Ötödik alkalommal keresik a mindennapok hőseit

Írta:  8200 Veszprém január 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Idén is 4+1 tevékenységi körben – egészségügy, tűzoltó/katasztrófavédelem, rendőr, szociális munkás – lehet leadni a szavazatokat.

Ovádi Péter önkormányzati képviselő, az esemény védnöke a programot beharangozó sajtótájékoztatón  kedden elmondta, öt éve egy olyan rendezvény vette kezdetét Veszprémben, amire az egész közösségünk méltán lehet büszke. „A Mindennapok Hősei kezdeményezés olyan embereket céloz meg, akik hivatásuknak tekintik munkájuknak és egész életüket arra szentelték, hogy másokon segítsenek, ebben a szavazás időszakában pedig kicsivel több figyelmet kaphatnak” - fogalmazott, hozzátéve, a veszprémi kezdeményezést ma már öt városban is megtartják.

Az induláskor csupán Veszprém város hőseire figyeltünk, mára már büszkén mondhatjuk el, hogy további öt település; Tata, Tatabánya, Kaposvár, Székesfehérvár és Szigetvár is csatlakozott a kezdeményezésünkhöz – ismertette Szalay Zsolt, a szervező  Városi Nyilvánosságért Alapítvány képviseletében.


Ovádi Péter és Szalay Zsolt a sajtótájékoztatón

 

„Rendezvényünk alapvető célkitűzése nem változott. A mára már hagyománnyá vált esemény célja felhívni a figyelmet azokra a köztünk élő hősökre, akik életük során munkájukkal, hivatásukkal, életpályájukkal, s minden erejükkel, önzetlen odaadással segítik embertársaikat. Csakúgy, mint a korábbi években, idén is 4+1 tevékenységi körben – egészségügy, tűzoltó/katasztrófavédelem, rendőr, szociális munkás – dolgozó polgártársainkat szeretnénk bemutatni és nem utolsó sorban jutalmazni. Számos pap, lelkipásztor, hitoktató, egyházi személy, szolgálja a közösséget munkájával, mely megbecsülést érdemel. 2017-ben a +1 kategóriában, az egyházi életben aktív lelki és szociális szolgálatot végzőket szeretnénk kiemelni” - közölte.

A szavazás 2018. január 15-én kezdődik.

Elhangzott, megőrizve szavazási rendszerünk tisztaságát és reprezentativitását, a kiválasztást teljes egészében a veszprémi polgárokra és az adott szervezet dolgozóira bízzák. „Bármely olyan személyre leadhatják szavazataikat, mind az öt kategóriában, akit az elismerésre érdemesnek tartanak a másokért tett önzetlen segítségnyújtásuk, munkájuk miatt. Minden veszprémi polgár egy hónapon keresztül adhatja le szavazatát az általa preferált Veszprémben élő vagy dolgozó hősre. Szavazataikat a kategóriákhoz tartozó intézményekben elhelyezett szavazó urnákba bedobott szavazólapokon, illetve a városszerte felállított standoknál adhatják le” - ismertette.
Szavazópontok: Balaton Plaza, Bástya Üzletház, Eötvös Károly Megyei Könyvtár, Hangvilla, Interspar, INTER Optika, Petőfi Színház, Polgármesteri Hivatal, Veszprém AGÓRA, Veszprém Aréna. Ezeken túl továbbra is lehetőség van a www.mindennapokhosei.hu weboldalon keresztül szavazni. Az idei évben újdonság, hogy eseményünk hivatalos Facebook oldalán is lehetőség lesz a szavazatok leadására. A hivatalos szavazócédulával a veszprémi napi és hetilapban is találkozhatunk.

A díjátadó gálát 2018. március 2-án tartják meg, ahol a szóbeli elismerések mellett számos értékes ajándékot is átadnak.
 

Ezt már olvasta!?

Árokba borult egy személyautó

Letért 8-as főútról, majd az árokban felborult egy személyautó Veszprém közelében a Litérre vezető lehajtónál péntek délután.

Leköszönt a megyei főkapitány

Töreki Sándor dandártábornokot a belügyminiszter szeptember elsejei hatállyal nevezte ki az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettesévé.

Jogosulatlanul gyűjtöttek adományokat Veszprémben

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a veszprémi rendőrök annak a két férfinak az ügyében, akik engedély nélkül adományokat gyűjtöttek.

Dolgoznak a síkosságmentesítésen

20 tonna só, 12 tonna keverék és 3 tonna zeokal síkosságmentesítő szóróanyag kerül Veszprém utcáira 24 óra alatt.

Az ezer forintos bankjegyek több mint fele már kicserélődött

Az ezer forintos bankjegyeknek már több mint a fele újakra cserélődött március 1. óta, mióta az új bankjegyek forgalomba kerültek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön.

Na-Bed