Filmes délután Veszprémben Horváth Virág

Filmes délután Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém november 05 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg Veszprémben a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót, amelyen hazai és határon túli alkotók rövidfilmjeit láthatta a közönség.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, ahol hazai és határon túli amatőr és független filmesek mutathatják be alkotásaikat. A fesztivál szervezői idén is legfeljebb 15 perces alkotásokat vártak, műfaji megkötéstől függetlenül. Az előzsűrizés folyamán ötvennél is több nevezett filmből választották ki azt a 21 kisfilmet, amely a Pannonfíling versenyprogramjába kerülhetett. November 4-én, szombaton, az Expresszó Klubban tartott vetítésen szép számmal megjelent nézők és filmesek változatos alkotásokat láthattak, videókliptől a thrilleren, kísérleti és animációs filmen át az ismeretterjesztő és kisjátékfilmig.

Az alkotók közvetlen visszacsatolást is kaptak kaptak a munkájukról, hiszen a vetítéseket rövid beszélges követte, ahol a zsűri - Fazekas Gyöngyi, a tavalyi fesztivál győztese, Krámer György, koreográfus, Pálfi György, filmrendező, Ujj Mészáros Károly, filmrendező - rögtön értékelte is a filmeket.

A találkozón egy előadást is hallgathattak az érdeklődők, amelyen Engelmann Péter, a #Help című rövidfilm alkotója mesélt az önerőből készült rövidfilm hazai és nemzetközi fesztiválokon befutott karrierjéről, értékes tanácsokat, tapasztalatokat osztva meg a filmesekkel.

A szakmai zsűri az est végén a következő alkotásokat díjazta:

I. helyezett: Baranyi Gábor Benő - Bújócska
II. helyezett: Sztercey Szabolcs Benedek - Your Face Through the Screen
III. helyezett: Reszeli-Soós András, Bakonyi Péter - Meeting

PannonPara különdíj: Dobi Ferenc - Vér-erdő
Közönségdíj: Baranyi Gábor Benő - Bújócska

Ezt már olvasta!?

Drasztikusan csökken az üzemanyagok ára

6 és 12 forinttal csökken az különböző üzemanyagok ára. 

430 ezren módosítás nélkül elfogadták az adóbevallásukat

A NAV kérés nélkül mintegy 3,8 millió magánszemélynek készítette el az adóbevallási tervezetét.

Szilveszteri határidőkre figyelmeztik a vállalkozókat

December 31-ig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva), illetve az alanyi mentesség az áfában.

Premier előtti filmekkel indul a Cinema City Filmünnep

Október 26. és 29. között várják a mozirajongókat. Közönségtalálkozót is rendeznek Veszrpémben. 

Felfüggesztik a Népszabadság kiadását

A nyomtatott és az internetes kiadást is érinti a döntés. A kiadó Mediaworks a napokban vásárolta meg a Pannon Lapok Társaságát.

Na-Bed