Népnevelés vagy bunkóság?

Írta:  8200 Veszprém január 07 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Néhány hét alatt több száz követője lett a Parasztparkoló Veszprém elnevezésű közösségnek a Facebookon.

“Meguntam, hogy a lakóközösség tagjai folyamatosan a tűzoltóság számára fenntartott helyen és ‘parasztba’ parkolnak” - adott magyarázatot a magát Dzsepettónak nevező oldalszerkesztő, miért hozta létre a Parasztparkoló Veszprém elnevezésű közösséget, ahol napi szinten mutatja be, hogy egyesek milyen különleges módon képesek lerakni autójukat. “Sajnos a parkolási kultúra nagyban tükrözi a mai társadalmat: mindent lesz@rva, mindenkin átgázolva, csak az én a fontos” - vélekedett.


Válogatás az oldalra felkerült képekből

A kezdeményezés nagy sikernek örvend, legalábbis azok között, akik szabálytalanul parkoló autóval találkoznak, hiszen folyamatosan érkeznek a friss felvételek Veszprém utcáiról. A lencsevégre kapott autósok azonban már nem ennyire lelkesek. “Volt, aki perrel fenyegetőzött, amikor meglátta az autóját az oldalon, más magyarázatot adott, hogy miért is hagyta ott a járművét, ahol lebukott. Az is megtörtént, hogy leszedtünk egy képet, mert elmesélte a tulajdonos, hogy önhibáján kívül volt kénytelen szabálytalanul parkolni a járművével” - mesélte Dzsepettó. A flegma válaszokból sincs hiány, mint például “A családos parkolóban megállást nem tiltja a KRESZ, szóval lesz@rom!", vagy éppen a “Méregdrága autóm van, csak nem gondolod, hogy beállok egy parkolóba, hogy valami paraszt rányissa az ajtót!”


Egy bizonyíték a parkolási morálunkra a Parasztparkoló Veszprém Facebook oldaláról

Az oldal egy új generációs megoldással hívja fel a figyelmet egy társadalmi problémára. Ha betartja a társadalmi, törvényi és az adott felület szabályait - például nem sért személyiségi jogokat -, akkor működhet egy ilyen célú felület - ezt már Klausz Melinda közösségi média szakértő mondta érdeklődésünkre, amikor megmutattuk neki a Parasztparkoló Veszprém felületét. “Erre a jövőben is lehet számítani, hiszen a közösségi média nyilvános terepet ad mindenkinek” - tette hozzá. 

Az oldalra felkerült képek esetében ügyelnek ezekre a szabályokra, jogokra, épp ezért minden autó rendszámát kitakarják a felvételeken, valamit személyek sem ismerhetők fel. “Az oldal célja a népnevelés lenne, de ennek reménye nagyon halovány” - mutatott rá a szerkesztő. “Még egyszer: nem azért hoztuk létre az oldalt, mert nem volt gyerekszobánk és mert kicsi a p.csünk, hanem hogy megtanuljon és akarjon a veszprémi RENDESEN PARKOLNI! És ami fontos ... Világbéke!”
 

Ezt már olvasta!?

Jubileumi Tavaszi Fesztivál

A Pannon Várszínház idén tizedik alkalommal rendezi meg a Veszprémi Tavaszi Fesztivált.

Megtalálni a megbékélés hangját

Advent az elcsendesedés ideje, mégis ilyenkor pörgünk a legjobban.

A pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire hívták fel a figyelmet

Az év utolsó napján átlagosan 40-50 olyan tűzesethez riasztják a tűzoltókat, amelyet valamilyen pirotechnikai eszköz okozott.

Minőséggel figyeljünk egymásra

A Dózsaváros óvodásai, iskolásai, valamin civil szervezetek tagjai rendeztek meghitt programot karácsony közeledtével a városrészen élőknek.

Na-Bed