Január elseje hétköznapra esett. Hegyekben a szemét a Jutasi úti lakótelepen Január elseje hétköznapra esett. Hegyekben a szemét a Jutasi úti lakótelepen

Szombaton pótolják a hétfői szemétszállítást

Írta:  8200 Veszprém január 03 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Január 1-je az egyetlen hétköznapra eső piros betűs ünnep, amikor nem közlekednek kukásautók a városban idén.

Egy helyi rendelet szabályozza és alakította ezt a rendszert, ami sokszor évekig nem okoz problémát. Ha ugyanis hétvégére esik január elseje, senkinek fel sem tűnik, ha közel esik az ürítési naphoz az ünnep, szintén nem. Most azonban éppen úgy alakult, hogy hétfőn volt a piros betűs elseje, a hulladékszállítás szünetelt és hiába a szombati pótlás bosszúság mindenütt - olvasható a szemétszállításért felelős VKSZ Zrt honlapján.

"Joggal szerveződik így egy szolgáltatás, ha a szolgáltató a maréknyi csapatából nem tudja garantálni, hogy a szilvesztert követő hajnalon biztonsággal hadrendbe állít annyi sofőrt és rakodót, ahányan el tudnák végezni ezt a munkát. Vagy ha nem vállalja fel annak a konfliktusát, amikor az új év hajnalán a bulikból hazacikázó vagy éppen nyugovóra térő városlakók dobhártyáját rezegteti meg a csapató zaja és ezért kell a felháborodott telefonokat kapkodnia. Ez a szolgáltatás pótolható, amit a szolgáltató meg is tesz és talán elkerülheti a morcos háborgókat, ha még több és több médiafelületen hirdeti miért nincs január elsején hulladékszállítás" - írják.

"Végső soron pedig az is kikerekedik a történetből, hogy olyan ez a tevékenység, mint a levegővétel. Egyből észrevesszük a hiányát. Ugye, hogy megbecsülést érdemelnek azok, akik ebben részt vesznek?" - zárul a gondolatsor.  

Az elmaradt ürítéseket (kommunális és szelektív egyaránt) szombaton, január 6-án pótolják. 

A lakótelepen hétfőn, szerdán és pénteken szállítják el a szemetet, így a konténerek ürítése szerda délelőttre megtörtént. Felmerül a kérdés, hogy mi lesz a nagy mennyiségű mellé rakott hulladékkal, amit hivatalosan nem szállít el a VKSZ Zrt. Kérdésünkre tájékoztattak, a szombati, pót napon másképp kezelik a konténer mellett, szabálytalanul elhelyezett hulladékot és begyűjtik.

Ezt már olvasta!?

Perlaky-díjat kapott a szeretett gyermekorvos

Dr. Takács Júlia munkáját kitartás, türelem és tolerancia jellemzi. Betegei és szüleik szeretik, tisztelik. Kollégáival szemben lojális, segítőkész.

Így váltotta valóra az álmát egy veszprémi fiatalember

A 14 éves Hebling Márton nem vacakolt sokat, hogy elérje a célját, közvetlenül a Lufthansa német légitársaság vezérigazgatójának írt levelet.

Töretlen a Duolingo nyelvtanuló alkalmazás sikere

Az egy évvel korábbinál háromszor több, 1,8 millió magyar felhasználója lett 2016 végére a Duolingo internetes nyelvtanuló platformnak.

Meleg nyár jöhet a meleg tavasz után

A hűvös, havas április ellenére a magunk mögött hagyott tavasz melegebb és az előzetes adatok szerint szárazabb volt a szokásosnál.

Meszlényi Norbert az év mentőse

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal adták át “Az Év Veszprémi Mentőse” díjat hétfőn délelőtt.

Na-Bed