Bérlakásépítés a választókerületben is

Írta:  8200 Veszprém január 30 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A fiatalok elvándorlásának egyik nagyon fontos oka az otthonteremtés nehézsége - hangoztatta legutóbbi sajtótájékoztatóján dr. Varga-Damm Andrea.

Magyarországon a jövedelmek és a lakásárak oly mértékben vannak egymástól távol, hogy saját lakáshoz jutni egy fiatalnak szülői segítség nélkül szinte lehetetlen. Az utóbbi években a lakásbérlés is egyre nehezebb, hiszen a bérleti díjak is a magasba szöktek. Ahhoz, hogy a fiatalok úgy érezzék, szükségünk van rájuk, egy nagyon erős bérlakás-programot kell megvalósítani az országban, és így a választókerületben is. Ezzel az elvándorlást is tudjuk enyhíteni - vélekedett az Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. 

Hozzátette, a Jobbik az állami költségvetés terhére egyrészről bérlakásépítésbe kezdene, másrészről pedig az eladhatatlan vidéki ingatlanok felvásárlásával és felújításával teremtene a fiataloknak hosszútávra lakhatási lehetőséget. Mindezekben a bérleti díj nem lehet majd több 800Ft/m2-nél, de indokolt esetben az első pár évben ez akár 0 Ft is lehet. Az egész elképzelés lízing-jellegű, így 8-10 év folyamatos bentlakás után saját tulajdonba kerülne az ingatlan.

"Mindez nemcsak a saját vállalásom, hanem Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnökjelöltje is személyes vállalásai közé emelte ezt a nagyon fontos elképzelést" - húzta alá. 

  

Ezt már olvasta!?

Jövőre 80 milliárd forinttal marad több a lakosságnál az adócsökkentéseknek köszönhetően

A legtöbb magánszemély helyett az adóhivatal készíti el a személyi jövedelemadó bevallását.

Több millió forint értékben kapott eszközöket az Országos Mentőszolgálat

Tizenhárom mentőállomás jutott több mint 4,5 millió forint értékű eszköztámogatáshoz a K&H gyógyvarázsprogramja keretében.

A 4G kültéri lakossági lefedettsége hozzávetőleg 98 százalékra emelkedett.

Tűz a fűzfői ipari parkban

Tűz keletkezett egy veszélyes anyagokkal is foglalkozó cég telephelyén a balatonfűzfői ipari parkban péntek délután.

Családi ház tetőszerkezete égett szerda hajnalban

Négyen menekültek ki Gyulafirátóton, a Bosnyákárok utcában található házból.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika