Hulladéklerakó létesül a Haszkovón

Írta:  8200 Veszprém február 15 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Közel hárommilliárd forintból fejlesztik tovább az észak-balatoni térség hulladékgazdálkodási rendszerét.

A korábban megvalósított hulladékkezelő rendszer továbbfejlesztése, magasabb szintű hulladékkezelés megvalósítása és a költséghatékonyság növelése mellett a hulladékkezelő kapacitások növelése a célja annak a 166 települést érintő projektnek, amelyet mintegy 2,9 milliárd forintból valósít meg az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás - hangzott el egy napokban tartott tájékoztatón.

Czaun János, a társulás elnöke emlékeztetett, 12 évvel ezelőtt döntöttek úgy a konzorciumban résztvevő cégek, hogy közösen egy központi hulladékkezelő telepet hoznak létre, a teljes üzem 2013-ban indult el. - Magyarország egyik legmodernebb hulladékkezelő telepe vagyunk - húzta alá, megjegyezve, évente 300 ezer lakos 80 ezer tonna hulladékát dolgozzák fel. Elhangzott, folyamatos fejlesztések jellemzik az elmúlt éveket, ezek közül a mostani lesz a legnagyobb. A beruházás mintegy 3 milliárd forintot tesz ki, ennek 10 százaléka önrész, amit a Magyar Állam vállalt magára. A legfontosabb célok között szerepel a szelektív hulladékgyűjtés arányának növelése, illetve a királyszentistváni telep bővítése.

Czaun János kitért arra, hogy a veszprémiek pontosan mit tapasztalhatnak majd a beruházás során. Egyrészt 650 millió forintot fordítanak a hulladékudvar bővítésésére, a Kistó utcai hulladékválogatót modernizálják, illetve a Haszkovó lakótelepen kialakítanak egy új hulladékudvart, amitől elvárásaik szerint kevesebb szemét gyűlik össze a konténerek mellett a környéken. 


 

Ezt már olvasta!?

Pályaválasztási tájékoztatót kaptak a 8. osztályosok

Az elmúlt egy hétben Veszprém megye 86 általános iskolájában minden 8. osztályos általános iskolás kézhez vehette a Veszprém Megyei Kormányhivatal pályaválasztási tájékoztatóját.

Tízéves csúcson a személyi kölcsönök

Az idén az első öt hónapban 111 milliárd forint értékben folyósítottak új személyi kölcsönt a bankok.

Egy nemzet addig marad fenn, amíg őrzi hősei emlékét

Az erkölcsi győzelem soha nem lehet az elnyomóké, a megszállóké.

55 balatoni strand újul meg az idén

344 beruházás, felújítás valósul meg az idén.

Összehangolt harcászati feladatok

Végéhez közeledik a Többnemzeti Szárazföldi Kötelék (Multinational Land Force − MLF) Clever Ferret 2017 elnevezésű gyakorlata a Bakonyban.

Na-Bed