Elültették Veszprémben a férfi felelősség fáját

Írta:  8200 Veszprém november 08 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Férfiak Klubja kezdeményezése felhívja a figyelmet, hogy a férfiak jelenléte stratégiai fontosságúvá vált a családok életében.

Bedő Imre, a szervezet alapítója a veszprémi faültetés alkalmával arról beszélt, hogy az iparosodás után olyan folyamatok zajlottak le, amely a férfiakat a munkahelyeikre szorította vissza és inkább már csak ott vannak jelen. A családokban magas a férfi hiány, ami végzetes következményekkel jár a gyermekekre nézve. Rámutatott, 65 százalék fölé kúszott a válások száma hazánkban, akik pedig együtt élnek, ott a férfi nem a családdal él, hanem gyakorlatilag a munkahelyén.


Bedő Imre és Porga Gyula faültetés közben

 

Az alapító szerint férfiak hiányában mind a fiúk mind a lányok kapcsolódás képtelenné válnak. Egy felmérésünk alapján a férfimintákat 70 százalék felett a filmekből, magazinokból veszik. Fantázia elvárás van a férfiakkal szemben a férfihiány miatt, hiszen egyre kevesebb a jó minta. A fiúk nem tudják, hogy hogyan kell az örök férfi értékeket képviselni. Inkább a macsóskodás, vagy a nagyon puha magatartás él, vagyis az a legjobb ha nem vagyunk agresszívek, mindenben egyetértünk. Háttérbe szorul a férfi karakter. “A jövő épül - ez a fő szlogenünk. Ennek igyekszünk szimbólumot állítani” - húzta alá.

 

Porga Gyula polgármester is fontosnak tartotta ezeket az értékeket. 2017 a családok éve Veszprémben, így különösen értékes számunkra ez a faültetés - hangsúlyozta. Mint mondta, saját maga is a hagyományos férfi szerepben hisz, mintaként, példaként kell állni a minnapok során. “A társadalom figyelmét is fel kell hívni ennek fontosságára” - zárta gondolatát.

A Férfiak Klubjáról, kezdeményezéseikről további információ itt érhető el.
 

Ezt már olvasta!?

A kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet - jelentette be szerdán Budapesten Pintér Sándor belügyminiszter.

Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani

Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani, ha csak ideiglenesen is - állapította meg egy új tanulmány.

Fidesz győzelem az időközi választáson

Veszprém 8-as számú egyéni választókerületében tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap.

Zajlanak a nyári iskolai felújítások

Tisztasági festés a tantermekben, mosdók, vizes blokkok felújítása, iskolaudvarok karbantartása, parkettacsiszolás.

A nyári időszakban húsz-harminc százalékkal kevesebben adnak vért, mint máskor.

Na-Bed