Javítanánk a fogyatékos honfitársaink helyzetén

Írta:  8200 Veszprém január 23 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ötödik személyes vállalásom a fogyatékos személyek ellátásának javításáról szól - jelentette be Varga-Damm Andrea.

Ez esetben több oldalról kell a problémát megközelíteni - vélekedett a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. - Az első és legfontosabb, hogy hány ember él fogyatékosként családban, hányan állami, önkormányzati, civil intézményben, és az ellátás során a közreműködők milyen javadalmazást kapnak. Magyarországon 470.000 fogyatékos ember él. Családban 40.000, míg csonka családban 66.000 gyermek nevelkedik. A családi környezetben nevelt gyermekek és magukról gondoskodni nem tudó felnőttek gondozására az állam olyan szerény támogatást nyújt, amely semmiképpen nem tükrözi a gondoskodó állam képét. Egy demokratikus országban az államnak a fogyatékkal született vagy fogyatékossá vált emberek segítése elemi kötelezettsége. A Jobbik Magyarországért Mozgalom kormányra kerülve minden olyan személynek, aki önfenntartásra nem képes gyermeket vagy felnőttet nevel, gondoz, az átlagbér összegének megfelelő jövedelmet kell kapnia - húzta alá.

A szociális ellátó rendszerben dolgozók bére a létminimum körül van. Ez a jövedelmezés elfogadhatatlan. Az ő javadalmazásukat jelentősen emelni kell - hangoztatta. 

Mint mondta, a veszprémi Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye egy olyan közösség, ahol csodálatos munkával gondozzák fogyatékos honfitársainkat. Sajnos az intézmény a kényszerűség okán több helyiségben van elhelyezve, így csak az utcán keresztül lehet egyik részből a másikba eljutni. Ez a téli és esős időben rendkívül kellemetlen. - Amennyiben országgyűlési képviselő leszek, módot találok arra, hogy egy családi házas intézménybe költözhessenek, ahol a magas szintű ellátásuk és kényelmük biztosított - ígérte. 

Korábban arról beszélt személyes vállalásai között, mint a demokrácia újjáépítése országosan és helyben, a fiatalok és a nők helyzetének javítása, illetve a veszprémi belterületi úthálózat rendbetétele. 

Ezt már olvasta!?

Ötven kiállító "küzdött" a munkavállalókért

Negyedik alkalommal tartották meg a Napló Állásbörzét kedden a Veszprém Arénában.

Idegenvezetőkre mindig szükség lesz

Ingyenes városnézésre várták az érdeklődőket az Idegenvezetők napja alkalmából vasárnap délelőtt.

Felújítják a Vár utcát

Három év alatt, három ütemben újul meg a Vár utca Veszprémben.

Fokozott rendőri jelenlét az iskoláknál

Elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére.

Tükörkép a mai fiatalok előtt

Közönségtalálkozóval egybekötve mutatták be Veszprémben a #Sohavégetnemérős című zenés játékfilmet..

Na-Bed