Indul a hőmérsékleti hullámvasút

Írta:  8200 Veszprém december 10 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A jövő hét elején akár 15°C-ot is mérhetünk Veszprémben. Sokakat megvisel ez a változékony időjárás. 

Péntek reggel még -4°C-ot mértünk a megyeszékhelyen, kedden pedig a 15°C-ot is elérheti a hőmérő higanyszála, "Indul a hőmérsékleti hullámvasút" - írja előrejelzésében Veszprém meteorológiai portálja, a VMeteo.hu.

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, kisebb eső, zápor előfordulhat. Hétfő reggel 6°C, napközben 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

A hét további napjain változékony, többször esős, szeles, jellemzően enyhe időt hoznak a légköri frontok. Kedden lesz a legmelegebb, ekkor 15°C-ot is lehet - írják. A hét végén azonban már komolyabb lehűlés is érkezhet.

Ezt már olvasta!?

2015-ben összesen 10,3 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Megújult a katasztrófavédelem vészhelyzeti applikációja

A könnyebb és egyszerűbb felhasználást tűzte ki célul a fejlesztés.

Az elmúlt hónapok munkájának köszönhetően a VÉSZ – veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás – immár több lehetőséggel és megújult külsővel áll a régi és az új felhasználók rendelkezésére.

A katasztrófavédelem 2013 novemberében indította útjára veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatását, az applikáció üzemszerű tesztidőszaka 2014 januárjában fejeződött be, azóta élesben fut, és több mint 53 ezer felhasználó töltötte le - közölte a katasztrófavédelem. 

 

Az elmúlt hónapokban zajló fejlesztésnek köszönhetően egy a mai kor elvárásainak megfelelő, a korábbinál jóval több funkcióval rendelkező mobilalkalmazás született. Az előző applikációhoz képest komoly újítás, hogy a híreket frissíteni lehet, így az elhúzódó eseményekről készített tudósítások sokkal áttekinthetőbbé, könnyebben nyomon követhetővé válnak. Lehetőség lesz az egyes híreket másokkal megosztani, így azok a családtagok, barátok és ismerősök is értesülhetnek a fontosabb eseményekről, akik nem felhasználói a VÉSZ alkalmazásnak. Várhatóan elsősorban az újságírók munkáját könnyíti majd meg, hogy a tűzoltói beavatkozást igénylő eseményeket az eddiginél többféle kategóriába lehet sorolni. Szintén újdonság, hogy külön aloldalon jelennek meg a meteorológiai riasztásokról szóló hírek, így a felhasználó az alkalmazás többi részétől függetlenül eldöntheti, kíván-e értesülni a veszélyes időjárási jelenségekről. A katasztrófavédelem és a Terrorelhárítási Központ együttműködése alapján az alkalmazás révén a lakosság azonnal értesülhet a TEK hasznos közlendőiről, biztonságot érintő információkról, esetleges veszélyhelyzetekről. Mindemellett új külsőt is kapott, a szó szoros értelmében színesebb lett az applikáció, ami a látvány mellett a könnyebb eligazodást is segíti.

A megújult alkalmazás Androidon a 4.0 operációs rendszertől, iOS operációs rendszerű okostelefonokon pedig 9.0-tól, valamint táblagépeken érhető el július 10-től, ettől a naptól a korábbi verzióra már nem érkeznek új hírek.

Azokon a készülékeken, amelyeken már fut a VÉSZ korábbi változata, frissítés szükséges. A megújult alkalmazás VÉSZ néven található meg a Google Play, illetve az Apple Store áruházban, és díjmentesen tölthető le azon készülékekre is, amelyekre ezidáig még nem telepítették az applikáció korábbi verzióját. 

A migrációs nyomás minden kormányt arra szorít, hogy valamilyen megoldást találjon a helyzetre.

Jön a vörös kód a hajléktalanok ellátási rendszerében

Szerdán kezdődik a hajléktalanok téli ellátása.

Na-Bed