Javítanánk a fogyatékos honfitársaink helyzetén

Írta:  8200 Veszprém január 23 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ötödik személyes vállalásom a fogyatékos személyek ellátásának javításáról szól - jelentette be Varga-Damm Andrea.

Ez esetben több oldalról kell a problémát megközelíteni - vélekedett a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. - Az első és legfontosabb, hogy hány ember él fogyatékosként családban, hányan állami, önkormányzati, civil intézményben, és az ellátás során a közreműködők milyen javadalmazást kapnak. Magyarországon 470.000 fogyatékos ember él. Családban 40.000, míg csonka családban 66.000 gyermek nevelkedik. A családi környezetben nevelt gyermekek és magukról gondoskodni nem tudó felnőttek gondozására az állam olyan szerény támogatást nyújt, amely semmiképpen nem tükrözi a gondoskodó állam képét. Egy demokratikus országban az államnak a fogyatékkal született vagy fogyatékossá vált emberek segítése elemi kötelezettsége. A Jobbik Magyarországért Mozgalom kormányra kerülve minden olyan személynek, aki önfenntartásra nem képes gyermeket vagy felnőttet nevel, gondoz, az átlagbér összegének megfelelő jövedelmet kell kapnia - húzta alá.

A szociális ellátó rendszerben dolgozók bére a létminimum körül van. Ez a jövedelmezés elfogadhatatlan. Az ő javadalmazásukat jelentősen emelni kell - hangoztatta. 

Mint mondta, a veszprémi Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye egy olyan közösség, ahol csodálatos munkával gondozzák fogyatékos honfitársainkat. Sajnos az intézmény a kényszerűség okán több helyiségben van elhelyezve, így csak az utcán keresztül lehet egyik részből a másikba eljutni. Ez a téli és esős időben rendkívül kellemetlen. - Amennyiben országgyűlési képviselő leszek, módot találok arra, hogy egy családi házas intézménybe költözhessenek, ahol a magas szintű ellátásuk és kényelmük biztosított - ígérte. 

Korábban arról beszélt személyes vállalásai között, mint a demokrácia újjáépítése országosan és helyben, a fiatalok és a nők helyzetének javítása, illetve a veszprémi belterületi úthálózat rendbetétele. 

Ezt már olvasta!?

A vallási radikalizmus nem új keletű a nyugat-balkáni országokban.

Láma lány érkezett az állatkertbe

Szemmel láthatóan beilleszkedett a csapatba és jól érzi magát az új helyén.

Alexander Van der Bellen nyerte az osztrák elnökválasztást - jelentette be hétfő délután az osztrák belügyminisztérium.

Rajzpályázatot hirdetett a színház

A Veszprémi Petőfi Színház Madarat tolláról című mesejátéka kapcsán rajzpályázatot hirdet óvodások és kisiskolások számára.

A héten megjelenik a két rendelet, amely a használt és az új lakásokra vonatkozó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) részleteit foglalja össze.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika