Bérlakásépítés a választókerületben is

Írta:  8200 Veszprém január 30 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A fiatalok elvándorlásának egyik nagyon fontos oka az otthonteremtés nehézsége - hangoztatta legutóbbi sajtótájékoztatóján dr. Varga-Damm Andrea.

Magyarországon a jövedelmek és a lakásárak oly mértékben vannak egymástól távol, hogy saját lakáshoz jutni egy fiatalnak szülői segítség nélkül szinte lehetetlen. Az utóbbi években a lakásbérlés is egyre nehezebb, hiszen a bérleti díjak is a magasba szöktek. Ahhoz, hogy a fiatalok úgy érezzék, szükségünk van rájuk, egy nagyon erős bérlakás-programot kell megvalósítani az országban, és így a választókerületben is. Ezzel az elvándorlást is tudjuk enyhíteni - vélekedett az Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. 

Hozzátette, a Jobbik az állami költségvetés terhére egyrészről bérlakásépítésbe kezdene, másrészről pedig az eladhatatlan vidéki ingatlanok felvásárlásával és felújításával teremtene a fiataloknak hosszútávra lakhatási lehetőséget. Mindezekben a bérleti díj nem lehet majd több 800Ft/m2-nél, de indokolt esetben az első pár évben ez akár 0 Ft is lehet. Az egész elképzelés lízing-jellegű, így 8-10 év folyamatos bentlakás után saját tulajdonba kerülne az ingatlan.

"Mindez nemcsak a saját vállalásom, hanem Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnökjelöltje is személyes vállalásai közé emelte ezt a nagyon fontos elképzelést" - húzta alá. 

  

Ezt már olvasta!?

Négyszáz álláshely várta a dolgozni vágyókat

Sokan találhattak munkát a 18. Veszprémi Állásbörzén kedden délelőtt a Agórában.

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba.

Idén is korábban jön el a túlfogyasztás napja

Az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait.

Ifjú muzeológusok

Izgalmas és érdekes programokon vesznek részt az Ifjú Muzeológusok Köre tagjai a Laczkó Dezső Múzeumban.

Tisztelet a hősöknek

A „Doni áttörés” 73. évfordulójának alkalmából tartottak ünnepi megemlékezést Veszprémben.

Na-Bed