Filmes délután Veszprémben Horváth Virág

Filmes délután Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém november 05 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg Veszprémben a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót, amelyen hazai és határon túli alkotók rövidfilmjeit láthatta a közönség.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, ahol hazai és határon túli amatőr és független filmesek mutathatják be alkotásaikat. A fesztivál szervezői idén is legfeljebb 15 perces alkotásokat vártak, műfaji megkötéstől függetlenül. Az előzsűrizés folyamán ötvennél is több nevezett filmből választották ki azt a 21 kisfilmet, amely a Pannonfíling versenyprogramjába kerülhetett. November 4-én, szombaton, az Expresszó Klubban tartott vetítésen szép számmal megjelent nézők és filmesek változatos alkotásokat láthattak, videókliptől a thrilleren, kísérleti és animációs filmen át az ismeretterjesztő és kisjátékfilmig.

Az alkotók közvetlen visszacsatolást is kaptak kaptak a munkájukról, hiszen a vetítéseket rövid beszélges követte, ahol a zsűri - Fazekas Gyöngyi, a tavalyi fesztivál győztese, Krámer György, koreográfus, Pálfi György, filmrendező, Ujj Mészáros Károly, filmrendező - rögtön értékelte is a filmeket.

A találkozón egy előadást is hallgathattak az érdeklődők, amelyen Engelmann Péter, a #Help című rövidfilm alkotója mesélt az önerőből készült rövidfilm hazai és nemzetközi fesztiválokon befutott karrierjéről, értékes tanácsokat, tapasztalatokat osztva meg a filmesekkel.

A szakmai zsűri az est végén a következő alkotásokat díjazta:

I. helyezett: Baranyi Gábor Benő - Bújócska
II. helyezett: Sztercey Szabolcs Benedek - Your Face Through the Screen
III. helyezett: Reszeli-Soós András, Bakonyi Péter - Meeting

PannonPara különdíj: Dobi Ferenc - Vér-erdő
Közönségdíj: Baranyi Gábor Benő - Bújócska

Ezt már olvasta!?

Veszprémiért is szoríthatunk az olimpián

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub sportolója 1500 méteres gyorsúszásban indul az ötkarikás játékokon, akit Brányi Mária búcsúztatott szerdán délelőtt.

Egyedül élőket keres fel a rendőrség

Visszatérően látogatják az egyenruhások a Veszprém megyei falvakban élő idős embereket.

1,9 százalékkal nőttek az árak februárban

Jjanuárhoz viszonyítva 0,2 százalékkal nőttek az árak.

Az év egészét tekintve a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint az előző évben.

Na-Bed