A legkedvezőbb gazdasági és vállalkozási környezet megteremtése a cél

Írta:  8200 Veszprém november 24 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém a legvonzóbb hazai befektetői célponttá kíván válni, a hazai és külföldi vállalkozások számára – hangzott el a napokban tartott Veszprémi Üzleti Fórumon.

Veszprém vonzó befektetési célpont, amely kivételes adottságokkal rendelkezik a hasonló méretű hazai településekkel összehasonlítva. A beruházásokat az ott működő nagyvállalatok húzzák, melyek mellett új jelentős piaci szereplők is megjelennek a város gazdaságában. „Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy minden beruházásért és a jó munkahelyekért egyre erősödő verseny folyik. Ezért nem is várjuk karba tett kézzel a vállalkozásokat, hanem igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy bennünket válasszanak tevékenységük helyszínéül” hangoztatta , Porga Gyula, Veszprém MJV polgármestere.

Az már szinte közhely, hogy Veszprémben jó élni, de vajon milyen ott vállalkozni, milyen lehetőségek várják az ott befektetni szándékozó cégeket? E témában szervezett Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata szakmai konferenciát neves szakmai előadók, a helyi gazdaság fejlesztésében érdekelt kormányzati és önkormányzati szervezetek és a legnagyobb helyi vállalatok képviselőinek részvételével.

A város fejlesztési projektjei közül a vállalkozások számára leginkább várt úthálózat fejlesztési projektet ismertették, amely az Északi iparterület jobb elérését és a közlekedési hálózatba való bekapcsolását fogja megoldani. A beruházás jelentőségét mutatja, hogy az ezen a területen működő gazdasági társaságok mintegy 15ezer főt foglalkoztatnak. A több, mint 3 milliárd forint értékű beruházás 2018 elején indul.

Az infrastuktúra fejlesztésén túl a város fenti beruházásokon túl a város jelentős forrásokat fordít a képzett munkaerő rendelkezésre állásának biztosítására. „FOGLALKOZTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS A VESZPRÉMI JÁRÁS TERÜLETÉN” kiemelt program keretein belül foglalkoztatók és képzők, mentorok együttműködésével a munkarőpiaci kereslet – kínálat összehangolásán dolgoznak.

Befektetők számára tájékoztató kiadvány készítettek és befektetői honlapot is indítottak (www.investinveszprem.com) angol és magyar nyelven, ahol nem csak a befektetők számára hasznos információkat, hanem az ott működő vállalkozásokra is figyelmet fordítva adózási, jogszabályi tájékoztatókat is elhelyeztek.

A rendezvényen ismertették az elmúlt időszak 3 legnagyobb beruházásait is.

1. A Pennny Market Kft új piaci szereplő a városban. A cég regionális logisztikai raktárbázist hozott létre 135 új munkahelyet teremtett. A 8 milliárd forintos beruházás eredményeképp Európa egyik legmodernebb és környezeti szempontból fenntartható centruma nyitotta meg kapuit a városban.

2. A svájci Maxon Motor Hungary Kft. aki 2002-ben kezdte meg működését 4,2 milliárd forintos beruházással bővíti veszprémi elektromotor gyárát, ezzel 102 új munkahelyet teremtve. Jelenleg már 40 ezer négyzetméteres területen 14 ezer négyzetméteres épületben folyik a gyártás. A cég évi egymillió terméket gyárt, és 380 dolgozót foglalkoztat.

3. A legjelentősebb beruházást a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. jelentette be. A több mint 10 milliárd forintból megvalósuló telephely-fejlesztési beruházással a Valeo 180 új munkahelyet teremt. A beruházás raktár-technológia fejlesztést és új termékek gyártásának bevezetését fedi le, és egy 13 ezer négyzetméteres új raktárcsarnok építését is magában foglalja.

Ezt már olvasta!?

Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése a Balaton régió területén

A projekt célja hatékonyabbá tenni a katasztrófavédelmi szervek reagálóképességét a Balaton régióban, ennek révén nagyban erősödik az állampolgárok élet- és vagyonbiztonsága.

Közös út, közös jövő!

A fenntartható városi közlekedés népszerűsítése a célja az Európai Mobilitási Hét programsorozatnak, amihez idén is csatlakozott Veszprém.

Valamennyi vagyonnyilatkozata február 1-jétől nyilvános, és megtekinthető az Országgyűlés honlapján.

Felvonták a nemzeti lobogót

Magyarországon hatvan éve, 1956. október 23-án tört ki a forradalom és szabadságharc.

Fegyverropogás és tűzoltás Veszprémben

Nagyszabású rendezvény keretében mutatkoznak be a fegyveres és rendvédelmi szervek május 18-án Veszprémben. 

Na-Bed