Érett korba lépett az óvoda

Írta:  8200 Veszprém november 05 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Vadvirág Óvoda fennállásának 45. évfordulóját ünnepelte a közelmúltban.

Az ünnepi hét jubileumi műsorral zárult óvodások és pedagógusok műsorával színesítve. Porga Gyula polgármester az eseményen emlékeztetett, a 45 év alatt több ezer gyermek, szülő és család járt az intézmény falai között. "A Dózsavárosban élők fontos intézménye az óvoda és óriási szerepe van abban, hogy ilyen erős közösség él ebben a körzetben" - jelentette ki.


Porga Gyula

 

1972-ben nyitotta meg kapuit a 12-es számú napközi otthonos óvoda - emlékezett vissza Nagy Erzsébet óvodavezető. Mint mondta, az első időben sokan képesítés nélkül, nagyfokú gyermekszeretettel, empátiával kezdtek el itt dolgozni. 1989-ben kezdődtek országszerte az első innovációs tevékenységek. Az óvodai nevelés megreformálása érdekében új, alternatív programokat kezdtek bevezetni. Az intézmény 1991-ben vette fel a Vadvirág nevet. Az óvodavezető beszélt arról is, hogy 1999-2000-ben a városban körzeti óvodákat hoztak létre, összehangolva 2-3 intézmény szakmai munkáját. "Évekig tartott amíg a különbözéségek mellett felfedeztük a hasonlóságokat is, hogyan tudunk egy szervezetté válni, hogy megőrizzük közben sajátosságainkat."


Nagy Erzsébet

 

2007-ben új élet kezdődött a megújult falak között, folyamatosan gazdagodott a szakmai munka is. A jövővel kapcsolatban kijelentette, "tovább szeretnénk fejlődni és magas színvonalon végezni a munkánkat. Keressük a jobbítás szándékával azokat az utakat, lehetőségeket, módszereket, amelyek a gyermekek javát szolgálják és minőségi szakmai munkát eredményeznek."

 

A jubileumi hetet az egészséges életmódranevelés tematikáját alkalmazva azt különféle módon feldolgozva tették emlékezetessé a gyermekeknek, bevonták a programokba a családokat, megosztották a jubileumi rendezvényeinket a pedagógus kollégákkal, volt munkatársakkal, meghívott vendégekkel.  

Ezt már olvasta!?

Nem a NAV kér személyes adatot telefonon!

Egy adózó bejelentése szerint valaki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében telefonál és bankszámla-adatokat kér. 

A biztos jövő költségvetése az idei

50 százalékkal több bevételre számíthat 2018-ban Veszprém, mint az előző évben.

Késsel karcolta meg az autót

Az Ady Endre utcában sétált az a férfi, aki késsel megkarcolt egy parkoló autót.

Ököllel rendezte a közlekedési vitáját

Közúti veszélyeztetés és közlekedés biztonság elleni bűntett miatt indított nyomozást egy 42 éves férfi ellen a rendőrség. 

Szilárdan hiszünk függetlenségünk megtartásában

A tét ma nem a magyarság fenntartása, hanem a keresztény, civilizált európai kultúra jövője - jelentette ki ünnepi beszédében Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár Veszprémben.

Na-Bed