Húsz éves az Acro Dance Sporttánc Egyesület

Írta:  8200 Veszprém december 15 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Jubileumi karácsonyi gálával egybekötött táncversennyel ünnepelnek.

December 17-én,15 órától, Balatonfüreden a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendezi meg az Acro Dance Sporttánc Egyesület a XX.Jubileumi karácsonyi gálával egybekötött táncversenyét.

A versenyszezonnak az idei évre ugyan vége, de az Acro Dance táncosai nem pihennek. Az utánpótlás számára vasárnap délután kezdődik az igazi kihívás. A rendezvényen 400 táncos mutatja meg tudását, a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig. Míg utánpótlás táncosok verseny keretében mérhetik össze tudásukat, addig a rutinos versenyzők bemutatókkal színesítik a programot. A legkisebbek, azaz az Acro Manók is színpadra állnak és bemutatják, mit tanultak az év során. 

A XX. Acro Dance Karácsonyon children, serdülő, junior korosztályú lányok, 9 kategóriában versenyeznek a bajnoki címért, akik Balatonfüredről, Székesfehérvárról, Alsóörsről, Veszprémből, Keszthelyről, Tapolcáról és Úrkútról érkeznek, valamint színpadra lépnek a legfiatalabb táncosok is az Acro Manók.

A gálaműsorban pedig az egyesület legkiválóbb kiemelt versenyzői szerepelnek. Többek között fellép a kétszeres világkupa győztes High Five - nemzetközi nagyformáció és Csehországi Bajnokság győztes csapata a Fantastic formáció.

A pontozóbírók ezúttal egytől egyig kétszeres világkupa győztes versenyzők. A lányok több mint tíz éves szakmai múlttal a hátuk mögött edzőként és asszisztensként is segítik az egyesület munkáját.

Az egyesületről

Acro Dance Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesületet 20 éve (1997.) alapította Tromlerné Rusz Rita többszörös Országos és Magyar Bajnok, Világkupa 5. helyezett. Az egyesület célja, a sportakrobatika, az akrobatikus rock and roll és egyéb táncok színvonalas és rendszeres sportolási lehetőség biztosítása széles korosztályban, a versenysport, a tehetséggondozás, a diáksport és a szabadidő sport támogatása.

A kezdetek óta már egy teljes generáció nevelkedett már fel az Acro Dance égisze alatt. Kitartó és színvonalas munka eredménye, hogy napjainkban a Nyugat – Magyarországon működő egyesület, vezető szerepet tölt be a magyarországi formációs rock and roll életében. Az Acro Dance SE szakosztály formában működik: Balatonfüreden, Alsóörsön, Keszthelyen, Nagyvázsonyban, Székesfehérváron, Tapolcán, Tótvázsonyban, Úrkúton és Veszprémben.

Versenyzői az elmúlt 20 évben szinte az egész országot és Európát bejárva, közel 100 nyugat-magyarországi, közel 80 országos versenyen; valamint 20 Magyar Bajnokságon, összesen 200 hazai, és 11 nemzetközi versenyen vettek részt sikerekkel.

Az egyesület formációi minden versenyen a döntőbe táncolták magukat. Az elmúlt 20 év szummája pedig összesen 1 000 érem, 410 arany, 270 ezüst és 310 bronz érem.

Az Acro Dance bízik abban, hogy ismét színesíteni tudja Balatonfüred város elismerten gazdag, színvonalas kulturális és sport életét így a régió ismét egy különleges sportcsemegével lesz gazdagabb. 

 

Ezt már olvasta!?

Két teherautó ütközött a 8-ason

A Székesfehérvár felé vezető útszakaszt lezárták.

Társasházaknak tartott fórumot a katasztrófavédelem

Tűzvédelmi szempontból kiemelten fontos a tárolási szabályok betartása.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Rekordszintre emelkedett a használt autók adásvétele

Először fordult elő, hogy egy negyedévben 200 ezernél több személyautót írtak át.

Virsliket és bejgliket vizsgált a hatóság

A 19-féle mintavételezett virsli közül 5-féle termék esetében merült fel kifogás. A vizsgált 8-féle bejgli esetében valamennyi megfelelt az élelmiszerkönyvben meghatározott jellemzőknek.

Bakony Média névjegykártya