Elültették Veszprémben a férfi felelősség fáját

Írta:  8200 Veszprém november 08 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Férfiak Klubja kezdeményezése felhívja a figyelmet, hogy a férfiak jelenléte stratégiai fontosságúvá vált a családok életében.

Bedő Imre, a szervezet alapítója a veszprémi faültetés alkalmával arról beszélt, hogy az iparosodás után olyan folyamatok zajlottak le, amely a férfiakat a munkahelyeikre szorította vissza és inkább már csak ott vannak jelen. A családokban magas a férfi hiány, ami végzetes következményekkel jár a gyermekekre nézve. Rámutatott, 65 százalék fölé kúszott a válások száma hazánkban, akik pedig együtt élnek, ott a férfi nem a családdal él, hanem gyakorlatilag a munkahelyén.


Bedő Imre és Porga Gyula faültetés közben

 

Az alapító szerint férfiak hiányában mind a fiúk mind a lányok kapcsolódás képtelenné válnak. Egy felmérésünk alapján a férfimintákat 70 százalék felett a filmekből, magazinokból veszik. Fantázia elvárás van a férfiakkal szemben a férfihiány miatt, hiszen egyre kevesebb a jó minta. A fiúk nem tudják, hogy hogyan kell az örök férfi értékeket képviselni. Inkább a macsóskodás, vagy a nagyon puha magatartás él, vagyis az a legjobb ha nem vagyunk agresszívek, mindenben egyetértünk. Háttérbe szorul a férfi karakter. “A jövő épül - ez a fő szlogenünk. Ennek igyekszünk szimbólumot állítani” - húzta alá.

 

Porga Gyula polgármester is fontosnak tartotta ezeket az értékeket. 2017 a családok éve Veszprémben, így különösen értékes számunkra ez a faültetés - hangsúlyozta. Mint mondta, saját maga is a hagyományos férfi szerepben hisz, mintaként, példaként kell állni a minnapok során. “A társadalom figyelmét is fel kell hívni ennek fontosságára” - zárta gondolatát.

A Férfiak Klubjáról, kezdeményezéseikről további információ itt érhető el.
 

Ezt már olvasta!?

Kékbe öltözött a városháza

Az Autizmus Világnapja alkalmából tartottak rendezvényeket szombaton Veszprémben.

Egy nap forróság

Csütörtökön 35°C várható, a hétvégén lehűlés érkezik. 

Hármas karambol, egy sérült

Három személyautó ütközött össze, az egyik felborult a 710-es főúton Papkeszinél.

Szőke András kapta a Karinthy-gyűrűt

A Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotóit és előadóit elismerő díjat szerdát adták át a Magyar Rádió Márványtermében.

A fejlesztések a menetrendszerűség, valamint a kerékpár szállítás mennyiségének, minőségének javítását szolgálják.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika