Jön a 13. Pannonfíling

Írta:  8200 Veszprém október 18 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

 Immár 13. alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben, ahol újra rengeteg rövidfilmet láthat a közönség.

Veszprém nyüzsgő kulturális életének különleges ékszerdoboza ez a hazai és határon túli filmeket bemutató fesztivál. Elképesztő mennyiségű, közel hét és fél órányi minőségi anyag közül választották ki azt a 21 filmet, amelyet beválogattak a versenyprogramba - mondta el Dósay Norbert és Németh Csaba, a 13. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó főszervezői. Most is változatos alkotásokat láthat a közönség, videókliptől a thrilleren és animációs filmen át az ismeretterjesztő és kisjátékfilmig.

A 2017-es "rövid filmek hosszú napját" november 4-én tartják, a város szívében, az Expresszó Klubban. A Pannonfíling erőssége továbbra is a sok beszélgetés a látottakról a szakmai zsűrivel, a nézőkkel és a filmek alkotóival. Így a filmesek közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról, és a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

A 13. Pannonfíling zsűrijének tagjai: Fazekas Gyöngyi, a tavalyi fesztivál győztese, Krámer György, táncművész, koreográfus és Pálfi György, filmrendező.

Idén, a hagyományokhoz híven ismét újabb különdíjjal készülnek a szervezők. Az első három helyezett és a közönségdj mellett a PannonPara nevű különdíjat is kiosztja a zsűri, amellyel a legijesztőbb, legizgalmasabb, legfeszültebb hangulatú rövidfilmet jutalmazzák.

Az ingyenes rendezvény programja nem csak a szemeket, de az elméket is megdolgozza majd, ugyanis a rendezvény délelőtti szakaszában Engelmann Péter workshopján vehetnek részt az érdeklődők, aki a #Help – egy önerőből készült rövidfilm hazai és nemzetközi fesztiválokon elért karrierjéről mesél majd. Megoszt a nézőkkel pár hasznos tippet, trükköt és tapasztalatait elért sikereivel kapcsolatban.

A Pannonfíling fő támogatója a VeszprémFest Veszprémi Kultúráért Alapítvány.

 

Ezt már olvasta!?

Vannak területek, ahol nagyobbat kell lépnünk

Porga Gyula polgármesterrel beszélgettünk a város előtt álló feladatokról.

Csúszik a számlázás

Várhatóan szeptemberben kell befizetni az elmaradt szemétdíjat.

Veszélyes lehet a Balaton!

Augusztus elsejéig 13 esetben végződött tragédiával a balatoni fürdőzés.

Közel 6,5 tonna élelmiszert adományoztak a rászorulóknak Veszprém megyében

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület november 25-27. között szervezett hagyományos karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtéséhez idén immár 9. alkalommal csatlakozott a Tesco.

Jelentősen javult a fiatalok életminősége

Elkészült a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium épületegyüttes kollégiumi épületrészének energetikai felújítása.

Na-Bed