A pályakezdők elhelyezkedését segítik

Írta:  8200 Veszprém december 13 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém a jövőd nevet viselő kezdeményezés keretében egyéni és csoportos kompetencia fejlesztésekkel és ösztöndíjjal is támogatnák pályakezdők elhelyezkedését. 

Veszprém város önkormányzata, az Életet segítő alapítvány, a szakképzési centrum valamint három gazdasági társaság a Pro Veszprém Kft. koordinálásával mentori program elindításáról állapodott meg. Az együttműködés célja az, hogy a városban végzett fiatalok ne vándoroljanak el a térségből - deült ki a  tudósításából. 

A szakképzett munkaerőhiány az elmúlt 1, 1-5 év legnagyobb nehézsége. A helyi cégek szenvednek a munkaerőhiánytól, ezért fontos, hogy a fiatalokat, akik itt szereztek szakmát, dolgozni is itt kezdjenek el - mondta a keddi eseményen Porga Gyula polgármester. Hozzátette, a mentorprogram célja, hogy helyben, jó minőségi képzés történjen, ezt követően pedig a tanulók veszprémi gazdasági társaságoknál helyezkednek el mentori segítséggel.

Ezt már olvasta!?

Óriásbébi született Veszprémben

Hosszú várakozás után először született szélesszájú orrszarvú bébi a Veszprémi Állatkertben.

Változékony idő, fokozatos lehűléssel

Hétfőn erősen felhős, borult lesz az ég felettünk, kisebb esőre főként a nap első felében számíthatunk, de délután sem zárható ki csapadék.

A rendszerváltozás folyamata elevenedik meg Horváth Balázs sorsában és küzdelmeiben

A rendszerváltás utáni első hazai belügyminiszternek állítottak emléktáblát kedden Veszprémben.

Májusban 10,9 százalékkal nőttek a keresetek

Az első öt hónapban a bruttó és a nettó átlagkeresetek is 12,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.

Csökken az üzemanyagok ára pénteken

A Mol 9 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Bakony Média névjegykártya