Országos figyelmet kapott a sajátos veszprémi útjavítás

Írta:  8200 Veszprém január 04 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az új év első napjaiban rohamos gyorsasággal terjedt el a közösségi oldalon az a fotó, amely egy szokatlan útjavítást mutat Veszprémből.

Az Ady és a Viola utca kereszteződésnél a térkő hibáját aszfal borítással javították a közelmúltban. A meglehetősen érdekes megoldásnak hamar híre ment a közösségi médiában és még az Index.hu is foglalkozott vele.

Az egyik posztnál, amely az egyedi útjavítást mutatta, Brányi Mária alpolgármester a kifogásolt javítás kapcsán azt írta, "az aszfalt folt a téli időszakra a balesetveszély elhárítása érdekében került a megsüllyedt burkolat szakaszra." Elismerte, ez valóban nem esztétikus és szakszerű, azonban a hamarosan kezdődő kertvárosi csapadékvíz csatorna építés kapcsán felbontják ezt a részt és szakszerű helyreállítás készül. "Addig is kérünk megértést és türelmet, az általunk választott biztonságos, olcsó átmeneti megoldásért" - írta.


Ideiglenesen került az aszfalt a térkőre

 

A Parasztparkoló Veszprém oldalra is kikerült a sokakban értetlenséget okozó megoldás és rövid idő alatt még nagyobb figyelmet kapott a javítás. Volt, aki úgy fogalmazott, így nem megszüntették az úthibát, hanem megnövelték a problémát, egy másik hozzászólás szerint pedig "hihetetlen, hogy van még valaki, aki próbálja ezt a kontár munkát megmagyarázni, sőt védeni!"

Megkerestük az önkormányzatot, miért ebben a formában történt meg a balesetveszélyes szakasz javítása. Kovács Zoltán, a városüzemeltetési iroda vezetője elmondta, a tervek szerint már a jövő hét elején elkezdődnek a csapadékvíz csatorna építési munkálatai, ezért ezt az ideiglenes megoldást választották. Az aszfalt egyébként december közepén került az útburkolatra. Az irodavezető kérdésünkre elmondta még, az Ady utcának ezt a szakaszát 2011-ben újították fel.  

Ezt már olvasta!?

Parkoló autók bánták az ünneplést

Két fiatal nem bírt magával Veszprémben. A városban sétálva egy szemetesben is kárt tettek.

Önkormányzati dolgozónak adta ki magát

A veszprémi rendőrök beazonosították és elfogták azt a 42 éves kaposvári férfit, aki csellel szerzett pénzt a sértettektől.

Csökken az üzemanyagok ára

A benzinesek és a diselesek is jól járnak.

Ez történt a szeptemberi közgyűlésen

Többek között arról is szó volt, hogy új funkciót kap és megújul a várban lévő egykori piarista gimnázium. (VIDEÓ)

Több bevallás érkezett, mint tavaly

Május 1-jén több mint 2,1 millió szja-bevallás látszik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszerében, megközelítőleg félmillióval több, mint tavaly ilyenkor.

Na-Bed