Négynapos havazás is jöhet

Írta:  8200 Veszprém február 19 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hétfőn a napos délelőttöt vastagodó felhőzet követi, késő este már havazhat. 

Hétfőn eleinte még száraz levegő határozza meg időjárásunkat, több órára kisüt a nap, később fokozatosan megvastagszik a felhőzet egy közeledő mediterrán ciklonnak köszönhetően, a késő esti órákban már csapadékkal is számolni kell, ami egyértelműen hó lesz. A hőmérséklet 3°C közelében tetőzik, este már csak 0°C valószínű - olvasható a VMeteo.hu előrejelzésében. 

Kedden mediterrán ciklon okoz borongós időt, váltakozó intenzitású havazással. Mérsékelt északkeleti szél fúj. Estig a lehulló hó mennyisége 5-10 cm között valószínű. A hőmérséklet fagypont közelében lesz, így jelentős olvadás nem mérsékli a hóvastagságot.

Szerdán újabb mediterrán ciklon érkezik amely a mostani számítások szerint napokig a közelünkben örvénylik és kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosa havazást okoz egészen péntekig. A lehulló hó mennyisége további 20-30 cm is lehet.

Az oldalon figyelmeztetnek, mediterrán ciklonok esetében mindig szem előtt kell tartani, hogy nagy bizonytalansággal lehet őket előrejelezni, jelenleg főleg a csütörtöktől érkező csapadék mennyisége erősen kérdéses, de az egyértelmű, hogy az idei szezon legkeményebb téli időszaka áll előttünk. A hétvégére elvonulnak a felhők, ekkor ezonban szibériai eredetű, igen hideg levegő érkezése várható, kemény fagyokkal.

Ezt már olvasta!?

Zsarolóvírus támad! Riasztást adtak ki!

Riasztást adott ki a Kormányzati Eseménykezelő Központ a Locky nevű zsarolóvírus új változatának megjelenése és terjedése miatt.

A legnagyobb munkaviszonyból származó bérjövedelem 1,757 milliárd forint volt.

Előzzük meg a motoros baleseteket!

A tavasszal együtt megkezdődött a motoros szezon is. Sok a gyakorlatlan söfőr az utakon. 

A bakonyi tájba illő, építészeti hagyományokat is alkalmazó épület 56 millió forintból készült el.

Gazdagabb nappali ellátást biztosítanak

Elkészült a Völgyikút utcai szociális intézmény demens foglalkoztatója.

Na-Bed