Bérlakásépítés a választókerületben is

Írta:  8200 Veszprém január 30 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A fiatalok elvándorlásának egyik nagyon fontos oka az otthonteremtés nehézsége - hangoztatta legutóbbi sajtótájékoztatóján dr. Varga-Damm Andrea.

Magyarországon a jövedelmek és a lakásárak oly mértékben vannak egymástól távol, hogy saját lakáshoz jutni egy fiatalnak szülői segítség nélkül szinte lehetetlen. Az utóbbi években a lakásbérlés is egyre nehezebb, hiszen a bérleti díjak is a magasba szöktek. Ahhoz, hogy a fiatalok úgy érezzék, szükségünk van rájuk, egy nagyon erős bérlakás-programot kell megvalósítani az országban, és így a választókerületben is. Ezzel az elvándorlást is tudjuk enyhíteni - vélekedett az Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. 

Hozzátette, a Jobbik az állami költségvetés terhére egyrészről bérlakásépítésbe kezdene, másrészről pedig az eladhatatlan vidéki ingatlanok felvásárlásával és felújításával teremtene a fiataloknak hosszútávra lakhatási lehetőséget. Mindezekben a bérleti díj nem lehet majd több 800Ft/m2-nél, de indokolt esetben az első pár évben ez akár 0 Ft is lehet. Az egész elképzelés lízing-jellegű, így 8-10 év folyamatos bentlakás után saját tulajdonba kerülne az ingatlan.

"Mindez nemcsak a saját vállalásom, hanem Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnökjelöltje is személyes vállalásai közé emelte ezt a nagyon fontos elképzelést" - húzta alá. 

  

Ezt már olvasta!?

Emeli bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Összeállt a Balaton Sound fellépőinek listája

Mintegy húsz színpadon több mint háromszáz előadó lép fel az idei Balaton Soundon Zamárdiban július 5-től 9-ig.

Mostanáig 1966-ban volt a legmelegebb február 22-én.

Pandák alvó nőt néznek a bambuszerdőben

Új kiállítás nyílt a belvárosi Szilágyi Lackó Utcagalériában.

Navracsics: válaszút előtt áll az Európai Unió integrációja

El kell dönteni, hogy a nemzetállamiság vagy az európai államiság irányába haladjon tovább a szervezet - mondta Navracsics Tibor uniós biztos pénteken Veszprémben.

Na-Bed