellenőrzés a Balaton északi partján

Az akció során több mint ötszáz járművet ellenőriztek a Veszprém megyei rendőrök.

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét.

Na-Bed