Fotó: Lufthansa Fotó: Lufthansa Hebling Márton az A350-es előtt, kezében a makettjével

Így váltotta valóra az álmát egy veszprémi fiatalember

Írta:  8200 Veszprém november 26 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A 14 éves Hebling Márton nem vacakolt sokat, hogy elérje a célját, közvetlenül a Lufthansa német légitársaság vezérigazgatójának írt levelet.

Nemrégiben ünnepelte magyarországi jelenlétének 50. évfordulóját a Lufthansa. Ebből az alkalomból egy hatalmas ünnepséget tartottak és az egyik legkorszerűbb repülőgépet is elhozták hazánkba. Az Airbus A350 fedélzetére meghívták a német céggel kapcsolatban álló partnerek képviselőit, repüléssel, utazással foglalkozó szakembereket, újságírókat és a veszprémi Hebling Mártont. A padányis fiatal már évekkel ezelőtt elhatározta, pilótaként dolgozik majd, ha felnő. Lelkesedése láttán, nem fér kétség ahhoz, hogy eléri célját.

Mióta rajongsz a repülésért?

10 éves lehettem, amikor komolyabban érdekelni kezdett, egy utazás alkalmával el is határoztam, hogy pilóta szeretnék lenni. A hatalmas magasság, a sebesség és nem utolsó sorban a kilátás is magával ragad.

Hogyan kerültél a különleges születésnapi út meghívottjai közé, amivel elsők között próbálhattad ki a Lufthansa A350-es repülőgépét?


Sokan megcsodálták a fiatalember munkáját

 

A papámmal közösen készítettünk egy 1:100 méretarányos fa makettet erről a repülőgépről. Kinyomoztam a Lufthansa vezérigazgatójának e-mail címét és megmutattam neki a végeredményt. Néhány nappal később kaptam egy levelet a Lufthansa-tól, hogy szeretnék felvenni a kapcsolatot a szüleimmel. Végül meglepetés volt számomra ez az utazás.

Miért pont erre a repülőgépre esett a választás?

Nagyon szeretem ezt a típust, rendkívül korszerű gép és szép formával rendelkezik, amire csak rátesz a Lufthansa festése. Korábban készítettünk már más típusú repülőgépeket is.

Milyen érzés volt a világ egyik legmodernebb repülőgépén utazni?

Nagyon csendes a gép, gyors, 2,9 liter a fogyasztása/fő 100 km-en, kevesebb káros anyagot bocsájt ki, jó a kihasználtsága. Nagypapám kísért el az útra, neki ez volt az első repülése. Münchenbe egy Embraer 195 vitt el minket, a haza utat teljesítette a Airbus. Természetesen a makettet is vittem magammal, amit egy kicsit nehéz volt szállítani, mert nem fért el a csomagtárolókba, ezért bekötötték az ülésbe.

Hatalmas feltűnést keltett a kis makett.

Sokan lefotózták, interjúkat is készítettek velem. A makett tudomásom szerint végül a München-i repülőtéren lesz kiállítva.


Budapest a magasból

 

Említetted, hogy pilóta szeretnél lenni.

Igen, már utána jártam, hogy milyen lépések szükségesek ehhez. 11. osztályban emelt szinten kell matematikát tanulnom, majd Debrecenbe vagy Frankfurtba szeretnék felvételizni pilóta képzőbe, ez utóbbi egyben a Lufthansa pilóta akadémiája lenne.
 

Ezt már olvasta!?

Lovas rendőrök jártak Veszprémben

Több olvasónk is jelezte, hogy lovas rendőrökkel találkozott Veszprém utcáin. 

Könnyebben parkolhatunk

A hétvégén ismét ingyenes lesz Veszprémben a parkolóház és a mélygarázs.

Dinoszauruszok érkeznek a Veszprémi Állatkertbe

A látogatók a nyár elejétől találkozhatnak az óriási őslényekkel.

A hétvégén még alkalmas lesz sportolásra a Balaton jege

Az idei kitűnő jég a hideg mellett annak is köszönhető, hogy nem hullott rá számottevő hó.

Hatályba lép az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit. 

Na-Bed