Népnevelés vagy bunkóság?

Írta:  8200 Veszprém január 07 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Néhány hét alatt több száz követője lett a Parasztparkoló Veszprém elnevezésű közösségnek a Facebookon.

“Meguntam, hogy a lakóközösség tagjai folyamatosan a tűzoltóság számára fenntartott helyen és ‘parasztba’ parkolnak” - adott magyarázatot a magát Dzsepettónak nevező oldalszerkesztő, miért hozta létre a Parasztparkoló Veszprém elnevezésű közösséget, ahol napi szinten mutatja be, hogy egyesek milyen különleges módon képesek lerakni autójukat. “Sajnos a parkolási kultúra nagyban tükrözi a mai társadalmat: mindent lesz@rva, mindenkin átgázolva, csak az én a fontos” - vélekedett.


Válogatás az oldalra felkerült képekből

A kezdeményezés nagy sikernek örvend, legalábbis azok között, akik szabálytalanul parkoló autóval találkoznak, hiszen folyamatosan érkeznek a friss felvételek Veszprém utcáiról. A lencsevégre kapott autósok azonban már nem ennyire lelkesek. “Volt, aki perrel fenyegetőzött, amikor meglátta az autóját az oldalon, más magyarázatot adott, hogy miért is hagyta ott a járművét, ahol lebukott. Az is megtörtént, hogy leszedtünk egy képet, mert elmesélte a tulajdonos, hogy önhibáján kívül volt kénytelen szabálytalanul parkolni a járművével” - mesélte Dzsepettó. A flegma válaszokból sincs hiány, mint például “A családos parkolóban megállást nem tiltja a KRESZ, szóval lesz@rom!", vagy éppen a “Méregdrága autóm van, csak nem gondolod, hogy beállok egy parkolóba, hogy valami paraszt rányissa az ajtót!”


Egy bizonyíték a parkolási morálunkra a Parasztparkoló Veszprém Facebook oldaláról

Az oldal egy új generációs megoldással hívja fel a figyelmet egy társadalmi problémára. Ha betartja a társadalmi, törvényi és az adott felület szabályait - például nem sért személyiségi jogokat -, akkor működhet egy ilyen célú felület - ezt már Klausz Melinda közösségi média szakértő mondta érdeklődésünkre, amikor megmutattuk neki a Parasztparkoló Veszprém felületét. “Erre a jövőben is lehet számítani, hiszen a közösségi média nyilvános terepet ad mindenkinek” - tette hozzá. 

Az oldalra felkerült képek esetében ügyelnek ezekre a szabályokra, jogokra, épp ezért minden autó rendszámát kitakarják a felvételeken, valamit személyek sem ismerhetők fel. “Az oldal célja a népnevelés lenne, de ennek reménye nagyon halovány” - mutatott rá a szerkesztő. “Még egyszer: nem azért hoztuk létre az oldalt, mert nem volt gyerekszobánk és mert kicsi a p.csünk, hanem hogy megtanuljon és akarjon a veszprémi RENDESEN PARKOLNI! És ami fontos ... Világbéke!”
 

Ezt már olvasta!?

Semmi nem utal arra, hogy idén mérséklődne az illegális bevándorlók száma.

Öt halálos áldozatot követelt a merénylet szombaton.

Lemondott Kálomista Gábor

Lemondott Kálomista Gábor, a veszprémi férfi kézilabdaklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója azután, hogy a magyar csapat kilencgólos előnyről elveszítette vasárnap a Bajnokok Ligája döntőjét.

A jövő hét a VEN-ről szól a városban

Számos újdonságot tartogat a 27. Veszprémi Egyetemi Napok április 24. és 30. között.

Ez nem városmarketing, hanem közösségfejlesztés

Jelentős mérföldkövet tett meg Veszprém annak érdekében, hogy győzelemmel zárja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatot. Még egy „csata” hátra van.

Na-Bed