Javítanánk a fogyatékos honfitársaink helyzetén

Írta:  8200 Veszprém január 23 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ötödik személyes vállalásom a fogyatékos személyek ellátásának javításáról szól - jelentette be Varga-Damm Andrea.

Ez esetben több oldalról kell a problémát megközelíteni - vélekedett a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. - Az első és legfontosabb, hogy hány ember él fogyatékosként családban, hányan állami, önkormányzati, civil intézményben, és az ellátás során a közreműködők milyen javadalmazást kapnak. Magyarországon 470.000 fogyatékos ember él. Családban 40.000, míg csonka családban 66.000 gyermek nevelkedik. A családi környezetben nevelt gyermekek és magukról gondoskodni nem tudó felnőttek gondozására az állam olyan szerény támogatást nyújt, amely semmiképpen nem tükrözi a gondoskodó állam képét. Egy demokratikus országban az államnak a fogyatékkal született vagy fogyatékossá vált emberek segítése elemi kötelezettsége. A Jobbik Magyarországért Mozgalom kormányra kerülve minden olyan személynek, aki önfenntartásra nem képes gyermeket vagy felnőttet nevel, gondoz, az átlagbér összegének megfelelő jövedelmet kell kapnia - húzta alá.

A szociális ellátó rendszerben dolgozók bére a létminimum körül van. Ez a jövedelmezés elfogadhatatlan. Az ő javadalmazásukat jelentősen emelni kell - hangoztatta. 

Mint mondta, a veszprémi Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye egy olyan közösség, ahol csodálatos munkával gondozzák fogyatékos honfitársainkat. Sajnos az intézmény a kényszerűség okán több helyiségben van elhelyezve, így csak az utcán keresztül lehet egyik részből a másikba eljutni. Ez a téli és esős időben rendkívül kellemetlen. - Amennyiben országgyűlési képviselő leszek, módot találok arra, hogy egy családi házas intézménybe költözhessenek, ahol a magas szintű ellátásuk és kényelmük biztosított - ígérte. 

Korábban arról beszélt személyes vállalásai között, mint a demokrácia újjáépítése országosan és helyben, a fiatalok és a nők helyzetének javítása, illetve a veszprémi belterületi úthálózat rendbetétele. 

Ezt már olvasta!?

Már 66 ezer család vette igénybe a csokot

Évről évre többen igénylik, a támogatásra fordított összeg pedig már meghaladta a 180 milliárd forintot.

Egy havi csapadékmennyiség egy nap alatt

Júliusban átlagosan 55 mm csapadék hullik egész hónapban, ez most egy nap alatt leesett szerdán Veszprémben.

Lerajzolták a biztonságos közlekedést

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel" rajzpályázat országos díjazottjai között Veszprém megyeiek is vannak.

Az emeléssel a gázolaj átlagára 353-354 forintra, a benziné 337-338 forintra nőtt.

Észt gasztronómiai napok kezdődtek

A Finnugor Kulturális Főváros programsorozat rendezvényeinek sorát szeptember 1-4 között a gasztro-kultúra jegyében újabb esemény színesíti.

Na-Bed