Ötödik alkalommal keresik a mindennapok hőseit

Írta:  8200 Veszprém január 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Idén is 4+1 tevékenységi körben – egészségügy, tűzoltó/katasztrófavédelem, rendőr, szociális munkás – lehet leadni a szavazatokat.

Ovádi Péter önkormányzati képviselő, az esemény védnöke a programot beharangozó sajtótájékoztatón  kedden elmondta, öt éve egy olyan rendezvény vette kezdetét Veszprémben, amire az egész közösségünk méltán lehet büszke. „A Mindennapok Hősei kezdeményezés olyan embereket céloz meg, akik hivatásuknak tekintik munkájuknak és egész életüket arra szentelték, hogy másokon segítsenek, ebben a szavazás időszakában pedig kicsivel több figyelmet kaphatnak” - fogalmazott, hozzátéve, a veszprémi kezdeményezést ma már öt városban is megtartják.

Az induláskor csupán Veszprém város hőseire figyeltünk, mára már büszkén mondhatjuk el, hogy további öt település; Tata, Tatabánya, Kaposvár, Székesfehérvár és Szigetvár is csatlakozott a kezdeményezésünkhöz – ismertette Szalay Zsolt, a szervező  Városi Nyilvánosságért Alapítvány képviseletében.


Ovádi Péter és Szalay Zsolt a sajtótájékoztatón

 

„Rendezvényünk alapvető célkitűzése nem változott. A mára már hagyománnyá vált esemény célja felhívni a figyelmet azokra a köztünk élő hősökre, akik életük során munkájukkal, hivatásukkal, életpályájukkal, s minden erejükkel, önzetlen odaadással segítik embertársaikat. Csakúgy, mint a korábbi években, idén is 4+1 tevékenységi körben – egészségügy, tűzoltó/katasztrófavédelem, rendőr, szociális munkás – dolgozó polgártársainkat szeretnénk bemutatni és nem utolsó sorban jutalmazni. Számos pap, lelkipásztor, hitoktató, egyházi személy, szolgálja a közösséget munkájával, mely megbecsülést érdemel. 2017-ben a +1 kategóriában, az egyházi életben aktív lelki és szociális szolgálatot végzőket szeretnénk kiemelni” - közölte.

A szavazás 2018. január 15-én kezdődik.

Elhangzott, megőrizve szavazási rendszerünk tisztaságát és reprezentativitását, a kiválasztást teljes egészében a veszprémi polgárokra és az adott szervezet dolgozóira bízzák. „Bármely olyan személyre leadhatják szavazataikat, mind az öt kategóriában, akit az elismerésre érdemesnek tartanak a másokért tett önzetlen segítségnyújtásuk, munkájuk miatt. Minden veszprémi polgár egy hónapon keresztül adhatja le szavazatát az általa preferált Veszprémben élő vagy dolgozó hősre. Szavazataikat a kategóriákhoz tartozó intézményekben elhelyezett szavazó urnákba bedobott szavazólapokon, illetve a városszerte felállított standoknál adhatják le” - ismertette.
Szavazópontok: Balaton Plaza, Bástya Üzletház, Eötvös Károly Megyei Könyvtár, Hangvilla, Interspar, INTER Optika, Petőfi Színház, Polgármesteri Hivatal, Veszprém AGÓRA, Veszprém Aréna. Ezeken túl továbbra is lehetőség van a www.mindennapokhosei.hu weboldalon keresztül szavazni. Az idei évben újdonság, hogy eseményünk hivatalos Facebook oldalán is lehetőség lesz a szavazatok leadására. A hivatalos szavazócédulával a veszprémi napi és hetilapban is találkozhatunk.

A díjátadó gálát 2018. március 2-án tartják meg, ahol a szóbeli elismerések mellett számos értékes ajándékot is átadnak.
 

Ezt már olvasta!?

Ez a vírus terjed most a közösségi oldalon

Mindenkinek 70 ezer forintos vásárlási utalványt ígérnek különböző cégek nevében.

Belekötött egy Suzuki tükrébe

Videón, ahogy egy részeg fiatalember vakmerően lerúgja egy Suzuki tükrét, majd elmenekül a helyszínről. Felismeri az elkövetőt?

Három hét van a plakátok eltávolítására

A választás után egy héttel az ország számtalan pontján láthatók még hirdetőtáblákra, hirdetőoszlopokra kihelyezett választási plakátok.

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Igyunk a szokásosnál több folyadékot. 

Két körözött személyt fogtak egy nap alatt

A rendőrök mindkét körözött személyt előállították a városi rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították őket.

Na-Bed