Miniszteri elismerésben részesült két veszprémi turisztikai szakember

Írta:  8200 Veszprém november 01 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységüket jutalmazták.

A Bálna Kulturális Központban megtartott kitüntetés átadási ünnepségen dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át Neubauer Sándornénak, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnökének, a Villa Medici Hotel és Étterem egyik tulajdonosának, valamint dr. Lőrincz Katalinnak, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Turizmus Intézeti Tanszék egyetemi docensének, intézetigazgatójának, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetőjének.

Az ünnepségen az alábbiak szerint méltatták elnök asszony és igazgató asszony turizmus területén elért eredményeit:

Neubauer Sándorné Edit asszonyt családjával 1991-ben alapította és nyitotta meg a veszprémi viadukt tövében, az állatkert szomszédságában lévő a város akkori egyetlen elegáns ételbárját. A minőségi gasztronómia elkötelezett híveiként kitartó és színvonalas szakmai munkájuknak köszönhetően családi vállalkozásuk étteremmé bővült, majd 1996-ban az étterem szomszédságában egy nívós hotel nyitotta meg kapuit. A folyamatos megújulásnak és a fejlődésre való képességnek köszönhetően az elmúlt több mint 25 évben az általa vezetett egységek magas rangú állami és városi protokoll rendezvényeknek, államfői találkozóknak, delegációi találkozóknak adtak otthont és számos szakmai elismerésben részesültek, melyek hozzájárultak Veszprém város turisztikai és gasztronómiai hírnevének öregbítéséhez.

A 2005-ben alakult Veszprémi Turisztikai Egyesület oszlopos, alapító tagja, 2012-től elnöki pozíciót tölt be a mára közel 60 tagot számláló, Veszprém főbb turisztikai attrakcióinak fenntartóit és szolgáltatóit tömörítő civil szervezetben.


Dr. Seszták Miklós és Neubauer Sándorné Edit

 

Társadalmi munkában betöltött egyesületi elnöki szerepe nagymértékben hozzájárult, hogy 2016-ban közadakozásból és a város kultúra iránt elkötelezett polgárainak összefogásával sikerült megvásárolni a régóta vágyott Steinway hangversenyzongorát Veszprém város zeneszerető közönsége részére.

2010-től a világ legrégebbi és legnívósabb gasztronómiai egyesületének, a Chaine des Rotisseurs Világszervezet magyarországi egyesületének tagja. A turizmusirányításban kulcsszerepet játszó több országos szakmai szervezetnek (pl. Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége), jelenleg is aktív tagja, részvételével folyamatosan hozzájárul Veszprém város ismertségének és turisztikai versenyképességének növeléséhez.

Lőrincz Katalin elhivatott turisztikai szakember, aki hosszú évek alatt nyújtott kiváló szakmai munkájával hozzájárult Veszprém város, mint turisztikai desztináció ismertebbé és vonzóbbá tételéhez a potenciális vendégek körében. Szintetizáló képességével, stratégiai gondolkodásával, külföldi kutatói és munkatapasztalatainak köszönhető kultúrák közötti különbségek értékelése és jó példák személyes ismerete által gazdagította és segítette a város turisztikai működését, piacra jutását.

1998-ban megalapította a Tourinform Veszprém irodát, melyet 2009-ig önkormányzati intézményként vezetett. Elsők közt ismerte fel a turizmus strukturális átalakításának lehetőségét és szükségességét, és tevékenységének köszönhetően 2009-ben 001-es sorszámmal regisztrálták a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.-t, mint helyi TDM szervezetet. 2013-tól a Pannon Egyetem elismert főállású oktatója lett, ahol azóta is egyetemi docensként és intézetvezetőként dolgozik.

A 2005-ben alakult Veszprémi Turisztikai Egyesület oszlopos tagja, a helyi turizmusirányító és összefogó szervezetekkel mind mai napig szorosan együttműködik.
2017-ben a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának támogatásával megjelent Turizmusmarketing című kötete, mely a magyar nyelven elérhető turisztikai szakkönyvek közül – a Marketing és Turizmus szakkönyvsorozat ikertagjaként – elsőként foglalkozik kizárólag a turizmusmarketinggel.


 

Ezt már olvasta!?

Megszerezte a brit EU-tagságról tartott népszavazás voksainak többségét a kilépést pártoló tábor.

Megjelent az első egységes csomagolásban kapható cigaretta

Eltűntek a védjegyek, grafikai szimbólumok és képi megjelenítések.

Itt tankolhatja fel hűtőjét

Él a boltzár, ennek ellenére több helyen vásárolhatunk most vasárnap.

Lenyúlta az elhagyott pénztárcát

Egy Veszprém belvárosában lévő gyógyszertárban felejtett pénztárca került jogtalanul új tulajdonoshoz, de a rendőrség közbelépett. 

A tüzek negyede elektromos tűz

Mit tegyünk, ha már megtörtént a baj?

Na-Bed