Négynapos havazás is jöhet

Írta:  8200 Veszprém február 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hétfőn a napos délelőttöt vastagodó felhőzet követi, késő este már havazhat. 

Hétfőn eleinte még száraz levegő határozza meg időjárásunkat, több órára kisüt a nap, később fokozatosan megvastagszik a felhőzet egy közeledő mediterrán ciklonnak köszönhetően, a késő esti órákban már csapadékkal is számolni kell, ami egyértelműen hó lesz. A hőmérséklet 3°C közelében tetőzik, este már csak 0°C valószínű - olvasható a VMeteo.hu előrejelzésében. 

Kedden mediterrán ciklon okoz borongós időt, váltakozó intenzitású havazással. Mérsékelt északkeleti szél fúj. Estig a lehulló hó mennyisége 5-10 cm között valószínű. A hőmérséklet fagypont közelében lesz, így jelentős olvadás nem mérsékli a hóvastagságot.

Szerdán újabb mediterrán ciklon érkezik amely a mostani számítások szerint napokig a közelünkben örvénylik és kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosa havazást okoz egészen péntekig. A lehulló hó mennyisége további 20-30 cm is lehet.

Az oldalon figyelmeztetnek, mediterrán ciklonok esetében mindig szem előtt kell tartani, hogy nagy bizonytalansággal lehet őket előrejelezni, jelenleg főleg a csütörtöktől érkező csapadék mennyisége erősen kérdéses, de az egyértelmű, hogy az idei szezon legkeményebb téli időszaka áll előttünk. A hétvégére elvonulnak a felhők, ekkor ezonban szibériai eredetű, igen hideg levegő érkezése várható, kemény fagyokkal.

Ezt már olvasta!?

A következő három évben mintegy 30-35 milliárd forintos hazai támogatást igényel az ágazat.

Civil napot tartottak

Átadták a Pro Civitate díjat is, amellyel a kiemelkedő tevékenységet végző városi civil szervezeteket jutalmazzák.

Elvonult az ár, ne feledkezzen el az egészségügyi teendőkről

Az árvíz levonulása után visszamaradt iszap, illetve hulladékok, szennyeződött homokzsákok is veszélyt jelenthetnek.

A Jobbik meghirdette a valódi nemzeti konzultációt

Nem falakat kell építeni, hanem hidakat - húzta alá Vona Gábor, a Jobbik elnöke Veszprémben.

Fokozott ellenőrzéseket végez a NAV

Veszprém megyében az operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei kiemelten vizsgálják a január 1-jétől online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kört.

Na-Bed