Jön a 13. Pannonfíling

Írta:  8200 Veszprém október 18 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

 Immár 13. alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben, ahol újra rengeteg rövidfilmet láthat a közönség.

Veszprém nyüzsgő kulturális életének különleges ékszerdoboza ez a hazai és határon túli filmeket bemutató fesztivál. Elképesztő mennyiségű, közel hét és fél órányi minőségi anyag közül választották ki azt a 21 filmet, amelyet beválogattak a versenyprogramba - mondta el Dósay Norbert és Németh Csaba, a 13. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó főszervezői. Most is változatos alkotásokat láthat a közönség, videókliptől a thrilleren és animációs filmen át az ismeretterjesztő és kisjátékfilmig.

A 2017-es "rövid filmek hosszú napját" november 4-én tartják, a város szívében, az Expresszó Klubban. A Pannonfíling erőssége továbbra is a sok beszélgetés a látottakról a szakmai zsűrivel, a nézőkkel és a filmek alkotóival. Így a filmesek közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról, és a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

A 13. Pannonfíling zsűrijének tagjai: Fazekas Gyöngyi, a tavalyi fesztivál győztese, Krámer György, táncművész, koreográfus és Pálfi György, filmrendező.

Idén, a hagyományokhoz híven ismét újabb különdíjjal készülnek a szervezők. Az első három helyezett és a közönségdj mellett a PannonPara nevű különdíjat is kiosztja a zsűri, amellyel a legijesztőbb, legizgalmasabb, legfeszültebb hangulatú rövidfilmet jutalmazzák.

Az ingyenes rendezvény programja nem csak a szemeket, de az elméket is megdolgozza majd, ugyanis a rendezvény délelőtti szakaszában Engelmann Péter workshopján vehetnek részt az érdeklődők, aki a #Help – egy önerőből készült rövidfilm hazai és nemzetközi fesztiválokon elért karrierjéről mesél majd. Megoszt a nézőkkel pár hasznos tippet, trükköt és tapasztalatait elért sikereivel kapcsolatban.

A Pannonfíling fő támogatója a VeszprémFest Veszprémi Kultúráért Alapítvány.

 

Ezt már olvasta!?

A gyorsfagyasztott zöldségek veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Az Európai Unió öt tagállamát érintő Listeria monocytogenes járvány lehetséges forrása a gyorsfagyasztott kukorica.

Három milliárd forintot kell elkölteni május végégig

Mintegy 2,7 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le.

Százezer néző, közel 21 ezer bérletes a Veszprémi Petőfi Színházban

Kulturális kínálat özönben kell egyre gazdagabb tartalommal becsábítani a közönséget – húzta alá Oberfrank Pál a Veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülésén, szombaton.

Ez a "szolidaritási hozzájárulás" - derül ki az Európai Bizottság által szerdán elfogadott javaslatból.

Tájékoztatták a vásározókat

A hatóság elsődleges célja a megelőzés, nem a szankció alkalmazása – jelentette ki a Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője vállalkozóknak.

Na-Bed