Hulladéklerakó létesül a Haszkovón

Írta:  8200 Veszprém február 15 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Közel hárommilliárd forintból fejlesztik tovább az észak-balatoni térség hulladékgazdálkodási rendszerét.

A korábban megvalósított hulladékkezelő rendszer továbbfejlesztése, magasabb szintű hulladékkezelés megvalósítása és a költséghatékonyság növelése mellett a hulladékkezelő kapacitások növelése a célja annak a 166 települést érintő projektnek, amelyet mintegy 2,9 milliárd forintból valósít meg az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás - hangzott el egy napokban tartott tájékoztatón.

Czaun János, a társulás elnöke emlékeztetett, 12 évvel ezelőtt döntöttek úgy a konzorciumban résztvevő cégek, hogy közösen egy központi hulladékkezelő telepet hoznak létre, a teljes üzem 2013-ban indult el. - Magyarország egyik legmodernebb hulladékkezelő telepe vagyunk - húzta alá, megjegyezve, évente 300 ezer lakos 80 ezer tonna hulladékát dolgozzák fel. Elhangzott, folyamatos fejlesztések jellemzik az elmúlt éveket, ezek közül a mostani lesz a legnagyobb. A beruházás mintegy 3 milliárd forintot tesz ki, ennek 10 százaléka önrész, amit a Magyar Állam vállalt magára. A legfontosabb célok között szerepel a szelektív hulladékgyűjtés arányának növelése, illetve a királyszentistváni telep bővítése.

Czaun János kitért arra, hogy a veszprémiek pontosan mit tapasztalhatnak majd a beruházás során. Egyrészt 650 millió forintot fordítanak a hulladékudvar bővítésésére, a Kistó utcai hulladékválogatót modernizálják, illetve a Haszkovó lakótelepen kialakítanak egy új hulladékudvart, amitől elvárásaik szerint kevesebb szemét gyűlik össze a konténerek mellett a környéken. 


 

Ezt már olvasta!?

Kerékpárt kapott a rendőrségtől

Veszprémi hölgy lett a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság közlekedési kampányának nyertese.

Miniszteri elismerésben részesült két veszprémi turisztikai szakember

Kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységüket jutalmazták.

Egymásnak esnek a műszaki egyetemek

Veszprémben tartják a XLVI. Műszaki Felsőoktatási Sportnapokat november 4-5. között a Pannon Egyetem szervezésében.

Sok végtag és autó törött hétfőn

A reggeli csúszós időben 24 közlekedési baleset történt a megyében, emellett sok végtag és fejsérüléshez kérték a mentők segítségét.

Kigyulladt egy autóbusz a Bakonyban

Kigyulladt egy autóbusz a 82-es főút Zirc és Csesznek közötti szakaszán szerdán délután.

Na-Bed