Bekeményít a tél

Írta:  8200 Veszprém január 04 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Intenzív havazás kezdődött hétfőn délelőtt térségünkben, amihez kemény fagy és némi szél is társul.

8 tolólappal és szóróadapterrel ellátott tehergépjárművel, 5 járdatakarító géppel, valamint a tavasszal vásárolt, és e célra is felszerelt kistraktorokkal várta a telet a város útjainak tisztántartásáért felelős Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. Elsősorban már az új - Nyugat-Európa városaiban sikerrel alkalmazott - úgynevezett. oldott sós technológia alkalmazásával igyekeznek csúszásmentessé tenni a felületeket - olvasható a cég honlapján. A „VKSZ” Zrt. az önkormányzattal kötött, a közterületek tisztántartására vonatkozó szerződés alapján végzi Veszprém közigazgatási területén a hó eltakarítási és a síkosság mentesítési feladatokat.

Estig 3-5 cm friss hótakaróra számíthatunk. A kezdetben élénk délkeleti szél a nap második felében mérséklődik. Hideg marad az idő, délután is -5°C alatt alakul a hőmérséklet, este -7°C várható - jelezte előre a vmeteo.hu. 

Említésre méltó fennakadásról a déli órákig nem érkezett jelentés. 

Ezt már olvasta!?

Természetközeli kertstílus az élhetőbb városért

Pontosan mit jelent ez Veszprémben? Fajgazdagság, fenntarthatóság, hosszú életű növényi életközösségek, búvóhely és táplálékforrás a kisállatoknak.

Robbantások Brüsszelben

Robbanás történt egy brüsszeli metróállomáson és az uniós intézmények közelében kedd reggel. Magasabb fokozatú terrorkészültség Magyarországon.

Környezetszépítő munkák a temetőkben

Mintegy 3,5 millió forintot fordítottak a veszprémi temetők felújítására.

Ellenőrizni kell az utazás lefoglalása előtt, hogy pontosan mit tartalmaz az ár.

Véget ért a szezonális viharjelzés a tavaknál

Jóval több vihart jeleztek idén az április 1. és október 31. között működő viharjelző rendszerek a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál, mint tavaly.

Na-Bed