Bérlakásépítés a választókerületben is

Írta:  8200 Veszprém január 30 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A fiatalok elvándorlásának egyik nagyon fontos oka az otthonteremtés nehézsége - hangoztatta legutóbbi sajtótájékoztatóján dr. Varga-Damm Andrea.

Magyarországon a jövedelmek és a lakásárak oly mértékben vannak egymástól távol, hogy saját lakáshoz jutni egy fiatalnak szülői segítség nélkül szinte lehetetlen. Az utóbbi években a lakásbérlés is egyre nehezebb, hiszen a bérleti díjak is a magasba szöktek. Ahhoz, hogy a fiatalok úgy érezzék, szükségünk van rájuk, egy nagyon erős bérlakás-programot kell megvalósítani az országban, és így a választókerületben is. Ezzel az elvándorlást is tudjuk enyhíteni - vélekedett az Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. 

Hozzátette, a Jobbik az állami költségvetés terhére egyrészről bérlakásépítésbe kezdene, másrészről pedig az eladhatatlan vidéki ingatlanok felvásárlásával és felújításával teremtene a fiataloknak hosszútávra lakhatási lehetőséget. Mindezekben a bérleti díj nem lehet majd több 800Ft/m2-nél, de indokolt esetben az első pár évben ez akár 0 Ft is lehet. Az egész elképzelés lízing-jellegű, így 8-10 év folyamatos bentlakás után saját tulajdonba kerülne az ingatlan.

"Mindez nemcsak a saját vállalásom, hanem Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnökjelöltje is személyes vállalásai közé emelte ezt a nagyon fontos elképzelést" - húzta alá. 

  

Ezt már olvasta!?

Súlyosan megsérült egy bobozó Balatonfűzfőn

Kiesett egy ember a balatonfűzfői bobpálya egyik kocsijából szerdán - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A NAV teljesítette tavalyi költségvetési bevételi tervét

A teljes adóbevétel 12 792 milliárd forint lett 2016-ban.

Bővítené magyar beszállítói hálózatát a Lidl

 

A Lidl Magyarország hazai áruházaiban több mint 60 százalékos a magyar termékek aránya.

A sajtónappal kedden megnyílt a 86. Genfi Autószalon, amelyen 120 világ- és európai bemutatót tartottak a kiállítók.

Három jármű ütközött

Összeütközött egy teherautó és két gépkocsi kedd délután Veszprém megyében, a 71-es főút balatonalmádi szakaszán, a Thököly utcai kereszteződés közelében.

Na-Bed