Bérlakásépítés a választókerületben is

Írta:  8200 Veszprém január 30 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A fiatalok elvándorlásának egyik nagyon fontos oka az otthonteremtés nehézsége - hangoztatta legutóbbi sajtótájékoztatóján dr. Varga-Damm Andrea.

Magyarországon a jövedelmek és a lakásárak oly mértékben vannak egymástól távol, hogy saját lakáshoz jutni egy fiatalnak szülői segítség nélkül szinte lehetetlen. Az utóbbi években a lakásbérlés is egyre nehezebb, hiszen a bérleti díjak is a magasba szöktek. Ahhoz, hogy a fiatalok úgy érezzék, szükségünk van rájuk, egy nagyon erős bérlakás-programot kell megvalósítani az országban, és így a választókerületben is. Ezzel az elvándorlást is tudjuk enyhíteni - vélekedett az Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. 

Hozzátette, a Jobbik az állami költségvetés terhére egyrészről bérlakásépítésbe kezdene, másrészről pedig az eladhatatlan vidéki ingatlanok felvásárlásával és felújításával teremtene a fiataloknak hosszútávra lakhatási lehetőséget. Mindezekben a bérleti díj nem lehet majd több 800Ft/m2-nél, de indokolt esetben az első pár évben ez akár 0 Ft is lehet. Az egész elképzelés lízing-jellegű, így 8-10 év folyamatos bentlakás után saját tulajdonba kerülne az ingatlan.

"Mindez nemcsak a saját vállalásom, hanem Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnökjelöltje is személyes vállalásai közé emelte ezt a nagyon fontos elképzelést" - húzta alá. 

  

Ezt már olvasta!?

Túlméretes szállítmány halad majd a 81-esen

200 méter hosszú, 7 méter széles és 7 méter magas túlméretezett szállítmány érkezik Pétfürdőre a hétvégén, minden táblát és vezetéket elbontanak, ami az útjába kerül.

Fidesz győzelem az időközi választáson

Veszprém 8-as számú egyéni választókerületében tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap.

Balesettel végződött a hétvége

Két személyautó ütközött össze a Külső-Kádártai úton lévő hipermarket parkolójában vasárnap este.

Négy autó karambolózott, teljes útzár Nemesvámos felé

Az első helyszíni információk szerint négy ember sérült meg a balesetben - ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben.

Jövőre 80 milliárd forinttal marad több a lakosságnál az adócsökkentéseknek köszönhetően

A legtöbb magánszemély helyett az adóhivatal készíti el a személyi jövedelemadó bevallását.

Na-Bed