A legkedvezőbb gazdasági és vállalkozási környezet megteremtése a cél

Írta:  8200 Veszprém november 24 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém a legvonzóbb hazai befektetői célponttá kíván válni, a hazai és külföldi vállalkozások számára – hangzott el a napokban tartott Veszprémi Üzleti Fórumon.

Veszprém vonzó befektetési célpont, amely kivételes adottságokkal rendelkezik a hasonló méretű hazai településekkel összehasonlítva. A beruházásokat az ott működő nagyvállalatok húzzák, melyek mellett új jelentős piaci szereplők is megjelennek a város gazdaságában. „Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy minden beruházásért és a jó munkahelyekért egyre erősödő verseny folyik. Ezért nem is várjuk karba tett kézzel a vállalkozásokat, hanem igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy bennünket válasszanak tevékenységük helyszínéül” hangoztatta , Porga Gyula, Veszprém MJV polgármestere.

Az már szinte közhely, hogy Veszprémben jó élni, de vajon milyen ott vállalkozni, milyen lehetőségek várják az ott befektetni szándékozó cégeket? E témában szervezett Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata szakmai konferenciát neves szakmai előadók, a helyi gazdaság fejlesztésében érdekelt kormányzati és önkormányzati szervezetek és a legnagyobb helyi vállalatok képviselőinek részvételével.

A város fejlesztési projektjei közül a vállalkozások számára leginkább várt úthálózat fejlesztési projektet ismertették, amely az Északi iparterület jobb elérését és a közlekedési hálózatba való bekapcsolását fogja megoldani. A beruházás jelentőségét mutatja, hogy az ezen a területen működő gazdasági társaságok mintegy 15ezer főt foglalkoztatnak. A több, mint 3 milliárd forint értékű beruházás 2018 elején indul.

Az infrastuktúra fejlesztésén túl a város fenti beruházásokon túl a város jelentős forrásokat fordít a képzett munkaerő rendelkezésre állásának biztosítására. „FOGLALKOZTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS A VESZPRÉMI JÁRÁS TERÜLETÉN” kiemelt program keretein belül foglalkoztatók és képzők, mentorok együttműködésével a munkarőpiaci kereslet – kínálat összehangolásán dolgoznak.

Befektetők számára tájékoztató kiadvány készítettek és befektetői honlapot is indítottak (www.investinveszprem.com) angol és magyar nyelven, ahol nem csak a befektetők számára hasznos információkat, hanem az ott működő vállalkozásokra is figyelmet fordítva adózási, jogszabályi tájékoztatókat is elhelyeztek.

A rendezvényen ismertették az elmúlt időszak 3 legnagyobb beruházásait is.

1. A Pennny Market Kft új piaci szereplő a városban. A cég regionális logisztikai raktárbázist hozott létre 135 új munkahelyet teremtett. A 8 milliárd forintos beruházás eredményeképp Európa egyik legmodernebb és környezeti szempontból fenntartható centruma nyitotta meg kapuit a városban.

2. A svájci Maxon Motor Hungary Kft. aki 2002-ben kezdte meg működését 4,2 milliárd forintos beruházással bővíti veszprémi elektromotor gyárát, ezzel 102 új munkahelyet teremtve. Jelenleg már 40 ezer négyzetméteres területen 14 ezer négyzetméteres épületben folyik a gyártás. A cég évi egymillió terméket gyárt, és 380 dolgozót foglalkoztat.

3. A legjelentősebb beruházást a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. jelentette be. A több mint 10 milliárd forintból megvalósuló telephely-fejlesztési beruházással a Valeo 180 új munkahelyet teremt. A beruházás raktár-technológia fejlesztést és új termékek gyártásának bevezetését fedi le, és egy 13 ezer négyzetméteres új raktárcsarnok építését is magában foglalja.

Ezt már olvasta!?

Meszlényi Norbert az év mentőse

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal adták át “Az Év Veszprémi Mentőse” díjat hétfőn délelőtt.

Megduplázza kapacitását a veszprémi Prospektus Nyomda

A fejlesztés összesen a 446 millió forintba kerül.

Tízezernél is többen indulhatnak az idei Balaton-átúszáson

Tízezernél is több indulót várnak a szervezők idén a 35. Balaton-átúszásra, amelyet július elsejére hirdettek meg.

Magyarország stabil lábakon áll

A 2017-es központi költségvetésről számolt be keddi sajtótájékoztatóján Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke.

Kékbe öltözött a városháza

Az Autizmus Világnapja alkalmából tartottak rendezvényeket szombaton Veszprémben.

Na-Bed