Országos figyelmet kapott a sajátos veszprémi útjavítás

Írta:  8200 Veszprém január 04 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az új év első napjaiban rohamos gyorsasággal terjedt el a közösségi oldalon az a fotó, amely egy szokatlan útjavítást mutat Veszprémből.

Az Ady és a Viola utca kereszteződésnél a térkő hibáját aszfal borítással javították a közelmúltban. A meglehetősen érdekes megoldásnak hamar híre ment a közösségi médiában és még az Index.hu is foglalkozott vele.

Az egyik posztnál, amely az egyedi útjavítást mutatta, Brányi Mária alpolgármester a kifogásolt javítás kapcsán azt írta, "az aszfalt folt a téli időszakra a balesetveszély elhárítása érdekében került a megsüllyedt burkolat szakaszra." Elismerte, ez valóban nem esztétikus és szakszerű, azonban a hamarosan kezdődő kertvárosi csapadékvíz csatorna építés kapcsán felbontják ezt a részt és szakszerű helyreállítás készül. "Addig is kérünk megértést és türelmet, az általunk választott biztonságos, olcsó átmeneti megoldásért" - írta.


Ideiglenesen került az aszfalt a térkőre

 

A Parasztparkoló Veszprém oldalra is kikerült a sokakban értetlenséget okozó megoldás és rövid idő alatt még nagyobb figyelmet kapott a javítás. Volt, aki úgy fogalmazott, így nem megszüntették az úthibát, hanem megnövelték a problémát, egy másik hozzászólás szerint pedig "hihetetlen, hogy van még valaki, aki próbálja ezt a kontár munkát megmagyarázni, sőt védeni!"

Megkerestük az önkormányzatot, miért ebben a formában történt meg a balesetveszélyes szakasz javítása. Kovács Zoltán, a városüzemeltetési iroda vezetője elmondta, a tervek szerint már a jövő hét elején elkezdődnek a csapadékvíz csatorna építési munkálatai, ezért ezt az ideiglenes megoldást választották. Az aszfalt egyébként december közepén került az útburkolatra. Az irodavezető kérdésünkre elmondta még, az Ady utcának ezt a szakaszát 2011-ben újították fel.  

Ezt már olvasta!?

Újpesten 26,4, Edelényben 27 Celsius-fokig melegedett a levegő.

Négy vadelütés egy nap alatt

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek vaddal történő ütközés helyszínén az illetékességi területükön.

Miniszteri elismerésben részesült két veszprémi turisztikai szakember

Kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységüket jutalmazták.

Még mindig ingyenes a parkolás a belvárosban

A parkolóautomaták cseréjével nem végzett a szolgáltató, így a hét elején sem kell fizetni a közterületi parkolásért Veszprémben. 

Vidám búcsúzás az óévtől

A fagyos idő ellenére is forró hangulatban telt a városi szilveszter az Óváros téren.

Na-Bed