Január elseje hétköznapra esett. Hegyekben a szemét a Jutasi úti lakótelepen Január elseje hétköznapra esett. Hegyekben a szemét a Jutasi úti lakótelepen

Szombaton pótolják a hétfői szemétszállítást

Írta:  8200 Veszprém január 03 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Január 1-je az egyetlen hétköznapra eső piros betűs ünnep, amikor nem közlekednek kukásautók a városban idén.

Egy helyi rendelet szabályozza és alakította ezt a rendszert, ami sokszor évekig nem okoz problémát. Ha ugyanis hétvégére esik január elseje, senkinek fel sem tűnik, ha közel esik az ürítési naphoz az ünnep, szintén nem. Most azonban éppen úgy alakult, hogy hétfőn volt a piros betűs elseje, a hulladékszállítás szünetelt és hiába a szombati pótlás bosszúság mindenütt - olvasható a szemétszállításért felelős VKSZ Zrt honlapján.

"Joggal szerveződik így egy szolgáltatás, ha a szolgáltató a maréknyi csapatából nem tudja garantálni, hogy a szilvesztert követő hajnalon biztonsággal hadrendbe állít annyi sofőrt és rakodót, ahányan el tudnák végezni ezt a munkát. Vagy ha nem vállalja fel annak a konfliktusát, amikor az új év hajnalán a bulikból hazacikázó vagy éppen nyugovóra térő városlakók dobhártyáját rezegteti meg a csapató zaja és ezért kell a felháborodott telefonokat kapkodnia. Ez a szolgáltatás pótolható, amit a szolgáltató meg is tesz és talán elkerülheti a morcos háborgókat, ha még több és több médiafelületen hirdeti miért nincs január elsején hulladékszállítás" - írják.

"Végső soron pedig az is kikerekedik a történetből, hogy olyan ez a tevékenység, mint a levegővétel. Egyből észrevesszük a hiányát. Ugye, hogy megbecsülést érdemelnek azok, akik ebben részt vesznek?" - zárul a gondolatsor.  

Az elmaradt ürítéseket (kommunális és szelektív egyaránt) szombaton, január 6-án pótolják. 

A lakótelepen hétfőn, szerdán és pénteken szállítják el a szemetet, így a konténerek ürítése szerda délelőttre megtörtént. Felmerül a kérdés, hogy mi lesz a nagy mennyiségű mellé rakott hulladékkal, amit hivatalosan nem szállít el a VKSZ Zrt. Kérdésünkre tájékoztattak, a szombati, pót napon másképp kezelik a konténer mellett, szabálytalanul elhelyezett hulladékot és begyűjtik.

Ezt már olvasta!?

Hosszabbítás után jutott döntőbe a Veszprém

A kölni négyes döntő szombati elődöntőjében hosszabbítás után 31-28-ra győzték le a német THW Kielt.

Mutatunk egy videót, milyen Eplényben síelni

Ha még soha nem járt a bakonyi sípályán, ettől a videótól kedvet kaphat.

Vírus bénította meg a kórházi informatikát

Zsaroló vírus bénította meg péntek délelőtt a veszprémi kórház informatikai rendszerét.

Kis mókusokat mentettek

Önkéntes állatvédők három fészkükből kiesett mókust kölyköt vittek be a Veszprémi Állatkertbe.

Na-Bed