A hiányszakmákra fókuszálnak

Írta:  8200 Veszprém október 10 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megfelelő szakképesítésekkel igyekeznek mérsékelni a munkaerőhiányt Veszprémben.

Komoly problémát jelent a szakképzett munkaerő megtalálása a munkáltatóknak, a vállalkozások 80 százaléka szakmunkáshiánnyal küzd, az általános munkaerőhiányt pedig szinte minden munkáltató tapasztalja valamilyen mértékben - hangzott el a “Foglalkoztatási együttműködési a Veszprémi járásban” című projekt ismertetőjén kedden délelőtt a városházán.

Porga Gyula polgármester rámutatott, a projekt célja, hogy közel hozza egymáshoz a munkavállalókat és a munkaadókat. Az elképzelések szerint több mint 600 főt vonnak be a négy éves megvalósítási időszakban a Veszprémi járás területéről, közel 300-an munkába állnak és 150-en képzéseken vesznek részt.

Benedek Anna, a konzorciumi partner Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesületének elnöke kifejtette, megtörtént a munkaerőpiaci igények felmérése. Az együttműködés folyamán segítik az érdeklődők munkába állását, a beilleszkedést, szükség esetén az életkörülmények javításában is közreműködnek, illetve képzéseket biztosítanak.

Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetője felhívta a figyelmet, hogy a projekthez kapcsolódó szolgáltatások már elérhetők, folyamatosan bővítik az együttműködők körét, de várják a munkavállalók és a munkáltatók érdeklődését is.

A projekt 963 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósul meg.

Az együttműködés, valamint az elérhető szolgáltatások további részletei elérhetők a www.veszpremipaktum.hu oldalon.

 

 

Ezt már olvasta!?

Előzze meg a tűzoltókat!

Egész évben ellenőrzi a katasztrófavédelem, hogy mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat.

Megkapta az engedélyt a helikopter-leszálló a kórház területén

Többször mentőhelikopter szállt le a belváros kórház melletti kereszteződésében az elmúlt hónapokban. Szerdától biztos nem láthatunk több ilyet.

További havazás várható

Csütörtök estig további 5 cm hó is hullhat. A hétvégén kemény fagyokra készüljünk. 

Európai ősbemutatóra készül a Petőfi Színház

Három év kemény küzdelem után sikerült a Veszprémi Petőfi Színháznak a Holt költők társasága című dráma jogosítását megszereznie. 

Emlékező számháborút tartottak

Megemlékező számháborút szervezett a veszprémi 126. számú Szent Imre cserkészcsapat.

Na-Bed